bugün

nickine yakışır biçimde yazan, okumayı ve araştırmayı sevdiğini, entelektüel keyifleri olduğunu düşündüğüm klavyesi güçlü yazar. iyi yazmalar dilerim.
eğitim bilimlerinde sürekli bahsi geçen fikir adamı.
yazar olanıysa hala nötr olduğum biri. bekleyip görelim.
Meslektaş sayıldığımız, değerli bir yazar.
Eğitim psikolojisinde kendisinden oldukça bahsedilen, çocuk gelişimi konusunda çalışmalar yapmış isviçreli psikolog. Merhumun kulaklarını çınlattım finalleri çalışırken efendim. Kulakları çınlatılan bir diğer zat da Erik Erikson idi. O da payını aldı elbette, evet.
Pokemonlardan birisini hatırlatan ikinci isme sahip yazardır.
değerli bir sözlük yazarı. eskilerden denebilir.
Nesneleri tanıyabilmek için, kişi onlarla uğraşmalı, onlarda değişiklik yapmalı, yerini değiştirmeli, birleştirmeli, ayırmalı,tekrar birleştirmelidir. Bilgi, kişinin nesnelerle olan ilişkilerinden doğar şeklinde görüş bildiren isviçreli psikolog.
Mekanın çocuk psikolojisine etkisi konulu tez yazarken sürekli başvurduğum yazardır.
Gelişim psikolojisini genetik epistomoloji ile açıklayan psikolog.

kpss'ye giren her öğretmen adayının canını yakan kişi.
Bilişsel gelişimin babası olan eğitimci.
yeni edinimlerin geçmiş edinimlerden üretilmesi gerektiğini savunmuş eğitimci ve psikolog.
kendi çocukları üzerinde boylamsal bi araştırma yapmış isviçreli psikolog.dört döneme ayırdıgı bilişsel gelişim kuramının kurucusudur.
bilişsel gelişim kuramı.
1.duyu motor dönem(0-2 yaş)
2.işlem öncesi dönem(2-7 yaş)
3.somut işlemler dönemi(7-12)
4.soyut işlemler dönemi(12-18)
özelikle gelişim psikolojisi kitaplarında yer alan, eğitim bilimlerinin anasını ağlatmış ( yani formasyon alanların ) büyük bir bilim adamıdır.
jan piyaje diye söylenir.
kesinlikle yat kalk piaget durumu geçerlidir benim gibi ingilizce öğretmenliği okuyanlarda.

20 yaşındaysanız ve ingilizce 2. sınıftaysanız hayat çok piaget!
inglizce öğretmenliğinde hem formasyon için olan derslerde hem de bölümle ilgili derslerde adı sıkça geçen şahıstır. arkadaşın deyimiyle 'yat kalk piaget' dir.
öğretmen adaylarının derslerde çok karşılaştığı bir isimdir, her hoca piaget bu konu hakkında şunu demiştir, piaget şu konu hakkında bunu demiştir demektedir.

bunalttın bizi piaget.

3 sene sonra gelen edit: okul bitti, şu an yüksek lisanstayım. piaget gerçekten eğitim alanında çok çok büyük bir isim. her eğitimcinin kendisini tanıması ve eğitim hakkındaki görüşlerini incelemesi gerekiyor. ayrıca benim gibi sıkılacaksınız ama her öğretmenin eğitim felsefelerini iyi bilmesini ve felsefeler arasında mukayese yapmalarını önemli buluyorum. bu yüzden; piaget, dewey, gardner vb. isimlerin eğitim hakkındaki görüşlerini ve ortaya çıkardıkları kuramları sağlam temellere oturtarak öğrenmeliyiz.

ayrıca ilgilenenler için piagetin belgesel tadında videoları bulunmakta.

link:https://youtu.be/I1JWr4G8YLM
10 yaşında iken kendisini kütüphane sokmayan görevliye albino seçelerin görüş gücünü anlatan bir makale hazırlayıp getiren ve sonrasında kütüphanede sınırsız zaman geçirmeyi elde etmiş isviçreli psikolog.
çok baba adamdır. bilişsel gelişim üzerinde de çalışmıştır. şöyle ki;
sensori motor dönem.( duyusal motor diye de anlatılır, bebeklik dönemdir 0-2 yaş)
işlem öncesi dönem (4-6 yaş)
somut işlemler dönemi (7- 12/13)
soyut işlemler dönemi
ayrıca yapılandırmacılık fikrinin de kurucularındandır. sevimli bir amcamızdır.
gece gece kendisine teşekkür etmekle birlikte sövmekte olduğum çok değerli psikologtur. ulan her şeyi bi yere bağlama, her şeyi söyleyip sonunda da kurama bağladığından gençler sabahlıyor senin yüzünden. pazar gecelerini heba ediyorlar. ama yine de allah razı olsun senden piaget bu sınavlar geçsin atanayım o zaman işime yarar belki söylediklerin. * *
gelişim psikolojisi çalışanların, normal hayatlarında bile, "lan acaba şuanki yaşadığım olay piagete göre ne oluyo homoğakoyim" diyerek beyin .mcıklamasına neden olan insan kişisi.
egitim psikolojisi dersi sınavında çıkan soruların neredeyse yarısının "piaget'e göre..... nedir?" şeklinde sorulmasına neden olacak kadar bu bilim dalına hizmet vermiş bir bilim adamı.
(bkz: bilişsel gelişim kuramı)
dil gelişim kuralı şu şekilde olan bilim adamıdır;

a) Agulama Dönemi (0-12 ay)
a.1) Ağlama dönemi
a.2) Babıldama dönemi
a.3) Cağıldama dönemi

b) Tek sözcük dönemi (12-18 ay)

c) Telegrafik konuşma (18-24 ay)

d) ilk gramer dönemi (24-72 ay).
genetik epistemoloji ve bilişsel gelişim alanlarında çığır açmış düşüncelerine hayran kaldığım(!) isviçreli ünlü psikolog..
güncel Önemli Başlıklar