bugün

Her türlü savunulabilecek tezdir.

Türk sanatçıların yaptığı müziklerden tutun, diğer bütün kültürlere kadar uzanan gerçek.

Jefferson Airplane, Queen, Barış Manço, Cem Karaca, Ac/dc, Janis Joplin, Beatles, Yavuz Çetin, Michael Jackson, Pink floyd, frank sinatra, Zeki Müren ve daha bu listeye eklenebilecek onlarca isim...

Pop kültürü denilen abuk sabuk işler karşımıza yazın havuzlarda plajlarda; genel olaraksa barlarda, diskolarda "hit" parça olarak çalınıyor ya sözlük, içim gidiyor.

edit: o listeye Zeki müren'i eklemezsem ayıp olurdu. her ne kadar "onlarca isim" diyerek genişletsek de listeyi, özel olarak yazılsın istedim.
Özellikle de türk şarkılarından girmek isterim ki, budur dedirtir. Sebebi ise, on numara yazılmış şarkı sözleri ve on numara bir şekilde o şarkıyı okumalarıdır. Şimdi ki şarkılar ve sanatçılar ile kıyaslamaya kalkar isek, çoğunluğu türkçe özürlü sanatçılardan oluşmaktadır, eski sanatçılar tükçeyi mükemmel kullanır, örnek olarak zeki müren'dir.
Güzel olmasının sebebi para için degilde hissiyatı yansıtmak, duyguyu hissettirmek için yapılmış olması.
sanat sanat için
sanat halk için
sanat para için
işte bütün mesele.
kisman katiliyorum. pop muzigi ya da o ayarda muzigi bende sevmem , beynimi yorar. ama gunumuzde turjce rap te ve rock da baya bi atilim var. hamasi konusmuyorum yillarin dinleyicisi olarak soyluyorum.
daha ileriye tasinacaklar cunku gelecekte elimizde bu iki muzik turu kalacak.
efendim ne kadar geçmiştir bilmem ama bir neşe karaböcek ve zeki müren şarkılarına bakınca yadsınamaz bir gerçektir.
günümüz müziklerinin digital ses temeline dayanmasının bir sonucudur.
(bkz: Fade to black)
Gecmiste hatiralarin guzel oldugundandir belkide.