bugün

Felix Rohner ve Sabina Schärer adlı iki isviçreli’nin 2000 yılında üretmeye başladığı iki yarım küreden oluşan ilginç bir alet. kişiye özel olarak üretilmesi daha da ilginç. çıkan elektronik alt yapılı seslerin ilginçliğinden bahsetmeyeceğim bile. en iyisi şurdan başlayın: http://www.youtube.com/wa...a0aT8&feature=related
dinlendiğinde huzur bulunulan tek ve eşsiz ensturuman.
farklı kültürlerden esinlenerek ortaya çıkmış garip bir enstrüman. yılda sadece 200 adet üretildiği için almak isteyenler 2 yıl kadar sıra bekliyormuş.
mi * ve la * karardan oluşan iki tane metal, perküsyon çalım tekniğine benzer bir şekilde çalınan 2000 yılında isviçre'de imal edilmiş müzik aleti. tavlanmış pirinçten ve nitrit çelikten imal edilmiştir.

üzerindeki notalar ise. şu şekilde sıralanır.
A, Bb, C, D, E, F, A

la, si bemol, do, re, mi, fa, la

ilginci sol naturel ve si naturel olmayışıdır.
türkiye'de meraklıları dışında pek tanınmamakla beraber sadece 2 adet bulunan ilginç müzik aleti. üstelik internette fahiş fiyatlara satılıyor.
tek başına bir orkestra etkisi yaratan, çok fazla meşhur olmamış, ancak dinlenildiğinde kulağa oldukça hoş gelen müziklerin yapıldığı ensturumandır.

http://www.facebook.com/V...25031120858092&ref=mf
ilk defa israillilerin ürettiği çok yeni bir enstrumandır. israilliler ürettiği için genellikle prof. çalıcıları da israillilerdir. boş kafayla çalınan bir enstruman değildir. illa ki kafa dolacak. ayrıca kaliteli bir hang drum için en az 5.000 tl gerekmektedir. piyasa da kolay kolay kaliteli bir hang drum bulunmaz. hatta çoğu insanın bu enstrumandan haberi bile yoktır. alimunyum tencere sananlar mı dersin allar mı pullar mı gelin halayları mı? neyse hang drum lar kendi arasında farklı nota girişli üretimlere ayrılmaktadır. yaklaşık 5-6 tür var. bunların bazısı mistik doğu ezgisinin salınımına yakınken bazıları daha modern salınıma sahiptir. eğer perküsyon merakınız vardı ise geçmişten gelen denemenizi tavsiye ederim. alacaksanız da panart markasını seçin. hang drum'u iyi çalan 5-6 international karakter var. bunlardan birisi dante bucci. benim vuruş sitili bakımından beğendiklerimden biri. işte şöyle bir enstruman ve böyle çalınıyor;

http://www.youtube.com/watch?v=UNJswfXKJ3s
varlığından yeni haberdar olduğum, sesiyle insanı büyüleyen enstrüman. buradan başlayabilirsiniz;

hang massive - Once again ; http://www.youtube.com/watch?v=xk3BvNLeNgw&feature=BFa&list=PL340304053460FB4E
daniel waples'in başarıyla konuşturduğu enstrüman . yer yer; küçük , tatlı , utangaç notalarla ; aynı sıfatlı anılara götürebilir.

http://vimeo.com/34135227
belgesel müziğidir resmen. bu müziği fona koyup videoda siyahın beyaz olduğunu ispatlamaya çalışırsanız başarılı olacağınızdan eminim.

- ve onlar siyaha beyaz dememiz için bizi ikna ettiler... tısss..

hipnotik müzik
ileri seviye perküsyon çalgısı.
bir sehir efsanesi. rivayete gore, isvec'li iki kisi tarafindan icat edilmistir. tamamen el yapimi olan bu enstrumanin jenerasyonu vardir. her jenerasyon belli sayida hang druma sahiptir ve bu nedenle dunya capinda bu aleti edinmek bir hayli zordur. gel gelelim cogu zaman avrupa'da, amerika'da ve avustralya'da olur olmadik yerde sokak sanatcilarinin elinde bu aleti gormek mumkundur. nasil edindikleri konusu tam bir muamma tabi. agzina vurup alip kacasiniz gelir resmen. ben alamadim sen nasil lan adi diye islak odunla dovesiniz gelir bu adamlari. ama bunlar iyi seyler degil. ucuz ve elde edilebilir versiyounu ise hapi drum. amerika'da uretilip, tum dunyaya satilir. hang drum cok icinizde kaldiysa gidin bunu alin, yuzde 90 ayni sey. he bir de son olarak, ritim kulagi olan herkes bu enstrumani basarili bir bicimde calabilir.
http://www.youtube.com/watch?v=EVIol6Nf9xw
hand drum veya hang pan olarak anilan bu enstruman in cikis noktasi galapakostur. galapakos kaplumbagasindan sekli ozenilmis olup alt tombek derisi de kaplumbaginin sirt derisinden kaplanmirmis. gunumuzde yapay olabi tercih ediliyor tabi. her neyse, 9 7 adet drum table i olan bu enstruman sokak sanatcilari tarafindan tercih ediliyor. yuki adli kore asilli bir kadin bu enstrumanin duayeni olarak gosteriliyor.

https://youtu.be/747hjqnjpeg