bugün

Cinler hakkında detaylı bilgi veren değerli bir kitaptır.
Sansürsüz halini bulamadığım kitap, bulsam cin çağırma seansı yapacağım.

iyi kötü ruh çağırma olayını anladım. Aslında o ruh diye çağırılan şey kötü amaçlı bir cin oluyor.

Çünkü duaları ve sureleri ruh çağırma seansı yaparken besmelesiz ve amin demeden okuyorsunuz, hatta abdestsiz ve cenabet şeklinde yapılan şeklide varmış ama bu büyük bir sıkıntıya yol açar.

işler ters gider ise seansa katılanlardan birisi abdestli ve mümin biri olacak ve ters bir durumda kurandan ayetler ve sureler okuyacak, yasin tercih ediliyormuş.
ülkemizde esrarıyorsak maalesef. cinlerin de mal sağlam olur aslında...
880 yılında yazıldığı iddia edilen kitap ama bedreddin eş-şibli'nin yazdığı kitap isim karışması var diyenlerde var. ikinci olanlar doğruysa 14 yy da yazılmıştır.

Orjinal yazması kahire üniversitende bulunmaktadır.
Sansürlü kısmı internetteki pdf lerde olmayan kısım. 4 sayfa eksiği var, cin çağırma ritüelleri bu 4 sayfada.
Çıkarılmış 4 sayfadaki bölümler davetname ve cin kabileleri isimli bölümlerdir.

Davetname kısmında cine davet yollama ve cin kabileleri kısmında ise sizinle ileştime geçen cinin hangi tipte olduğunu anlamanıza yarayan kısımlar.
Ravenna cadısının bı günde bitirip kendisinden feyz aldığı söylenen kitap kesinlikle şüphesiz.
ben de tam hali mevcut olan bir kitap.. böyle şeyleri okumamak gerek.. ben, arşiv zenginliği açısından tutuyorum..

yoksa kütüphanemde firdevsi tavil'in "davetname" eserinden tut, fazlullah esterabadi'nin cavidanname'sine kadar her şey var, çok şükür..

bir de, hani derler ya "mezar taşı okumak için mi, unutulmuş bir dili öğreneceğiz?".. hayır, 700 senelik bir birikimin arasında özgürce dolaşmak için..

kaldı ki, mezar taşı okuduğumuzu varsayalım..

mesela hazret - i erecto'nun nereden buluyorsa bulgar granny ayarladığı edirne'yi ele alalım.. saray içi bölgesinde ayağa kaldırılan yeniçeri mezar taşları var.. bu taşların üzerinde farklı farklı işaretler var ve bu işaretler, aynı harry potter ve arkadaşlarının bölüm simgeleri misali, ait oldukları ortaların ve varsa meslek gruplarının işaretlerini gösteriyor.. bununla alakalı da, çok güzel bir çalışma yapıldı, mesela..

ilginçtir, bu taşların tamamı, ocağın kaldırılmasına son 70-50-20 sene kaldığı sürede dikilmiş... peki, 1826'da kaldırıldığında neredeyse 500 tam yıldır ayakta olan teşkilatın ilk 400 yılına ait neden hiç mezar taşı yok? bu bir muamma... halbuki selçuklu döneminde asker mezarlıkları var.. giresun'da var, ısparta'da miryokefalon şehitliği var.. ama istanbul'un fethinde şehit olan hiç bir yeniçerinin mezarı belli değil, mesela (bu arada ulubatlı hasan da hayali bir karakter.. bir kere surlara tek noktadan girilmedi.. şehrin batı taraflarında sur bile yoktu, türkler direnişsiz girdi)...

bak, bu muammayı çözmek için dahi, insan 3-5 kitap okumayı ister, diye düşünüyorum...
içeriğini bilmediğim kitaptır. Akıl sağlığınız için bu tür işlere bulaşmayın.