bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin8
- gece yarısı çalan telefon7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- uysaljakoben21
- eski dizileri izlemek3
- gammaz olmuşum13
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kel erkek3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- minyon kadın siniri5
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- death2
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- kemal kılıçdaroğlu35
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- gecenin şarkısı4
- bizim delilere bakayım4
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- ses yakışıklılığı2
- gençler iş beğenmiyor3
- pazarda su satmak2
- ona bir cümle bırak4
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- gazlamak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- sevgiliyle kavga etmek2
- semum3
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- gocu26
- şato3
Türkiye siyasal tarihinde eşi benzeri görülmemiş kıvırmalarına Brüksel'de de ara vermeyen canlı.
Referandum konuşmalarında, ab'nin rüşvet aldıkları için evet cephesini desteklediği yalanına şu sözlerle sarılmıştı:
"abde önemli noktalarda bulunan isimler hükümetten aldıkları 'hediyeler' karşılığında anayasa değişikliğini destekleyen açıklamalar yapıyor. ab yetkilileri türkiyeye ne zaman geldi? kimlerle görüştü? altlarına limuzinleri kim verdi? nereleri gezdiler? kapalıçarşıya götürülüp ne hediyeler aldılar? bunlar araştırılsın. bunu ab büyükelçilerine de şikâyet ettim. brüksele gittiğimde de durumu gündeme getireceğim.
brüksel'de gazeteciler sordu: rüşvet olayını brükselde gündeme getireceğinizi söylemiştiniz? ne oldu?
ne olacak?
hemen ağız değiştirdi: türkiyeye gelen ab yetkililerinin bizimle de görüşmeleri gerekir. bizim dışımızda, bizim görüşlerimizi almadan bize karşı görüş bildirmelerini etik bulmuyoruz. eleştirdiğimiz noktalar bunlardı.
kaynak:
http://www.stargazete.com...-konusma-haber-294775.htm
Referandum konuşmalarında, ab'nin rüşvet aldıkları için evet cephesini desteklediği yalanına şu sözlerle sarılmıştı:
"abde önemli noktalarda bulunan isimler hükümetten aldıkları 'hediyeler' karşılığında anayasa değişikliğini destekleyen açıklamalar yapıyor. ab yetkilileri türkiyeye ne zaman geldi? kimlerle görüştü? altlarına limuzinleri kim verdi? nereleri gezdiler? kapalıçarşıya götürülüp ne hediyeler aldılar? bunlar araştırılsın. bunu ab büyükelçilerine de şikâyet ettim. brüksele gittiğimde de durumu gündeme getireceğim.
brüksel'de gazeteciler sordu: rüşvet olayını brükselde gündeme getireceğinizi söylemiştiniz? ne oldu?
ne olacak?
hemen ağız değiştirdi: türkiyeye gelen ab yetkililerinin bizimle de görüşmeleri gerekir. bizim dışımızda, bizim görüşlerimizi almadan bize karşı görüş bildirmelerini etik bulmuyoruz. eleştirdiğimiz noktalar bunlardı.
kaynak:
http://www.stargazete.com...-konusma-haber-294775.htm
kemal kılıçdaroğlu neyse de oy verenlerini anlamak mümkün değil. tek açıklama var düşmanımın düşmanı dostum anlayışı. kemal bey bir gün kürt raporu diyor, bir gün genel af diyor, sonra dönüp akp'yi bdp ile görüştüğü için suçluyor. ulusalcı milliyetçiler tarafından destekleniyor ama birgün bile bir şehit cenazesine gittiğini görmüyoruz.
recep tayyip erdoğan'ın mağlup ettiği sahıs. aylardır yarıştığı referandum kampyasında oy kullanamamasıyla göz doldurmuştur. hani laikçiler kızmasın diye recep tayyip erdoğan sanal bir muhalefet yaratsa başına bilerek bu adamı geçirirdi. o derece.
geldiğinden beri partisinin oyunu arttıran adam. inşallah oğluna gemicik de alırsa sevilmeye başlayacak allahın izniynen.
akepe yalakalarında sırf bu kadar panik yarattığına bakılarak bile başarılı olduğu anlaşılabilecek genel başkan. Korkmayın o kadar canım, sadece dil bilen üniversite mezunu, yurtdışında eğitim görmüş beğenmediğiniz bir memur(!) işte, ne bir ilkokul mezunu zırlak vaiz olabilmiş, ne futbolcu, ne de uyuşturucu tüccarlarını gizli kasa, eski hadep yöneticisini beyninin yarısı yapabilmiş bir at etinden sucuk yapan esnaf...
yandaş medyanın baykal kurultay istiyor yalanıda ortaya çıkınca bakalım nyeni hangi figürle saldıracaklar, adam hala sapasağlam ayakta ve hala korkudan titretiyor.
korkulacak lider, titreten adam, cesur, kahraman... falan filan...
oysa bahsi geçen; kendine hayrı olmayan adam...
artık kemalistlere acıyorum...
oysa bahsi geçen; kendine hayrı olmayan adam...
artık kemalistlere acıyorum...
yandaş medyanın saldırılarına rağmen ayakta kalan lider. destekliyoruz..
