bugün
- sözlükte flörtleşmek18
- wednesdayin annesi9
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler8
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek5
- kadın poposundan kasa diye bahseden erkek4
- izlenmiş en kusursuz film8
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- alain delon vs cüneyt arkın4
- erkekleri taciz eden kadın3
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl9
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması12
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- pandela43
- alev isimli kızların genel özellikleri2
- bir sözlük kızına soylu duygular beslemek2
- azgın türbanlı10
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- mavi gözlü erkek5
- arkadaşlar hoşçakalın galiba silik yiyeceğim3
- türk müsün6
- kendini alain delon zanneden göbekli türk erkeği2
- uludağ sözlükte herkes birader yazardır4
- gerizekalı ai moderatör3
- sözlüğün kahve olması13
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz2
- kürtçülerin beyinsiz olması4
- aquila bicipite2
- akepede kliklerin savaşı12
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- uludağ sözlükte kadın yazar var sanmak3
- evlenmekten korkmak10
- sözlükte dertleşme3
- madımak2
- alttaki yazara aşık ol11
- dünyanın en kısa fıkrası4
- cumhurbaşkanlığı sistemi6
- arkadaşlar çok sıkıcısınız2
- arkadaşlar ben hapise giriyorum5
- yaşlılara moruk demek4
- düşün ki o bunu okuyor2
- lanetli çaylak2
- dikkat dikkat tai lung kız11
- abd başkanlık seçimi2
- gizem altunsoy5
- uçağa binmek3
- karpuzu kaşıkla yemek2
- sözlük kızlarının biraz gergin olması2
- gerdek namazı10
- naruto dayıya tavuk döner ısmarlamak4
- pazartesi diyete başlıyorum3
geleneksel olarak tıbbın babası sayılan eski Yunanlı hekim. Günümüzde de tıp öğrencilerinin diploma alırken bazı değişikliklerle okuduğu meslek yemininin (Hipokrat yemini) adıyla anılmasına karşın, onun tarafından yazıldığı kesinlik kazanmamıştır.
iŞTE HiPOKRAT YEMiNi
"Hekim Apollon Aesculapions, hygia panacea ve bütün Tanrı ve Tanrıçalar adına. And içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu sanatı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar tedavimi hiçbir vakit kötülük için değil yardım için kullanacağım. Benden ağı (zehir) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. Bunun gibi bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı, sanatımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. ister hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan mazarattan sakınacağım. Gerek sanatımın icrası sırasında, gerek sanatımın dışında insanlarla münasebette iken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım.
iŞTE HiPOKRAT YEMiNi
"Hekim Apollon Aesculapions, hygia panacea ve bütün Tanrı ve Tanrıçalar adına. And içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu sanatı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar tedavimi hiçbir vakit kötülük için değil yardım için kullanacağım. Benden ağı (zehir) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. Bunun gibi bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı, sanatımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. ister hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan mazarattan sakınacağım. Gerek sanatımın icrası sırasında, gerek sanatımın dışında insanlarla münasebette iken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar