bugün

adolf hitler öldürmediğim her yahudi için bana küfredeceksiniz demiş midir bilmem. ama öldürdüğü yahudiler için 70 yıldır küfür yedi dünyanın her ülkesinden. şimdiyse tam tersi bir düşünce istemese de şekilleniyor insanın kafasında. tabii ırkçılık en kötü insani eylemlerdendir, olumsuz fikirleri bir ırka yönlendirmek çok yanlış. ama o ırk da kendini üstün ırk görüyorsa, bir başka ülkenin topraklarını kendine vaat edilmiş topraklar olarak görüp işgal ediyorsa, amacına ulaşabilmek için sivilleri çocukları öldürme konusunda bile tereddüt yaşamıyorsa, bir istisna yaratmaz mı bu durum.

aklımıza, davranışlarımıza hükmedebiliriz. duygularımızsa tamamen farklı bir mecra. istek de istemesek de gazze'de yaptıklarından dolayı nefret ediyoruz israil'den, hatta yahudilerden. onlar da bu nefreti üzerlerine çekebilmek için onca çaba sarfetmişken vicdanı da rahat oluyor insanın bu kadar katıksız bir nefretle yüreğini doldurmasına rağmen.

o yüzden ırkçılıksa ırkçılık, faşizmsee faşistlik. tanımı benim için hükümsüz. apaçık hüsranda olan bu millet yüzünden küfrediyorum adolf hitler'e. işini yarım bırakmış olduğu için. öldürülen her filistinli çocukta hitler'in de payı var.
© copyright 2005 - 2026