bugün
- sözlüğün yeni tasarımı21
- eskiden arkadaşlar genelevde aynı kadına gitmezdi9
- kimseye ihtiyaç duymamak5
- memur olup sıradan bir hayatla geberip gitmek6
- samsak döveci6
- kötü bir insan mıyım ben5
- rüyada hiç gitmediğin mekanı görmek3
- uludede ile hacca gitmek2
- paranın mutluluk getirmemesi7
- konuşurken anladın mı deyip duran tip6
- tinto brass9
- hababam sınıfı3
- yaban arılarının ekstra stok yapması2
- yaşadım demek için ne yapmalı7
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri40
- galatasaray amed operasyonu2
- kasım ayı indirimleri2
- allah ın selamını bile almayan vicdansız sabuha2
- yazarların kedilerine söylemek istedikleri4
- kaçak akım rölesi3
- türban mağduriyetinden türban zenginliğine2
- küfürlü atasözleri4
- ajan berber2
- kendi yanağından makas almak3
- kafayı kıran geliyor3
- ucuz atlatmak2
- 4 kasım 2026 fenerbahçe liverpool maçı93
- günaydın kızlar4
- aşk16
- özür dilerim ile kusura bakma arasındaki farklar3
- kaçak akım2
- kendi popona şaplak atmak2
- terhis oluyorum sözlük21
- bebeksi cilt için tavsiyeler2
- süvari kahvesi3
- eğitim seviyesi azaldıkça kişide artan şey4
- şeriatı savunan begüm polat'ın şaplak şovu49
- kadınlar nasıl giyinmeli sorunsalı14
- gece gelen yemek yapma isteği8
- sözlüğün en ılık yazarı2
- queen ravenna sözlüğün kraliçesidir14
- fatma betül sayan kaya28
- blaupunkt3
- bir erkeğin bir kadınla lahmacun yemesi14
- ne oldu4
- masklavi'yi ehonomi çoh eyi derken görmek20
- kitap okumamak3
- travis bickle a gönlünün götürdüğü yere sür demek2
- cumaya gitmeyen yazarlar ifşa platformu21
- michelin2
YAĞI, ZEYTiNYAĞINA BENZER TEKNiKLE ELDE EDiLiR.
AÇIK SARI RENKTE, DOYMAMIŞ, ÇOK FAZLA STABiL VE SAFTIR.
BiLiNEN BÜTÜN BiTKiSEL YAĞLAR, GLiSEROL iLE YAĞ ASiTLERiNiN BiR ESTERiDiR.
OYSA JOJOBA YAĞI UZUN ZiNCiRLi DALLANMIŞ BiR ALKOL GRUBU iLE YAĞ ASiTLERiNDEN OLUŞMUŞTUR.
YÜKSEK SICAKLIK ve BASINÇ-TA KARARLILIĞINI ve ViSKOSiTESiNi KAYBETMEYEN ve TEMAS YÜZEYiNE iYiCE YAPIŞAN BALiNA YAĞI, AĞIR iŞ MAKiNALARIN VAZGEÇiLMEZ YAĞIDIR.
JOJOBA iLE BALiNALAR ve MAKiNALAR KURTARILMIŞTIR.
UÇAK VE FÜZE MOTORLARINDA KULLANILAN BU YAĞ, OTOMO-BiLDE MOTOR YAĞI OLARAK KULLANILDIĞINDA ARAÇ 200.000 km YOL ALABiLiYOR.
AYNI MiKTAR YAKITLA ALINAN YOL iSE 3-5 MiSLi ARTABiLiYOR.
ÇOK HASSAS MAKiNALARIN YAĞLANMASINDA KULLANILACAK KADAR DA iNCE BiR YAĞDIR.
HiDROJENASYON SONRASI JOJOBA, ÇOK DAYANIKLI BiR MUM YAPISI KAZANMAKTADIR.
DiĞER KULLANIM ALANLARI iÇiNDE;
MATBAA MÜREKKEBi, LASTiK ve YAPIŞTIRICI GiBi MADDELERiN YAPIMI,
MUM, REÇiNE, KORUYUCU KAPLAMA iLE AYAKKABI, ARABA ve KAĞIT CiLASI YAPIMI, SABUN, ŞAMPUAN, SAÇ BESLEYiCiLERi, DETERJAN, KREM ve iLAÇ ÜRETiMi VARDIR.
KONSERVECiLiKTE MALZEMENiN TADININ ve TAZELiĞiNiN MUHAFAZASI AMACIYLA KULLANILMAKTADIR.
