bugün
- türklerin soykırımdaki ustalığı14
- onur yürüyüşüne katılanların chpye oy vermesi6
- yazarların özlü sözleri7
- iyi gelen ne varsa hep sensin işte4
- sözlükten giden yazarlar4
- seksting4
- insan sevdiği adama şans verir3
- sözlüğe güzel bir kız bırak3
- erkekler neden evlenmekten kaçıyor14
- almanya paraguay maçını kim kazansın2
- filistin in ermeni soykırımını tanıması31
- haletiruhiyemin müşevveş olması3
- 29 haziran 2026 brezilya japonya maçı9
- bir günde 10 defa otuz bir çekmek3
- ölüm3
- anın görüntüsü25
- hangi sözlük yazarının tipini merak ediyorsunuz21
- perdelerin her zaman kapalı olması3
- sosyoloji okuyan erkek4
- honda dio3
- hastanedeyim ful kadınlar hasta10
- en son ne yediniz6
- mony tontana3
- türklerin medeniyet kuramama nedeni15
- aşk7
- kaş aldırmaya kuaföre giden kız4
- haysenin125
- pandela11
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle21
- ziya gökalp5
- evde makarna yapmanın maliyeti8
- sözlüğün aptal kaynaması16
- traş oldum duşa giriyorum hangi yuzırı düşüneyim3
- mao zedong3
- kızıl tehlike2
- gölge2
- kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü ilk gören kişiler2
- araba kovalamayan köpek6
- bik bik'in mutfağına konuk olmak14
- 2026 dünya kupası37
- arkadaşlar bakar mısınız7
- sosyoloji okunur mu sorunsalı7
- eski nickimi özlüyor olmam7
- sözlükteki en güzel kadın yazar olmak5
- filmlerdeki sorgu sahneleri6
- bulgar göçmeni kız vs türk kızı3
- türk dizi ve filmlerindeki klişeler5
- gram altın3
- cumhuriyetin intikamı8
- kürtçüler ne işe yarar2
geleneksel olarak tıbbın babası sayılan eski Yunanlı hekim. Günümüzde de tıp öğrencilerinin diploma alırken bazı değişikliklerle okuduğu meslek yemininin (Hipokrat yemini) adıyla anılmasına karşın, onun tarafından yazıldığı kesinlik kazanmamıştır.
iŞTE HiPOKRAT YEMiNi
"Hekim Apollon Aesculapions, hygia panacea ve bütün Tanrı ve Tanrıçalar adına. And içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu sanatı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar tedavimi hiçbir vakit kötülük için değil yardım için kullanacağım. Benden ağı (zehir) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. Bunun gibi bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı, sanatımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. ister hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan mazarattan sakınacağım. Gerek sanatımın icrası sırasında, gerek sanatımın dışında insanlarla münasebette iken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım.
iŞTE HiPOKRAT YEMiNi
"Hekim Apollon Aesculapions, hygia panacea ve bütün Tanrı ve Tanrıçalar adına. And içerim, onları tanık ve şahit tutarım ki, bu andımı ve verdiğim sözü gücüm kuvvetim yettiği kadar yerine getireceğim. Bu sanatta hocamı, babam gibi tanıyacağım, rızkımı onunla paylaşacağım. Paraya ihtiyacı olursa kesemi onunla bölüşeceğim. Öğrenmek istedikleri takdirde onun çocuklarına bu sanatı bir ücret veya senet almaksızın öğreteceğim. Reçetelerin örneklerini, ağızdan bilgileri şifahi malumatı ve başka dersleri evlatlarıma, hocamın çocuklarına ve hekim andı içenlere öğreteceğim. Bunlardan başka bir kimseye öğretmeyeceğim. Gücüm yettiği kadar tedavimi hiçbir vakit kötülük için değil yardım için kullanacağım. Benden ağı (zehir) isteyene onu vermeyeceğim gibi, böyle bir hareket tarzını bile tavsiye etmeyeceğim. Bunun gibi bir gebe kadına çocuk düşürmesi için ilaç vermeyeceğim. Fakat hayatımı, sanatımı tertemiz bir şekilde kullanacağım. Bıçağımı mesanesinde taş olan muzdariplerde bile kullanmayacağım. Bunun için yerimi ehline terk edeceğim. Hangi eve girersem gireyim, hastaya yardım için gireceğim. Kasıtlı olan bütün kötülüklerden kaçınacağım. ister hür ister köle olsun erkek ve kadınların vücudunu kötüye kullanmaktan mazarattan sakınacağım. Gerek sanatımın icrası sırasında, gerek sanatımın dışında insanlarla münasebette iken etrafımda olup bitenleri, görüp işittiklerimi bir sır olarak saklayacağım ve kimseye açmayacağım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar