bugün

pilli kumandasız araba ile kablosuz kumandalı araba arasında bir geçiş formu olan ve bir dönem 6-12 yaş arası erkek çocuklarının hayalini süslemiş oyuncak türü.
Kumandasında iki düğmesi vardır. Biri ileri, diğeri geri gitmesine yarar. Sağa/sola dönme fonksiyonu yoktur; ancak, zeminin eğimine veya karşılaşılan küçük engellere bağlı olarak hafif sağa/sola yönelebilir. halıda gitmez; en iyi verimi parke, fayans gibi bilumum pürüzsüz zeminlerde verir.
manevra kabiliyeti olanları da mevcuttur. geri giderken sağa kırardı.
joistikle manevralar yaptırabileceğiniz, modeline göre nitrosu olan arabalardır.

şakeditto: yeşile basarsan ileri, kırmızıya basarsan geri gider. olay bu.
yıl 1999 o zamanlar 3.sınıfa gidiyorum , malum çocuk olmanın verdiği durumdan kaynaklı oyuncaklara , arabalara , elektronik ev aletlerini söküp takmaya meyilli olduğum dönemler , babam öğretmen iken dışardan üniversite bitiriyor ve bunun içinde ankaraya gidiyor.

Tabi o zamanlar böyle oyuncak almak ya da birisinin oyuncağını alıp kullanmak büyük olaydı. Babam ankaraya gitmiş ve bizim çocuk yani bana araba almış , hemde kumandalı. Allahım bu ne büyük olay , çamurda , tozda toprakta , kilden yaptığı araba ile oynayan çocuğa kumandalı araba gelmiş , tabi o ara kendinden geçmiş , harikalar diyarında gezen bir çocuk var.

neyse bu arabayı aldım sürekli oynamaya başlıyorum , güneşin bağrında yanıp nasıl su ihtiyacı olur ya bir insanın demek ki benim de böyle bir oyuncağa ihtiyacım varmış , sabah akşam oynamaya başladım tabi bu arabalar halı üzerinde iyi gitmeyen , sert zeminlerde giden arabalardan ;sırf bu yüzden sokağa çıkıp araba ile oynardım. velhasıl kelam insanı çok mutlu eden , garip bir his içine girmenizi sağlayan bir oyuncaktı.

Tabi kablolu olması bir süre sonra sıkıcı hale getirdi , uzaktan kumandalıların yaygınlaşması ile kendi köşesine çekildi ve tarihin o tozlu sayfalarında kaybolup gitti .

(bkz: unutulmayan çocukluk zamanları)
Menzili 1 metre falandır.