bugün
- bu ne soğuk amk5
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tai lung vs gocu22
- sözlüktekiler kaç yaşında10
- sözlükten soğumak için fırsat gözleyen yazarlar3
- sözlükte kavga olacak hissi3
- true nickli yazar19
- analı avratlı sözlük kavgaları8
- 1 gocu'ya 4 kişi dalması7
- habire1228
- gocusuz bir sözlük5
- şaka maka yeni bir günün başlaması2
- tuvaletin evin dışında olması6
- krt tv4
- kadınların reddedemediği teklifler6
- kürtler asimile edilmelidir11
- çorap kokusu2
- şanlıurfa2
- silinen entry2
- karılı kızlı tiktok yerine sözlükte takılan tip2
- bir erkek ile yanlışlıkla göz göze gelmek5
- ecevit döneminin kepazeliği5
- kızlar geri gelsin kampanyası2
- yanlışlıkla plaj şemsiyesine diklemesine oturmak6
- gocu'nun çaylak olması3
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor21
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- uludağ sözlük adalet sistemi5
- et döner dürüm9
- varlık sebebimiz3
- erkek kavgasının çok sıkıcı olması5
- fırtına sonrası sessizlik2
- seviyenin bugün yükselmesi için ne yaptın5
- ziyafet denince aklına sadece lahmacun gelen kıro2
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum8
- apocalypse tank3
- anti villain2
- manisada okul saldırısı17
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- sarı poşet kudurtması13
- bottega3
- aksu tv2
- evliliği ayakta tutan güçler13
- yağız kaan erdoğmuş2
- borsa istanbul5
- patso3
- lale belkıs3
- kavga bitti hadi yatağa3
- mod gelince civciv sürüsü gibi dağılmak3
- meksika açmazı macerası5
Mimari açıdan katedralin sevip atacağı versus.
Köln katedsrali;
görsel
Sultan ahmet camii buda;
görsel
editullahi aleyhim; dinimizce camide görsellik olmaz falan denmiş. Ulan gerizekalı madem görsellik olmuyor alelade bir cami yaparsın. O kadar kendi çapında büyük bir eser yapınca vay efendim mimarisi şöyle iyi böyle güzel, daha iyisini görünce, yea biz zaten sade seviyoruz.
editiddin; Kıyaslama konusunda eleştiriler gelmiş. Cami yerine külliye olmalıydı yazan var. Biri de kabe yazmış. Onlarıda kıyaslayabilirsiniz. Burada katedralin gece görüntüsünü atmışım, sultan ahmet caminin dandik resmini demişler buyrun efendim;
görsel
kabe de burada;
görsel
Köln katedsrali;
görsel
Sultan ahmet camii buda;
görsel
editullahi aleyhim; dinimizce camide görsellik olmaz falan denmiş. Ulan gerizekalı madem görsellik olmuyor alelade bir cami yaparsın. O kadar kendi çapında büyük bir eser yapınca vay efendim mimarisi şöyle iyi böyle güzel, daha iyisini görünce, yea biz zaten sade seviyoruz.
editiddin; Kıyaslama konusunda eleştiriler gelmiş. Cami yerine külliye olmalıydı yazan var. Biri de kabe yazmış. Onlarıda kıyaslayabilirsiniz. Burada katedralin gece görüntüsünü atmışım, sultan ahmet caminin dandik resmini demişler buyrun efendim;
görsel
kabe de burada;
görsel
Bazı malların kıyaslarken bihaber olduğunu gösterir..
Camide süsleme pek iyi değildir, şaşaa ve gösteriş en son planda bile olmaz islamda..
Camide muhim olan sade güzellik huzur ve ibadettir..
Adamlar chatedrallerini pavyon gibi yapıyor, ibadete gelince boş...
Amaçlar farklı bir şey, nasıl kıyas edilir ki?