önceki sçimlerin ve referandumun sonucunu en yakın tahmin eden konda'nın referandum öncesi anketine göre chp oylarını her türlü medya gazlamasına rağmen %23-24 bandında gezdirerek süper artış sağlamış stand-up siyasetçisi. bu anketn henüz kendisnn oy kullanmayı bile başaramadığı ortaya çıkmamışken yaptıklarını düşünürseniz gerisini tahmin edebilirsiniz.
bu arkadaş bi partinin genel başkanımı yoksa alt düzey bir çalışanımıdır çözemedim. bugün partisinin içerisinde bin bir türlü olay dönmekte. eski başkan deniz baykal bişey söylüyor, önder sav farklı bişey söylüyor partisi kaos içinde yüzüyor kendisi ise geçmiş verdiği tek cevap ben böyle polemiklere girmek istemiyorum diyor. gazeteci arkadaş başka bişey soruyor yine verdiği cevap ben böyle şeylerin içine girmek istemiyorum oluyor. genel başkan denilen kişinin görevi bu mudur yani. daha partisinin içerisindeki ufacık bir kaosu yönetemeyen, partisi içerisinde istikararı sağlayamayan, sorulan sorulara cevap veremeyen kişi kalkıp ben bu ülkeyi yönetecem diyor. senin yöneteceğin ülkenin vay haline. vay ki ne vay. bide başbakan kemal başbakan kemal diye bağıranlar var ki asıl onlara acıyorum. ülkenin umut bağladığı adama bak. yazık valla.
kayısı, fındık muhabbetine ankara, kalecik'de devam etmiştir :
"terörü gelin yok edelim, bu ülkede kardeşçe yaşayalım. kalecik üzümü gibi çok güzel şeylerimiz var bunları tanıtalım, bunları yaşatalım, gelin hep beraber terörü ülke gündeminden çıkaralım ve bu sorunu çözelim."
(yorumsuz).
"terörü gelin yok edelim, bu ülkede kardeşçe yaşayalım. kalecik üzümü gibi çok güzel şeylerimiz var bunları tanıtalım, bunları yaşatalım, gelin hep beraber terörü ülke gündeminden çıkaralım ve bu sorunu çözelim."
(yorumsuz).
alevi kökenli chp lideri.
aleviliğinin üzerine basarak söylememin nedenine gelince kesinlikle alevilere karşı olduğum zannedilmesin. ama alevilerin özellikle tunceli'de blok halinde hayır oyu vermesini yanlış bulduğumu ve nedenlerini araştırdığımı söyleyeyim. etrafımda sohbette bulunduğum ve samimiyetine inandığım alevi arkadaşlarla konuştuğumda anladım ki kemal kılıçdaroğlu'na güvendikleri için onun isteği doğrultusunda oy vermişler. zaten baykal varken kesin dille baykal'a karşıydılar.
bu sonuca bakarak şunu söyleyebilirim. ülkemizde milyonlarca alevi var ve çoğu chp'nin hayır oylarına katkısı oldu. bunun anlamı şudur; diyelim ki deniz baykal devam etseydi alevilerin chp'nin isteği doğrultusunda oy vermesi zordu. hepimiz alevilerin ulusalcılardan ne çektiklerini biliyoruz. dikta dönemlerinde, darbelerde çok eziyetler çektiler. dersim'de ve hala dersim katliamını savunan onur öymen gibi baykal tayfasında aleviler çok süründürülmüştü. bu olaylar sonucu önceleri alevilerin baykal'ı video skandalıyla indirdiğini düşünsemde baykal'ın son çıkışı ile yönetimi tekrar alevilerden alma girişimleri aslında bilerek geri çekilen bir baykal olduğuna inanmama neden oluyor.
düşünün bizlerden çok eziyet çekmiş aleviler hayır oyu veriyor. ne kadar mantıksız. kemal kılıçdaroğlu faktörü olmasaydı aleviler evet oyu verseler referandum sonucu en az %70 evet %30 hayır olurdu ki bu sonuç cumhuriyet döneminden bu yana chp'nin tüm kesimlerin nefretini kazanmış bir parti olduğu gerçeğini ortaya koyacaktı. ondan sonra chp'nin varlığı sorgulanır hale gelirdi.