YAĞIN OKSiDE OLMADAN ve TOHUMUN iSE BOZULMADAN NE KADAR SÜREYLE SAKLANA-BiLECEĞi HENÜZ BiLiNMEMEKTEDiR. ÖRNEĞiN; 20-25 YAŞINDAKi TOHUMLARDAN ELDE EDiLEN YAĞIN HiÇ BiR ÖZELLiĞiNi KAYBETMEDiĞiNi ARAŞTIRICILAR BiLDiRMEKTEDiRLER.
TOHUMUNDAN YAĞ ELDE EDiLDiKTEN SONRA KALAN KÜSPESiNDE %30-35 ORANINDA PROTEiN BULUNMAKTADIR.
ANCAK, SiMMONDSiA MADDESi ÇIKARILDIKTAN SONRA HAYVAN YEMi OLARAK KULLANILIR.
A.B.D.DE 2 OTOBÜS FiRMASI PAHALLI OLMASINA RAĞMEN YÜKSEK BASINÇ VE SICAKLIKTA BOZULMAMASI NEDENiYLE OTOMOTiK TRANSMiSYON SiSTEMiNDE JOJOBA YAĞINI KULLANMAKTADIR. *
AÇIK SARI RENKTE, DOYMAMIŞ, ÇOK FAZLA STABiL VE SAFTIR.
BiLiNEN BÜTÜN BiTKiSEL YAĞLAR, GLiSEROL iLE YAĞ ASiTLERiNiN BiR ESTERiDiR.
OYSA JOJOBA YAĞI UZUN ZiNCiRLi DALLANMIŞ BiR ALKOL GRUBU iLE YAĞ ASiTLERiNDEN OLUŞMUŞTUR.
YÜKSEK SICAKLIK ve BASINÇ-TA KARARLILIĞINI ve ViSKOSiTESiNi KAYBETMEYEN ve TEMAS YÜZEYiNE iYiCE YAPIŞAN BALiNA YAĞI, AĞIR iŞ MAKiNALARIN VAZGEÇiLMEZ YAĞIDIR.
JOJOBA iLE BALiNALAR ve MAKiNALAR KURTARILMIŞTIR.
UÇAK VE FÜZE MOTORLARINDA KULLANILAN BU YAĞ, OTOMO-BiLDE MOTOR YAĞI OLARAK KULLANILDIĞINDA ARAÇ 200.000 km YOL ALABiLiYOR.
AYNI MiKTAR YAKITLA ALINAN YOL iSE 3-5 MiSLi ARTABiLiYOR.
ÇOK HASSAS MAKiNALARIN YAĞLANMASINDA KULLANILACAK KADAR DA iNCE BiR YAĞDIR.
HiDROJENASYON SONRASI JOJOBA, ÇOK DAYANIKLI BiR MUM YAPISI KAZANMAKTADIR.
DiĞER KULLANIM ALANLARI iÇiNDE;
MATBAA MÜREKKEBi, LASTiK ve YAPIŞTIRICI GiBi MADDELERiN YAPIMI,
MUM, REÇiNE, KORUYUCU KAPLAMA iLE AYAKKABI, ARABA ve KAĞIT CiLASI YAPIMI, SABUN, ŞAMPUAN, SAÇ BESLEYiCiLERi, DETERJAN, KREM ve iLAÇ ÜRETiMi VARDIR.
KONSERVECiLiKTE MALZEMENiN TADININ ve TAZELiĞiNiN MUHAFAZASI AMACIYLA KULLANILMAKTADIR.
YAĞIN OKSiDE OLMADAN ve TOHUMUN iSE BOZULMADAN NE KADAR SÜREYLE SAKLANA-BiLECEĞi HENÜZ BiLiNMEMEKTEDiR. ÖRNEĞiN; 20-25 YAŞINDAKi TOHUMLARDAN ELDE EDiLEN YAĞIN HiÇ BiR ÖZELLiĞiNi KAYBETMEDiĞiNi ARAŞTIRICILAR BiLDiRMEKTEDiRLER.
TOHUMUNDAN YAĞ ELDE EDiLDiKTEN SONRA KALAN KÜSPESiNDE %30-35 ORANINDA PROTEiN BULUNMAKTADIR.
ANCAK, SiMMONDSiA MADDESi ÇIKARILDIKTAN SONRA HAYVAN YEMi OLARAK KULLANILIR.
A.B.D.DE 2 OTOBÜS FiRMASI PAHALLI OLMASINA RAĞMEN YÜKSEK BASINÇ VE SICAKLIKTA BOZULMAMASI NEDENiYLE OTOMOTiK TRANSMiSYON SiSTEMiNDE JOJOBA YAĞINI KULLANMAKTADIR. *
bir alışveriş merkezinde rastladığım ve arkadaşımın satın aldığı bir tırnak bakım ürününde satıcının içinde o da var dediği ürün.
bana nedense afrikalı futbolcu ismi gibi geldi. düşünseniz ya ilhan cavcav'ın afrika'dan yeni keşfi, siyahi futbolcu jojoba.
bana nedense afrikalı futbolcu ismi gibi geldi. düşünseniz ya ilhan cavcav'ın afrika'dan yeni keşfi, siyahi futbolcu jojoba.