Camide süsleme pek iyi değildir, şaşaa ve gösteriş en son planda bile olmaz islamda..
Camide muhim olan sade güzellik huzur ve ibadettir..
Adamlar chatedrallerini pavyon gibi yapıyor, ibadete gelince boş...
Amaçlar farklı bir şey, nasıl kıyas edilir ki?
bazılarının da götünden salladığıdır, anadolu selçuklu ve beylikler camileri bol süslemelidir. osmalı camileri ise ağırlık olarak kütleye yüklenmiştir.
bu impartaroluk göstergesidir, ayrıca katedralleri korkutucu diye eleştirenler var. osmanlı camisi bu korkuyu kütleyle sağlamış ve görkemli yapılar inşa etmiştir.
camilerde süsleme yoktur diyenlere kanıt olarak sunabileceğim, selçuklu dönemi taç kapılardır. özellikle burada görünen süslemeler aşırı derecede abartıdır.
divriği ulu camii ve şifasının kapısına bir bakmakta fayda var. ( ayrıca dünya mirasıdır)
bu impartaroluk göstergesidir, ayrıca katedralleri korkutucu diye eleştirenler var. osmanlı camisi bu korkuyu kütleyle sağlamış ve görkemli yapılar inşa etmiştir.
camilerde süsleme yoktur diyenlere kanıt olarak sunabileceğim, selçuklu dönemi taç kapılardır. özellikle burada görünen süslemeler aşırı derecede abartıdır.
divriği ulu camii ve şifasının kapısına bir bakmakta fayda var. ( ayrıca dünya mirasıdır)
avrupanın bir çok yerini gezince anladım, estetik algımız sıfır. sanattan uzak toplumun estetik güzellik açısı da buna göre şekillenir. adamların götü kırık bir yapısı bile bizimkini ezer geçer takla attırır.
koln katedralinin 632 yil surup 1880 de bitirildigini arastirmayan yazar versusu.
Katedral daha kompleks bir yapıdır versus kriterleri baştan yanlıştır. versus ya kilise vs cami ya da katedral vs külliye şeklinde olmalıydı.
katedralin alacağı versus , ahenkli ve tabiri caiz ise daşşaklıdır.
not :müslümanım.
not :müslümanım.
(bkz: Kabe-i Şerif)
(bkz: Mescid-i Nebevî)
(bkz: Şeyh Zayed Camii)
(bkz: Kristal Camii)
(bkz: Faisal camii).
ve daha niceleri.
(bkz: Mescid-i Nebevî)
(bkz: Şeyh Zayed Camii)
(bkz: Kristal Camii)
(bkz: Faisal camii).
ve daha niceleri.
Katedral yaptırma derneği diye bir şey olmadığı için katedraller alır her türlü.
katedralin alacağı versus.
not: my müslim.
not: my müslim.
katedral ve kabe kıyaslansa anlayacağım da. kıyas baştan yanlış azıcık tarih, mimari, teoloji vs bilgisi olan birinin, katedralin; kilisenin daha görkemlisi olduğunu ve her yerde olmadığını bilir.
jön müminler isyanda.
dini açıdan niye cami alıyor onu anlamadım ama mimari açıdan katedral alır evet.
tabi bunda islamiyette sadeliğin vurgulanması ana sebep.
tabi bunda islamiyette sadeliğin vurgulanması ana sebep.
mimari ve süsleme açısından katedrallerin alacağı versus.
diğer türlü hepsi allah' ın evi.
hoş kuran' da beni dört duvar arasında aramayın ben size şah damarınızdan yakınım diyor ama insanoğlu olarak kavramları ve maddeleri inancımıza bağlamayı çok seviyoruz.
diğer türlü hepsi allah' ın evi.
hoş kuran' da beni dört duvar arasında aramayın ben size şah damarınızdan yakınım diyor ama insanoğlu olarak kavramları ve maddeleri inancımıza bağlamayı çok seviyoruz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar