bugün
- lahmacunu elle yiyen kız13
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- hewal ebo16
- mehdinin chp'li olması4
- öğle yemeği ne yiyeceğiz sorunsalı5
- abdullah öcalan5
- yukarı kattan gelen ahh sesi8
- kuran da namaz yok19
- herkesin artık tanım yapması6
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- 30 temmuz 2026 iran'ın abd üssüne saldırısı5
- bot yazar gibi entry giriyoruz4
- en iyi simit hangi şehirdedir11
- su içmeyi unutmayalım3
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- pkk4
- bursa vs edirne7
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil6
- gürcistan'ın neyi meşhur3
- gürcistan9
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- pforzheim şu an 36 derece5
- ilgi isteyen kız5
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi4
- katatespizartmasi6
- ben ıspartada yaşıyorum5
- iç monolog3
- kut anlayışı2
- les chants de maldoror2
- türk siyaseti2
- kendine bir öğüt ver7
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- ısparta simidi8
- adanalı insanlar2
- ateistlerin temel hatası7
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- cezayir3
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları7
- gocu11
- grup sexte sevgilisine sert davranan adamı öldürdü7
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj9
- benkimki9
- eski üst segment mi yoksa yeni alt segment mi3
- mülkiyetçi aşk3
- bu entry 80 artı alsın masklavi'yi chpli yapıyorum6
- simit ile gevrek arasındaki farklar8
- sözlük yazarlarının saatleri15
- z kuşağı7
- intersection karma resim sergisi2
- erdal beşikçioğlu6
Mimari açıdan katedralin sevip atacağı versus.
Köln katedsrali;
görsel
Sultan ahmet camii buda;
görsel
editullahi aleyhim; dinimizce camide görsellik olmaz falan denmiş. Ulan gerizekalı madem görsellik olmuyor alelade bir cami yaparsın. O kadar kendi çapında büyük bir eser yapınca vay efendim mimarisi şöyle iyi böyle güzel, daha iyisini görünce, yea biz zaten sade seviyoruz.
editiddin; Kıyaslama konusunda eleştiriler gelmiş. Cami yerine külliye olmalıydı yazan var. Biri de kabe yazmış. Onlarıda kıyaslayabilirsiniz. Burada katedralin gece görüntüsünü atmışım, sultan ahmet caminin dandik resmini demişler buyrun efendim;
görsel
kabe de burada;
görsel
Köln katedsrali;
görsel
Sultan ahmet camii buda;
görsel
editullahi aleyhim; dinimizce camide görsellik olmaz falan denmiş. Ulan gerizekalı madem görsellik olmuyor alelade bir cami yaparsın. O kadar kendi çapında büyük bir eser yapınca vay efendim mimarisi şöyle iyi böyle güzel, daha iyisini görünce, yea biz zaten sade seviyoruz.
editiddin; Kıyaslama konusunda eleştiriler gelmiş. Cami yerine külliye olmalıydı yazan var. Biri de kabe yazmış. Onlarıda kıyaslayabilirsiniz. Burada katedralin gece görüntüsünü atmışım, sultan ahmet caminin dandik resmini demişler buyrun efendim;
görsel
kabe de burada;
görsel
Bazı malların kıyaslarken bihaber olduğunu gösterir..
Camide süsleme pek iyi değildir, şaşaa ve gösteriş en son planda bile olmaz islamda..
Camide muhim olan sade güzellik huzur ve ibadettir..
Adamlar chatedrallerini pavyon gibi yapıyor, ibadete gelince boş...
Amaçlar farklı bir şey, nasıl kıyas edilir ki?
Camide süsleme pek iyi değildir, şaşaa ve gösteriş en son planda bile olmaz islamda..
Camide muhim olan sade güzellik huzur ve ibadettir..
Adamlar chatedrallerini pavyon gibi yapıyor, ibadete gelince boş...
Amaçlar farklı bir şey, nasıl kıyas edilir ki?
bazılarının da götünden salladığıdır, anadolu selçuklu ve beylikler camileri bol süslemelidir. osmalı camileri ise ağırlık olarak kütleye yüklenmiştir.
bu impartaroluk göstergesidir, ayrıca katedralleri korkutucu diye eleştirenler var. osmanlı camisi bu korkuyu kütleyle sağlamış ve görkemli yapılar inşa etmiştir.
camilerde süsleme yoktur diyenlere kanıt olarak sunabileceğim, selçuklu dönemi taç kapılardır. özellikle burada görünen süslemeler aşırı derecede abartıdır.
divriği ulu camii ve şifasının kapısına bir bakmakta fayda var. ( ayrıca dünya mirasıdır)
bu impartaroluk göstergesidir, ayrıca katedralleri korkutucu diye eleştirenler var. osmanlı camisi bu korkuyu kütleyle sağlamış ve görkemli yapılar inşa etmiştir.
camilerde süsleme yoktur diyenlere kanıt olarak sunabileceğim, selçuklu dönemi taç kapılardır. özellikle burada görünen süslemeler aşırı derecede abartıdır.
divriği ulu camii ve şifasının kapısına bir bakmakta fayda var. ( ayrıca dünya mirasıdır)
avrupanın bir çok yerini gezince anladım, estetik algımız sıfır. sanattan uzak toplumun estetik güzellik açısı da buna göre şekillenir. adamların götü kırık bir yapısı bile bizimkini ezer geçer takla attırır.
koln katedralinin 632 yil surup 1880 de bitirildigini arastirmayan yazar versusu.
Katedral daha kompleks bir yapıdır versus kriterleri baştan yanlıştır. versus ya kilise vs cami ya da katedral vs külliye şeklinde olmalıydı.
katedralin alacağı versus , ahenkli ve tabiri caiz ise daşşaklıdır.
not :müslümanım.
not :müslümanım.
(bkz: Kabe-i Şerif)
(bkz: Mescid-i Nebevî)
(bkz: Şeyh Zayed Camii)
(bkz: Kristal Camii)
(bkz: Faisal camii).
ve daha niceleri.
(bkz: Mescid-i Nebevî)
(bkz: Şeyh Zayed Camii)
(bkz: Kristal Camii)
(bkz: Faisal camii).
ve daha niceleri.
Katedral yaptırma derneği diye bir şey olmadığı için katedraller alır her türlü.
katedralin alacağı versus.
not: my müslim.
not: my müslim.
katedral ve kabe kıyaslansa anlayacağım da. kıyas baştan yanlış azıcık tarih, mimari, teoloji vs bilgisi olan birinin, katedralin; kilisenin daha görkemlisi olduğunu ve her yerde olmadığını bilir.
jön müminler isyanda.
dini açıdan niye cami alıyor onu anlamadım ama mimari açıdan katedral alır evet.
tabi bunda islamiyette sadeliğin vurgulanması ana sebep.
tabi bunda islamiyette sadeliğin vurgulanması ana sebep.
mimari ve süsleme açısından katedrallerin alacağı versus.
diğer türlü hepsi allah' ın evi.
hoş kuran' da beni dört duvar arasında aramayın ben size şah damarınızdan yakınım diyor ama insanoğlu olarak kavramları ve maddeleri inancımıza bağlamayı çok seviyoruz.
diğer türlü hepsi allah' ın evi.
hoş kuran' da beni dört duvar arasında aramayın ben size şah damarınızdan yakınım diyor ama insanoğlu olarak kavramları ve maddeleri inancımıza bağlamayı çok seviyoruz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar