bugün

/14
Ölüm tehlikesi.
Türevin tam tersi.
adı uzun zamandır türevle birlikte anılan ünlü matematik konularımızdandır.
Artık şıkların türevini alarak çözülemeyecek işlem. Çünkü daha çok belirli integral soruyorlar. Yani işlemin sonucundaki x 'e değerler verdirip işlem yaptırıyolar. Bundan mütevellit şıklarda sayılar olduğundan türevin tersinden gidemiyosunuz.
altı üstü dört beş soru çıkıyor anasını satayım değmez diyerek ömrünüzü kısaltmaktan kurtulabileceğiniz matematik terimi.
şıkların türevini alarak çözdüğüm yıllar... hey gidi günler hey.
sevmem kendisini zordur.
nefret edilesi illet . universitede kurtulamadim hala
aga bu nedir?

lys'de dahi siktir ettiğim konu istatistik dersinde çıkıyor karşıma.
Lisede en çok sevdiğim konudur. Alan falan hesaplıyorsun iyiydi.
özünü anlamak isterseniz türevin bütün formüllerini ezberliyorsunuz.tersten gidiyorsunuz.bir de değişken değiştirme var.yerine yazmak işte bildiğin.bir de alan var yerine göre eksi artı veriyorsun bu kadar(lys için).
limitim süperdi soru kaçımrazdım türevin başları kolaydı sınra zorlaştı en son bu gelince dedim matematik abv.
kişi türev'in tersi rivayetleriyle gaza gelerek çalışmaya başlar. sayfalar çevrilir, çevrilir, çevrilir... sonra sikerim ızdırabını deyip yatağa doğru yola koyulur.
lanetlenmiş matematik konusudur.
Hayatimin onundeki en buyuk engel.
bir türev degildir.
insanın çözünce kendini inşaatın beşinci katına çimento taşımış gibi hissetmesine yol açar..
o kadar 'u' denir ki bazen..
hatırlamak istemiyorum..
gayet zevkli bir konu. kolaydır fakat öncesinde yavaş yavaş oturtmak gerekir.
Türevin tersi.*
sabahtan beri anlamaya çalıştığım konu. ama ne yazık ki anlayamadım. uyuyacağım galiba birazdan.
mühendislik okuyanların bilmesi zorunlu olan konudur. not: yapamıyorsanız veya öğrenmek istemiyorsanız mühendislikten uzak durun. aksi takdirde kan alır.*
Hakkında pek bir fikriniz yoksa ve lys ye girecekseniz boşuna çalışmayın derim, zaman kaybı çünkü sınavda sadece sorularla bakışırsınız.
türevi iyi kavrayana dört işlemden ibaret konu. yine türevle birlikte matematiğin en eğlenceli konusudur.
Zor konudur gerçekten. En sonunda öğretmenime "hocam ben daha integral in basit işaretini yapamıyorum, Özür dilerim" dedim ve depresyona girdim.
allahin belasi konudur. turevi ogrendim hah sonunda tamamdir derken her seyi allak bullak eden konudur. artik turevi de yapamiyorum iyi mi..
lise sonuncu sınıfta başlayan, birçok tmci gencin matematik dersinde iyi bir uyku almasını sağlayan ve bu yönüyle bakıldığında faydalı konu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026