(bkz: mavi jojoba tanesi)
söylemekten çok hazzettiğim bir kelimedir bu efenim bir diğeri ise frapan..deli miyim neyim ?
ABD'nin güney batısı ile Meksika'nın kuzeyinde doğal olarak yetişen ve yağı sabun, şampuan ve saç kremi gibi çeşitli kozmetik ürünlerinde kullanılan sert dallı bitkidir.
telafuz ederken alt ve üst dudağın bir birine sıkça kavuştuğu iyi ki türkçenin teknik sözcüklerinden biri değil dedirten bir sözcüktür.şahsen kendisini temizleme jelinin içinde yüzerken gördüm.
deriye ve cilde iyi gelen, yağı ve özü çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bitkidir. özellikle dudak bakım ürünlerine sık rastlanır.
Jojoba, çok yıllık, çalımsı ve kurağa dayanıklı bir çöl bitkisidir. Arizona, Kalifornia ve Meksika’dan Sonoran çöllerine kadar olan yerlerde doğal olarak yetişmektedir. Jojobanın son yıllarda çok popüler olmasına karşın kullanımı yeni değildir. Çok eski zamanlarda dini törenlerde kullanılmak üzere parfüm ve boya yapımında jojoba yağından faydalanılmıştır.
Kaliforniya ve Sonara çölü yerlileri tarafından deri kanseri ve yaraların tedavisinde kullanılmış, 1933 yılında da Jojoba tohumundan elde edilen yağın diğer bitkilerden elde edilen yağlardan farklı olduğunu ve bu yağın balinalardan elde edilen yağla benzer özelliğe sahip olduğu keşfedilmiştir.
Sanayide kullanım alanları öğrenildikten sonra yetişmesi uygun ülkelerde ticari amaçla yetiştirilmeye başlanmıştır. Şu anda ise A.B.D, israil, Mısır, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Paraguay, Venezuela, Libya, Sudan, Kenya, Kuveyt, Hindistan, Nijerya, Japonya ve Avrupa Birliği üye ülkeleri Jojoba yetiştiriciliği konusunda her türlü imkanı değerlendirmektedirler.
Türkiye’de yapılan çalışmalar sonucunda jojoba ekiminin yaygınlaşması ile birlikte ekonomiye büyük katkı sağlanacağı beklenmektedir.
Antalya ve Adana’dan olumlu sonuçlar alınması sonucunda ise izmir, Denizli, Konya, Ağrı, Elazığ, Ankara, Malatya, Afyon, Yalova, Mersin, Aksaray, Adıyaman, Nevşehir ve Kayseri’de de jojoba ekimine başlanmıştır. Bitkiden elde edilen yağa firmalardan özellikle Amerika ve israil’den talep gelmektedir. Jojoba bitkisi geleceğin en karlı yatırımları arasında yer almaktadır.
Kaliforniya ve Sonara çölü yerlileri tarafından deri kanseri ve yaraların tedavisinde kullanılmış, 1933 yılında da Jojoba tohumundan elde edilen yağın diğer bitkilerden elde edilen yağlardan farklı olduğunu ve bu yağın balinalardan elde edilen yağla benzer özelliğe sahip olduğu keşfedilmiştir.
Sanayide kullanım alanları öğrenildikten sonra yetişmesi uygun ülkelerde ticari amaçla yetiştirilmeye başlanmıştır. Şu anda ise A.B.D, israil, Mısır, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Paraguay, Venezuela, Libya, Sudan, Kenya, Kuveyt, Hindistan, Nijerya, Japonya ve Avrupa Birliği üye ülkeleri Jojoba yetiştiriciliği konusunda her türlü imkanı değerlendirmektedirler.
Türkiye’de yapılan çalışmalar sonucunda jojoba ekiminin yaygınlaşması ile birlikte ekonomiye büyük katkı sağlanacağı beklenmektedir.
Antalya ve Adana’dan olumlu sonuçlar alınması sonucunda ise izmir, Denizli, Konya, Ağrı, Elazığ, Ankara, Malatya, Afyon, Yalova, Mersin, Aksaray, Adıyaman, Nevşehir ve Kayseri’de de jojoba ekimine başlanmıştır. Bitkiden elde edilen yağa firmalardan özellikle Amerika ve israil’den talep gelmektedir. Jojoba bitkisi geleceğin en karlı yatırımları arasında yer almaktadır.
Arizona'daki Sonora, Mojave ve Baja California çöllerine özgü bir bitki. Simmondsiaceae ailesinin tek üyesidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© 2005 – 2026 uludagsozluk.com