kemal kılıçdaroğlu kurtlar sofrasında ve ne kemal bey ne aleviler kullanıldıklarının farkında değil. liderlik koltuğunda oturmayı başarsa bile iplerini başkalarının çektiği bir alevi liderin alevi toplumunun sıkıntılarına ne ölçüde faydası dokunacak hep beraber göreceğiz. chp şu an bir ikilem içinde. referandum için alevilerin parti içinde yerleşmesine müsaade ettiler ve bir daha ki seçim için de alevilere ihtiyaçları var. ama kendi yerleri de elden gidiyor. bir denge oluşturmak zorundalar. alevi kadrolaşmasının önünü kesmek, kemal beyi kontrol altında tutabilmeleri için gerekli. bu yüzden bir kurultay ile yönetime seçilen alevilerin bir kısmını törpülemek zorundalar.
birgün umarım aleviler ulusalcıların maşası olduklarını anlarlar ve kendilerini öldüren, süründürenleri görmeye başlarlar. devlet içinde 3-5 yüksek makam için toplumlarına ihanet etmekten vazgeçerler. çünkü devlet içine yerleştirilen aleviler, alevilere faydalı değil, ulusalcılara faydalı işler yapıyorlar. hsyk'nın tümü alevi oldu da ne işe yaradı? ulusalcıların istediği gibi sağ partilerin engellenmesine çalıştılar. ama bu alevilere somut hiçbir şey kazandırmadı. sisteme hizmet ettiler.
fakat ben umutluyum. darbelerde en çok ezilen taraf olan aleviler kemal bey için hayır kullandılar ama vicdanlarında eminim ki evet vermemiz gerekir diye düşündüler. kemal bey uğruna verilen bu hayır oyu onun gönderilmesiyle chp'den kopmalarını hızlandıracak, kendilerinin neden chp'nin kuyruğunda gittiklerini sorgulamalarına neden olacak.
dikkatinizi çekti mi bilmem ama 12 eylül'ün yargılanması için dilekçe verenlere bakın. çoğunluğu alevi kardeşlerimiz.
kemal bey bu referandumda chp'yi başarıya ulaştırmıştır. peki ya alevileri?
aleviliğinin üzerine basarak söylememin nedenine gelince kesinlikle alevilere karşı olduğum zannedilmesin. ama alevilerin özellikle tunceli'de blok halinde hayır oyu vermesini yanlış bulduğumu ve nedenlerini araştırdığımı söyleyeyim. etrafımda sohbette bulunduğum ve samimiyetine inandığım alevi arkadaşlarla konuştuğumda anladım ki kemal kılıçdaroğlu'na güvendikleri için onun isteği doğrultusunda oy vermişler. zaten baykal varken kesin dille baykal'a karşıydılar.
bu sonuca bakarak şunu söyleyebilirim. ülkemizde milyonlarca alevi var ve çoğu chp'nin hayır oylarına katkısı oldu. bunun anlamı şudur; diyelim ki deniz baykal devam etseydi alevilerin chp'nin isteği doğrultusunda oy vermesi zordu. hepimiz alevilerin ulusalcılardan ne çektiklerini biliyoruz. dikta dönemlerinde, darbelerde çok eziyetler çektiler. dersim'de ve hala dersim katliamını savunan onur öymen gibi baykal tayfasında aleviler çok süründürülmüştü. bu olaylar sonucu önceleri alevilerin baykal'ı video skandalıyla indirdiğini düşünsemde baykal'ın son çıkışı ile yönetimi tekrar alevilerden alma girişimleri aslında bilerek geri çekilen bir baykal olduğuna inanmama neden oluyor.
düşünün bizlerden çok eziyet çekmiş aleviler hayır oyu veriyor. ne kadar mantıksız. kemal kılıçdaroğlu faktörü olmasaydı aleviler evet oyu verseler referandum sonucu en az %70 evet %30 hayır olurdu ki bu sonuç cumhuriyet döneminden bu yana chp'nin tüm kesimlerin nefretini kazanmış bir parti olduğu gerçeğini ortaya koyacaktı. ondan sonra chp'nin varlığı sorgulanır hale gelirdi.
kemal kılıçdaroğlu kurtlar sofrasında ve ne kemal bey ne aleviler kullanıldıklarının farkında değil. liderlik koltuğunda oturmayı başarsa bile iplerini başkalarının çektiği bir alevi liderin alevi toplumunun sıkıntılarına ne ölçüde faydası dokunacak hep beraber göreceğiz. chp şu an bir ikilem içinde. referandum için alevilerin parti içinde yerleşmesine müsaade ettiler ve bir daha ki seçim için de alevilere ihtiyaçları var. ama kendi yerleri de elden gidiyor. bir denge oluşturmak zorundalar. alevi kadrolaşmasının önünü kesmek, kemal beyi kontrol altında tutabilmeleri için gerekli. bu yüzden bir kurultay ile yönetime seçilen alevilerin bir kısmını törpülemek zorundalar.
