bugün

Yurtdışında çalışmak isteyen hekim sayısı son yedi yılda 15 kat artarak 906’ya yükselmis. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 2012 yılında 59 olan hekim sayısının 2019’a gelindiğinde 906’ya çıktığını vurgulayarak “Meslektaşlarımız artık Türkiye’yi ‘hekimlik yapılamaz’ nitelikte buluyor, kaçıyorlar.

http://www.cumhuriyet.com...r-turkiyeden-kaciyor.html

yasadigim sehirde türkiye den gelen 3-4 Doktor ile tanistim. gayet güzel hayatlari var. hastadan dayak yeme korkusu yok, birilerine yaranmadan sadece islerini yapiyorlar. gecenlerde alakasiz bir kitaya tatile gitti. hatta bu haftasonuda alakasiz bir yere gidecek.

bakinca Mutlu görüyorum kendilerini. Mutlu olduklari yerde yasayan insanlara da saygi duyuyorum.

edit: fetöcüler gidiyor demis bir yazar. gideceginiz ülkenin dilini c1 seviyesinde oldugunu kanitlarsaniz gidebilirsiniz. tabi orada torpil islemiyor kurul sinavinda videolu sinavlar uygulanmakta.
Yurt dışında Bir doktor yetiştirmenin maliyeti 500000 dolardır bizde ise doktora devlet memuru gözüyle bakılıyor. Üç kuruşluk adamlar bu doktorlara hakaret ediyor, saldırıyor, yaralıyor ve öldürüyor. Doktorların tavırlarını sevmem bazıları çok ukala oluyor fakat hiç bir medeni ülkede bir hekime saldıran ve ya yaralayan kişi serbest gezemez burdan medeni olmadığımız sonucunu çıkarabiliriz.
Hastalanınca veterinere gideriz artık. Selam ve hav hav ile.
Bir gerçek.

Sadece hekimler mi sanıyorsunuz?
--spoiler--
zate kaçanların çoğuda torpilli fetocular,açın bakın aq
--spoiler--

Bu nasıl bi cümle ya allahsızlığı meslek mi edindiniz amına koyayım? Kaçanlar fetöcü açın bakın.

Lan sen nereden baktın mk?

Nasıl tipler oldunuz siz ya.

Allahsızlar ordusu.
''2012 yılında 50 hekim yurt dışına çıkmak istiyordu şimdi 950'' sonucundan yola çıkarak artık hekimler Türkiye'yi hekimlik yapılamaz bir yer olarak görüyor kanısına varmak biraz ezbere konuşmak oluyor.

2002 yılında 91940 olan hekim sayısı bugün 156000.
imkanım olsa bende giderim. Gitmem diyen yalan söylüyor. Akpli iş adamları bile yurtdışında yaşıyorlar artık. Doktorluk uluslararası geçerliliği olan bir meslek. Keşke benim de öyle imkanım olsa bende giderdim.
doktor yetiştirmek çok pahalı oluyor zengin ülkelerde. türkiye gibi yerlerde daha az maaş alan doktorları çalmak daha ucuz ve kolay.
ülkenin şartlarıda kötü olunca doktorlarda daha iyi maaş ve önemlisi daha yaşanabilir bir ortam sunan yerlere kaçıyorlar.

irlandada 6ncı yılım ilk defa geçen ay irlandalı bir doktor gördüm, hemşireler dahil hepsi yabancı (sağlık sistemi afrikadan beter ben demiyorum kendileri diyor), burada doktor olanların hepside avusturalyaya gidiyormuş, orada maaşlar ve yaşam daha iyiymiş.

akepenin her kötü şeyde yüzde yüze yakın sorumluluğu olsada bu doktorların kaçmasında en fazla yüzde seksendir.
türkiye de hekim mi var da kaçıyormuş ?

buradan başka memlekette çoğu anca bulaşıkçı falan olur

sürünürsünüz bak söyliyeyim.

latin amerika ve mısırdan o kadar çok tıp diploması alan var ki ?

dünyanın her yerinde iş arıyorlar

ve resmen enflasyon var

çoğu amerikada ki kaçak kliniklerde 3 otuza çalışıyor.

bu ülkenin eğitim kalitesi belli,

hele birde kendini yetiştirmemiş

memur zihniyetli,

hayatta tüm becerebildiği bir diploma olan

kendini bir halt zanneden,

hanzo hunzo takımı

burada kıralsınız

oralarda alçaktan bile sürünemezsiniz,

ama gene de deneyin bakalım.

(görev bilincinde olanları tenzih ederim)

akabenin yetiştirdiği hanzo hunzo takımı

lütfen üzerinize alının

ölümü kemir bak

sizler için

üzerinize alınmanız için

yazdım bu kadar yazıyı.
Tıpta iyi ülke olarak bilinen kübadan da hekimler, ancak garson maaşından azıcık daha fazla maaş alabildikleri için fellik fellik kaçıyorlarmış ona ne demeli ?

Yalnız türkiyenin sağlık sistemi harbi kötü, doktor yakasını hastadan kurtarmaya bakıyor, nüfus arttıkça da kötü hale geldi.
Dayımın şahdamarı tıkalı felç geçirdi stent ameliyatı olacak; ön kontrolleri ve anjiyosu için hastahanelerde çektiğimiz çileyi, verdiğimiz uğraşıyı, zorluğu allah bilir.
hekimler akıllı insandır akıllarını kullanıyorlar.
finlandiya'da yaşayan bir arkadaşım oradaki hekim eksikliği nedeniyle rusya ve polonya'dan hekim geldiğini ve kalitelerinin berbat olduğunu söyedi. aynı şey norveç için de geçerli. çok fazla yanlış teşhis tedavi yapılıyor. onlar da ucuz ve kaliteli olduğu için türkiye'ye tedavi olmaya geliyorlar ki sağlık sektörü diye bir şey oluştu ülkemizde (sadece istanbul'a saç ektirmeye gelen araplar değil yani)
aslında türkiye hekim yetiştirme açısından çok başarılı. fakat her şeyde olduğu gibi bu meslekte de gelecek karamsarlığı var. giden de gitmeyen de suçlu değil.