bugün

Bu kadar da güzel bi renktir.. salaş ve mutlu..
görsel
görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
1400'lü yıllarda Türklerin kahveyle tanışması sonrasında zaman içinde kahve bu renge adını vermiştir. Japonlar aynı renge, çay rengi anlamında "chairo" (Cha:çay, iro:renk) derlermiş. Osmanlıda "Fındıki" diye adlandırılmıştır. ingilizcede de adını fındıktan (hazel) almıştır.
Günümüzde "alageyik, alabalık" örneklerinde gördüğümüz ve "rengarenk" anlamındaki "ala" sözcüğü Türkçede kahverengi anlamında kullanılmıştır. "Ela"nın kaynağı da bu sözcüktür.
Eski Türkçe'de kahverengi anlamında kullanılan sözcük ise "konur" (kongur)dur. Bu sözcüğün anlamı kaynaklarda "yanık al, yağızımsı al" diye verilmektedir.
Açık kahverengi saçlar için kullandığımız "kumral" da bu sözcükle "al"ın bileşiminden (konural) "kumral" olmuştur.
Türkçe bozsözcüğünün bir anlamı da kahverengidir. Boz ayı, kahverengi ayı anlamındadır.
*
doğaya can veren renktir.gözleri kahverengi insanlara da bu tonlarda kıyafetler acayip yakışır.kahverengiye sahip olmak,rengarenk asalettir.kendini güzel bir masal perisi gibi saklamasını bilen başka bir renk var mıdır -yoktur efendim - siyaha siyah, beyaza beyaz, sarıya sarı derler de neden kahverengi nin bir şanı yoktur.belki de o şanı şöhreti sevmiyordur ya da doğa öyle uysallaştırmıştır onun pigmentlerini.ya erkek ya kadın ya hayvan ya eşya... en çok üstümüze sinip bize gizlice yakışan en güzel renk sensin ey kahverengi!
10 insandan 6sının göz rengi olan renktir.
isminin bir diyalog esnasında türediği rivayet edilir,

tdk. 1800 lü yıllar;

- kazım abi buna ne diyelim ?
- neye necmi neye !! yeter lan.
- tamam abi kahveyeçalan olsun yok yok kahveyekaçan hmm..
- yok kahverengi amk.
- tamam yazdım
- lan ciddiyemi aldın pez..k.

(bkz: kaynak götüm)
türk insanının göz rengidir genellikle ....
Rahat bir renk olarak kabul edilir. karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak ve daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. sadakati de sembolize eden renktir.
kış aylarında en sevdiğim renk.
Japonlar'ın aynı renge 'chairo' (cha: çay, iro:renk) demeleri çok ilgiinç...
Kelimenin kökeni. 1400'lü yıllarda Türklerin kahveyle tanışması sonrasında zaman içinde kahve bu renge adını vermiştir. Japonlar aynı renge, çay rengi anlamında "chairo" (Cha:çay, iro:renk) derlermiş, Osmanlıda "Fındıki" diye adlandırılmıştır. ingilizcede de adını fındıktan (hazel) almıştır. Kahve Osmanlı'ya gelmeden önce kahverengi yerine bu rengi tanımlamak için fındıkkabuğu rengi anlamına gelen bir kelime kullanılırmış. Fındıki denilirmiş. Fındığın kabuğunun rengi anlamına gelirmiş.
sarıyla pek alakası yok gibi görünsede sarının koyusudur.
huzurlu hissettiren renktir. o yüzden bir çok psikologun odası bu renktir. aynı zamanda kolay itiraf etmenizi sağlar. ayrıca bir çok kafede de evinizdeymiş hissi verir. ayrıca bu renk ev dekoru için şahanedir.
güzel bir renk,"çocukken kahverengi bir renk ise kahve ne renk" diye kendi beynimi deşmeme neden saçma bir isme sahip.
Kahvenin, sonbaharın rengi. Öyle güzel tonları var ki...
Güz ve kış aylarının vazgeçilmez rengi. Her sezon çeşitli markalar bu rengin değişik tonlarında pek çok kreasyon sergiliyorlar.