bugün

eski genelkurmay istihbarat dairesi başkanı.

internet Andıcı Davası kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkan Korgeneral ismail Hakkı Pekin, Genelkurmay istihbarat Daire Başkanlığından Ağustos 2011 ayı içinde alındı.

TSKnın istihbarat kadrolarının gizli olması nedeniyle, Genelkurmay istihbarat Daire Başkanlığına yapılan atama ile Korgeneral Pekinin yeni görev tanımı Resmi Gazetede yayımlanmadığından biz de bu durumu gecikmeli olarak yayınlıyoruz.

kısa biyografi:

1951 yılında Bursa nın iznik ilçesinde doğdu. 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulundan mezun oldu.

30 Ağustos 2006 da Korgeneralliğe terfi etti.

Bayan Nevin Pekin ile evlidir. iki çocuk sahibidir. ingilizce bilmektedir.

internet andıcı davasında hakkında yakalama kararı çıkınca Gataya sevkini yaptırmasıyla bilinmektedir.

GK tarafından görevden alındıktan sonra hangi göreve geldiği açıklanmamıştır.
internet andıcı davası kapsamında hasdal cezaevinde yatmakta olan genelkurmay istihbarat dairesi başkanı. türk ordusu neden istihbarat alamıyor diye soranlara cevabımdır.
içinde çok sayıda üst düzey yargıç ve askere ait mahrem görüntülerin bulunduğu 51 nolu dvd'nin genelkurmay'da olabileceğini söylemiş internet andıcı davası tutuklu sanığı korgeneral.
görsel
ergenekon davasında 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılmış emekli korgeneral.
bugün yayınlanan röportajından kariyeri için ordu içi pisliklere göz yumduğunu anlatmış kişi. şimdi de ülke yönetmeye talip. sen siyasi kariyerin için de pisliklere göz yumarsın.
http://www.haberturk.com/...kaniti-ve-basbugu-uyardim

-Genelkurmay istihbarat Başkanlığı’nın okullardaki katsayıyla ilgisi nedir onu anlamadım ben, sizin işiniz mi bu?
işimiz değil tabii. Ama bilgi vermek de lazım. Bizim ana görevimiz stratejik istihbarat yapmaktır, ayrıca o dönemde terörle mücadele bizde olduğu için PKK ile ilgili bilgi toplamak.

-Herkesi inceliyorsunuz, olan bitenden haberdarsınız; TSK’ya yönelik tehditleri nasıl fark etmediniz?
Bu yaşananlar yılların birikimiydi. TSK’da çok büyük sorunlar vardı ve büyük bir kısmının üzeri örtüldü. Terörle mücadele, eğitim konusunda yanlışlarımız oldu. Erler, subaylar ve astsubaylarla ilgili yanlışlarımız var. Terörle mücadelede alınmayan malzemeler var.

-Kol kırıldı yen içinde kaldı...
Öyle oldu. Şikâyetler çok birikti. Halının altına süpürüldü, bunlar cemaat ve içeridekilerce kullanıldı.
-“Başbuğ bile endişelendi koltuğundan” dediniz, dolayısıyla büyük bir koltuk kavgası var.
Evet var. ister istemez rütbe ve terfi konusunda herkes birbirini yedi, arkadan işler de çevrildi. Şikâyetler, ihbar mektupları gelir, insanların mezhep farkları ortaya atılır. Hepsi yapıldı. Aileler arasındaki sıkıntılar terfilere yansır.
-“Paşa eşleri etkilidir terfilerde” denilir, doğru mu?
Doğru. O onu beğenmez, bu bunu beğenmez. Eşler, generaller üzerinde etkili oldu. Bunların hepsi kırgınlıklar, sıkıntılar yarattı. Her şey liyakat prensibine göre yapılmadı ve insanlar küstüler. Yurtdışı görevlendirmelerinde de yanlış yapıldı ve birikti. TSK kendi kendini yıprattı. Çürümeler kopuş yarattı.
-O çürümenin ne kadarlık bir parçasıydınız siz bizzat?
Binbaşılığımdan beri işin farkındaydım.
-Neden içinde olmaya devam ettiniz?
Bir meslek seçmişim, ilerlemek istiyorum ve çoğunluğa uydum. Ses çıkaranların neler yaşadığını gördüm, önüm kesilirdi. Ve birçok yerde sustum. Susmak daha kolay galiba. Konuştuğunuz zaman cezalandırılırsınız. Gelecek kaygısı çok.

işte türk ordusu. neden mi bitmedi pkk adamlar kendi kariyerlerini her şeyin önüne koymuş. generalin karısı bile terfiye karışmış.
adam diyor ki kariyerimi düşünüp iç yozlaşmalara ses çıkarmadım çünkü ses çıkaranların akibetini gördüm. bu durumda ordu da bugün üst makamlara gelmiş herkes bu kirli düzene ses çıkarmayanlardır. adamın röportajını veriyoruz adamın sözlerini yazıyoruz bizim ergenuslar hala biz uydurmuşuz gibi hareket ediyor. kıbrıs'a paraşütle atlayınca vatana ihanet etme ihtimali kalmıyor demek ki? vay be.
kariyerini kıbrıs'ta ele geçirdiği tepe ve yediği kurşunla yapmış gazi komutanımızdır. dediklerini çarpıtanların boş laflarıyla karalanamaz. evet, bunları yaptıktan sonra vatana ihanet ihtimali kalmıyor. aldın mı cevabını?

lan sizin beğendikleriniz ne yaptı memleket için? hangi fedakarlığı yaptılar? sizin beğendiğiniz yapılarda doğruyu hiç çekinmeden söyleyenler mi el üstünde tutuluyor? oysa görüntü tam tersi! doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar.

