bugün

20. yüzyılın ilk yarısında Avrupa da görülen öncü sanat anlayışının önderlerinden biri olan Fransız heykelci, ressam ve şairdir. hans arp olarakta bilinir.
(bkz: faust arp)
(1887- 1966)
yapıtlarını kolaj tekniği ile ortaya koymuştur.
Alman şair, yazar ve heykeltıraş Hans Arp, 16 Eylül 1887'de Strasburg'da doğdu. Weimar Güzel Sanatlar Akademisi'nin ardından 1904'te sanatın başkenti olarak adlandırılan Paris'e gitti. Orada da güzel sanatlar eğitimi alan Arp, Münih'e döndü. Kandinsky ve Franz Marc tarafından kurulan Der Blaue Reiter adlı sanat hareketinin önde gelen temsilcileriyle tanıştı. Kısa bir süre dışavurumcu akımının yayın organı olan Der Sturnde çalışan Arp, 1915'te Zürih'e yerleşti.

Gerçeküstü akıma kaynaklık eden Dada anlayışına öncülük eden yazarlar arasında bulundu. 1916 yılından itibaren tam sekiz yıl boyunca dışavurumcu dünya görüşüne bağlı kalmaksızın onun getirdiği yenilikleri aşırılığa götüren Dada sanat hareketinin en etkili temsilcilerinden olan Arp, şiirlerinde dilbilgisi kurallarının bağlarından kurtulup bağımsız sözcükler, hatta sesler kullanarak yoğun imgelere ve saçma denilebilecek anlatımlara yer verdi. Hans Arp, son dönem şiirlerinde Dadacılığın etkilerinden sıyrılarak çağımız insanın yaşadığı düş kırıklıklarını anlattı.

Dada anlayışıyla yaptığı eselere örnek olarak Cloud Shepherd adlı eserini gösterebiliriz. *
20. yüzyılın en kolektif sanatçılarından birisidir.

Heykelci,şair ve ressamdır ama en çok eser ürettiği sanat dalı heykelcilik diyebiliriz.Ayrıca fransızdır.

Kendisinin akımına bakacaksak dadaizm diyebiliriz.Dadaizmi kısaca açıklarsam Dünya Savaşının barbarlığına, sanat alanındaki ve gündelik hayattaki entelektüel katılığa bir protesto olmuştur.

heykellerinde değişik bir simetri hakimdir genellikle.Şiirlerinde ise dilbilgisine önem vermez birçok bağımsız sözcük kullanırdı.imgeciliği kullanıyorda diyebiliriz şiirlerde kendisi hakkında.

Kendisi pek tanınmasada edebiyata getirdiği ve kullandığı tarz unutulmazdır.

Bugün doğum günü büyük sanatçının.Toprağı bol olsun.

görsel