bugün

ülkelere göre sayısı değişim gösterse de sonuçta belli bir sayıda olan harflere karşılık rakamların sonsuz olması durumudur.
neden böyledir diye düşündürür insanı. ki 29 harfin kombinasyonlarından bir sürü kitaplar yazılmış. ilginç.
harfler, çıkabilecek seslerin benzetimidir. ve bu benzetimlerin sembolüdür. türkçe de 29 harf bu sesleri çıkarmak için yeterliyken ingilizcede 27 harf yeterli olmaktadır. bu tamamen milletlere özgü bir durumdur.

sayılar ise rakamlardan oluşur ve rakamlar da birer semboldür. bu rakamların bir araya gelmesiyle sayılar oluşur. sayılabilecek sayıdan her zaman bir fazlası vardır, mantığından yola çıkılsa bile sayıların sonsuz olabileceği anlaşılır. aynı durum bir doğru parçasını oluşturan noktalar yaklaşımıyla da açıklanabilir: doğru parçası üzerinde sonsuz tane nokta vardır denilir. bunun nedeni, çok küçük noktaların gözle görülememesi ve teorik olarak o noktanın komşusu olan başka bir noktanın varlığıdır. bu noktalara birer sayı atanırsa, doğru parçası üzerinde sonsuz sayıl olabileceği çıkarımı yapılabilir.
rengi bile olmayan suyla demlenen çayın rengi olması kadar anlamlı bir durumdur. "Şüphesiz bunda düşünüp görebilen kimseler için ibretler vardır" hicr -75
Gerçek bi adaletsizlik.
harfle sayı kiyaslanmaz, harfle rakam kiyaslanir, onlar da topu topu 10 tane zaten.

sayi ile bir seyi kiyaslayacaksan o da kelimedir, istersen sonsuz kelime uretebilirsin o yuzden bi adaletsizlik yok.
Söylenecek söz biter bazen, ama hesap bitmez.