paşamız doğruyu söyleyenlerden olmasaydı silivri zindanlarına tıkılmaz, genelkurmay başkanı yapılırdı akp iktidarında...
Ordu da görevini yaptığı için kahraman ilan edilmiş. Adam ordunun bozuk düzenini değiştirmedik diyor, kariyeri mi düşündüm diyor. Zaten ses edenlerin hep önü kesildi diyor. Bu durumda ordu da tüm general ve amiraller kariyerleri için tüm pislikleri örtmüş kişilerdir. Allah korusun iktidar olsa siyasette de aynı yolda devam edecek. Yani siyasi kariyeri için pislikleri görmezden gelecek. Şu dedikleri çarpıtılmış lafı da turgut Özal'ın ve türevlerinin savunması. Özal yumurtlardı sonra da siz yanlış anladınız derdi. Rte de aynı taktiği uyguluyor. Görevini yapmıştır. Eğitimini aldığı ve kariyeri olarak gördüğü işi yaptın diye kahraman olunmaz.
mesleğini yapmış adamdır. görevini yapmış fedakarlık olmuş.
Şu sıralar açıkça iktidarca eski ortakları f tipine karşı kullanılmaktadır.
şu anda cnntürk'de şirin payzinin sunduğu programda mithat sancar tarafından ayar üstüne ayar yemekte. konuştukça batmaya başladı. mithat hoca bir sağdan bir soldan evire çevire döndürüyor. yeter artık hoca düşene vurulmaz.
Halit Ergençin saçlısı.
şu anda habertürk'te canlı yayında, 15 temmuz darbe girişimini a'dan z'ye tam detaylı anlatan değerli emekli paşadır.

özet:
- ordudaki personel için istihbarat çalışması mit tarafından yapılmaktadır.
- akp'de, ordunun akp'ye toptan karşı olduğu algısı var olduğu için ordunun feto ile ilgili istihbaratı hiç değerlendirilmedi.
- feto, balyoz ve ergenekon ile değerli kadroları hapse attırdı. onların yerlerine fetocu komutanlar atandı.

neymiş efendim? ordudaki personel için bile mit istihbarattan sorumluymuş. mit, ordunun bu hale gelmesinde sorumluymuş.
mit kime bağlı? reisinize bağlı....

o reis ne demişti feto için? ne istediler de vermedik, demişti.

bugün bu ülkenin içine düştüğü bu hazin ve rezil durumun nedenini siz istediğiniz kadar kabul etmeyin.
ulan bu hükümet, daha sadece 2 gün önce fetonun emekli maaşını kesti. resmi olarak ilk kez abd'den iadesini istedi.

yıllar önce, bitsin bu hasret diyerek türkiye'ye çağırmışlardı fetoyu.

ben rte'yi allah'a havale ettim. bu ülkenin başına sardığı belalar nedeniyle allah da onun başına sarsın.

not: 15 temmuz'da mit saat 16:00'da darbeyi öğrenecek ancak rte sadece 15 dakika önce eniştesinden öğrenecek. hassektir lan buna bebeler bile inanmaz.

neymiş efendim... milletin iradesine darbe vurulmazmış. düşünmeyi bırakan, beynini kullanmayan toplumlara her türlü vuruyorlar işte.
iyi bir adammi kötü bir adammi ondan bahsetmeyeceğim, ancak şuan çoğu emekli olan tecrübeli paşalar gibi savaşın çok yakında olduğunu söylüyor sürekli

https://www.aydinlik.com....k-kapismanin-ayak-sesleri
incirlik üssü'de nükleer bombaların, termonükleer bombalarla değiştirildiğini iddia etmiş emekli general.
http://m.uludagsozluk.com/e/40908597/
Mehmet şevket eygi, ölmeden 1 sene önce hakkında bunları yazmış:

Ben sana Dönme diyorum... Yalan mı söylüyorum, iftira mı ediyorum, bu iddiam düzmece midir?.. Hayır, doğrudur, çok doğrudur. Sen Dönmesin ve bu ülkenin çoğunluğuna düşmanlık ediyorsun, bin türlü entrika çeviriyorsun.

Sen yalancısın, sen müfterisin, sen ahlaksızsın.

Bir Dönme olarak islam devleti Osmanlıya minnet ve teşekkür borçlusun, sen ise hakaret ediyorsun.

Sizleri deşifre ettiğim için bana yalanlarla, iftiralarla, düzmece iddialarla saldırıyorsun.

Ben sana ne diyorum:

ispat edersen ben şerefsizliği, namussuzluğu, haysiyetsizliği kabul edeceğim, sana iki taşınmazımı, bir dairemi, bir bağ evimi hibe edeceğim, kalemimi kıracağım ve yazı hayatından çekileceğim.

ispat edemezsen sen haysiyetsiz, şerefsiz, namussuz, alçak olacaksın.

Haydi iddialarını ispat et.

Edemezsin, çünkü yalandır, iftiradır, düzmecedir.

Ben 1959’da Genel Kurmay Özel Harp Dairesine alınmışım.

Yalan yalan yalan!..

O tarihte silik, küçük, tanınmayan 26 yaşında genç bir memurdum.

Benimle birlikte zikr ettiğin FG ise 16 yaşında bir molla öğrenci. Acemi yalancı!..

Seni mahkemeye vereceğim.

Mahkeme Genelkurmaya soracak ve yalanın iftiran ortaya çıkacak.

Mahkeme bir şey değil, sana beddua edeceğim.

Yalancısın, müfterisin, saldırgansın... inşaallah belanı bulacaksın.
Çok değerli bir isimdir.
Doğru bağımsız değiliz.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye.

görsel
Çok değerli bir paşadır, çoğu zaman doğru ve real konuşur.