birgün umarım aleviler ulusalcıların maşası olduklarını anlarlar ve kendilerini öldüren, süründürenleri görmeye başlarlar. devlet içinde 3-5 yüksek makam için toplumlarına ihanet etmekten vazgeçerler. çünkü devlet içine yerleştirilen aleviler, alevilere faydalı değil, ulusalcılara faydalı işler yapıyorlar. hsyk'nın tümü alevi oldu da ne işe yaradı? ulusalcıların istediği gibi sağ partilerin engellenmesine çalıştılar. ama bu alevilere somut hiçbir şey kazandırmadı. sisteme hizmet ettiler.
fakat ben umutluyum. darbelerde en çok ezilen taraf olan aleviler kemal bey için hayır kullandılar ama vicdanlarında eminim ki evet vermemiz gerekir diye düşündüler. kemal bey uğruna verilen bu hayır oyu onun gönderilmesiyle chp'den kopmalarını hızlandıracak, kendilerinin neden chp'nin kuyruğunda gittiklerini sorgulamalarına neden olacak.
dikkatinizi çekti mi bilmem ama 12 eylül'ün yargılanması için dilekçe verenlere bakın. çoğunluğu alevi kardeşlerimiz.
kemal bey bu referandumda chp'yi başarıya ulaştırmıştır. peki ya alevileri?
yukarıda yazılan hiç bir suçuna kızmıyorum da pkk nın fikir önderi yalçın küçük ü savunmasını hazmedemiyorum.tabi bilerek yaptıysa. bilmeden yaptıysa şaşkın kemal der geçerim yine.
bu arada cidden başbakan olmasını istiyorum karneyle ekmek alınan günlere ben yetişemedim hem karnem de çok iyiydi neden değerlenmesin ki.
bu arada cidden başbakan olmasını istiyorum karneyle ekmek alınan günlere ben yetişemedim hem karnem de çok iyiydi neden değerlenmesin ki.
önder sav'ın yakında fişini çekeceği müstakbel chp eski genel başkanı.
birilerinin balon gibi şişirdiği adamcağız. şaşıyorum kalıyorum yok dürüst yok ık vık diyenlere.
son derece dürüst chp genel başkanı hırsız ve kahpe olmaması sebebi ile birçokları tarafından anlaşılamaz.
herkese kendin gibi çoban gerek!
herkese kendin gibi çoban gerek!
referandumla seçimleri birbirine karıştırıp, mitinglerinde 0-10 yaş grubuna hitap edercesine seviyeyi düşüren göstermelik siyasi parti başkanı.
avrupa da şehir şehir dolaşıp türkiye' yi şikayet etmekle meşgul.
kimden yanasın be adam?
kimden yanasın be adam?
tayyip gibi bir adam dururken kemal kılıçdaroğlunun ne yaptığına kim bakar yaa. rte sattı ülkeyi kemali de satacak sözlğü de satacak...
2011 genel seçimlerinde oy kullanabileceği bugün itibarı ile kesinleşmiş parti lideri. tüm chp ahalisine hayırlı uğurlu olur inşallah. ey chp li kardeşlerim gün bu gündür bu gün bayram günüdür.
ab üyesi ülkelerin temsilcilerine ülkemizdeki hal ve gidişatın iyi olmadığını anlatmaktadır. haklıdır.
eğer ki birileri türkiye'yi şikayet ettiyse, bu bize avrupa insan hakları mahkemesinde dava açan abdullah gül'dür.
(bkz: abdullahgül ün suçu ne)
eğer ki birileri türkiye'yi şikayet ettiyse, bu bize avrupa insan hakları mahkemesinde dava açan abdullah gül'dür.
(bkz: abdullahgül ün suçu ne)
davul kendi boynunda, tokmak önder sav'ın elinde, sözde chp lideri.
hizmet etmesi hem içeriden hem dışarıdan engellenmeye çalışılıyor.
chp'nin başına yakıştıramadığım adam son referandum da bir çok kişi hayır diyecekken onun tayip erdoğan a sataşmaktan başka bir şey anlatmaması hayır oylarını kaybettirmiştir. siyasetten anlamıyor kanımca baykal ondan daha iyi muhalefet yapıyordu daha mantıklı daha akıllı konuşuyordu en azından kendine tayip e sataşmaktan başka bir şeyler de buluyordu. siyaset baştaki adama yok evinde musluk altın yok meydanlarda gül suyu sıkıyor gibi sataşmalardan daha fazla olması olması gerekiyor ... özellikle beni kendine ayar eden cümlesi ben size insan kemalin yüreğindeki serinliği getirdim '' bu ne lan '' ! bak işine sen adam gibi yolunda kal sana oy verecek olan zaten verir sataşma kimseye yok altın musluk yok gemicik ! tayip ' in ne olduğunu bilen biliyor zaten !
güncel Önemli Başlıklar