bugün
- bu koyden olsam ne olacak18
- gocu20
- şu an hissedilen duygu6
- kötü hissedildiğinde rahatlamak için yapılan şey5
- 15 temmuz yalanı5
- ilişkiler üzerine bir tavsiye bırak5
- çocukluğunuz nasıl geçti3
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı19
- çaylak yapın beni11
- aylık 777 bin lira iyi para mıdır sorunsalı6
- soğan yiyen kız11
- geceye bir şiir bırak5
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı16
- rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim9
- sarapci koala77
- dinlerin yalan olması13
- ama ben bipolarım10
- fenerbahçe'nin tüm kulvarlarda favori olması6
- dünyanın en kötü hissi2
- damdan düşer gibi3
- am lazerinin içine kamera koyan güzellik merkezi3
- geceye hayatta öğrendiğin bir şey bırak2
- anayasanın ilk 3 maddesi ile kavgalı kitle3
- safiyenin kocası faik5
- gecenin şarkısı3
- ay kavga var galiba6
- yalnızlık4
- bkono5
- 30 ağustos zafer bayramı19
- enayimiknatisii4
- asmacayı seven kızlar dernegi3
- sözlüğü nezih bir ortama çevirmek4
- sarı torba2
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası8
- her yer bok kokuyor arkadaş her yer11
- sözlükte korunan bir yazar olmak5
- herkesin birbiriyle kavga ettiği sözlük4
- anderson talisca nın beşiktaşa transferi3
- sihirli annem izleyen erkek4
- istatistiklerin yenilenmemesi3
- sözlük kızları adam mıdır5
- katatespizartmasi10
- kktc de 3 günlük yas ilan edilmesi4
- kavga eden yazarlar5
- sözlükte artı eksi dengesinin normal olmaması3
- türkiye savaşa girecek5
- nepal'deki sel felaketi4
- zorunlu eğitim19
- yazım hataları4
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı28
Frances Farmer'ın çarpıcı ve etkileyici hayat hikâyesinde en önemli noktalardan biri 17 yaşında yazdıgı "God Dies" adlı yazı ve bu yazıdan kazandığı ödül olmustur. Halk bu andan itibaren Frances'e hep soğuk bakmıs ve dışlamıştır. Frances bir din ve kilise düşmanı olarak görülmeye başlanmıştır .
Mesleki kariyeri oyunculuk olan Frances ünlü bir Hollywood yıldızıydı. Meslektaşlarının aksine halkla beraber kalmayı ve sade bir hayat yaşamayı tercih etmiş, lüksten kaçınmış ve feminist bir tutum icinde olmuştur. Film şirketlerinden kazandıgı paraları mağdur kadınlarla paylaşmayı yeğlemiştir. Yıldızlığa aykırı yaşam biçimi, tavırları ve giyim tarzıyla Hollywood'un da tepkisini kazanmıştır.
Frances bu özellikleri yanı sıra Marksist görüşü savunan insanlardan biri olması nedeniyle haliyle Amerikan yargısından ve gizli servislerden de nasibini almıstır .
Alkollu araç kullanıp 18 ay ceza alması savunduğu yaşam tarzının ve görüşlerinin ilk ağır bedeli olmuştur. Kefaletle salıverilen Frances daha sonra agresif tutumları bahane edilerek yeniden cezaevine gonderilmiştir.
Frances'in hapse gonderilmesi medyanın ve yakın çevresinin tepkisini toplamıstır . Bütün cabalara rağmen düştüğü bataktan çıkarılamamış bir sure sonra da Los Angeles General Hospital 'a sevk edilmiş ve burada genç yıldıza manik depresif piskoz tanısı konmustur.
O gunlerde La Crascenta'da bulunan bir sanatoryumda kendisine paranoid şizofreni tanısı konmustur ve daha sonraları tehlikeli oldugu gerekcesiyle uygulamadan kalkan insülin şok terapisi uygulanmıstır.Daha sonraları bu tedavinin Frances'e uygulanmıs olduğundan ailesinin haberdar olmadığı ortaya çıkmıştır.
Daha sonraları yatırıldıgı Western State Hastanesi'nde Elektro Şok Tedavisi almıştır(ECT) .
Son olarak da Lobotomy tedavisine maruz kaldıgı bilinmektedir.Fakat bu da yalanlanmıştır olayın örtbas edilmesi niyetiyle. Bakıldıgında Frances in psikiyatri alanındaki en ağır tedavilere maruz kaldığı görülmektedir.
Yaşamının son yıllarını sefalet ve fakirlik icinde geçirmistir. 1970 yılında gırtlak kanseri nedeniyle öldüğü bilinmektedir.
nirvana'nın bir şarkısına konu olmuştur. ayrıca "benim için bir tanrı var fakat tanrı için ben yokum" şeklinde güzel bir sözü vardır.
Mesleki kariyeri oyunculuk olan Frances ünlü bir Hollywood yıldızıydı. Meslektaşlarının aksine halkla beraber kalmayı ve sade bir hayat yaşamayı tercih etmiş, lüksten kaçınmış ve feminist bir tutum icinde olmuştur. Film şirketlerinden kazandıgı paraları mağdur kadınlarla paylaşmayı yeğlemiştir. Yıldızlığa aykırı yaşam biçimi, tavırları ve giyim tarzıyla Hollywood'un da tepkisini kazanmıştır.
Frances bu özellikleri yanı sıra Marksist görüşü savunan insanlardan biri olması nedeniyle haliyle Amerikan yargısından ve gizli servislerden de nasibini almıstır .
Alkollu araç kullanıp 18 ay ceza alması savunduğu yaşam tarzının ve görüşlerinin ilk ağır bedeli olmuştur. Kefaletle salıverilen Frances daha sonra agresif tutumları bahane edilerek yeniden cezaevine gonderilmiştir.
Frances'in hapse gonderilmesi medyanın ve yakın çevresinin tepkisini toplamıstır . Bütün cabalara rağmen düştüğü bataktan çıkarılamamış bir sure sonra da Los Angeles General Hospital 'a sevk edilmiş ve burada genç yıldıza manik depresif piskoz tanısı konmustur.
O gunlerde La Crascenta'da bulunan bir sanatoryumda kendisine paranoid şizofreni tanısı konmustur ve daha sonraları tehlikeli oldugu gerekcesiyle uygulamadan kalkan insülin şok terapisi uygulanmıstır.Daha sonraları bu tedavinin Frances'e uygulanmıs olduğundan ailesinin haberdar olmadığı ortaya çıkmıştır.
Daha sonraları yatırıldıgı Western State Hastanesi'nde Elektro Şok Tedavisi almıştır(ECT) .
Son olarak da Lobotomy tedavisine maruz kaldıgı bilinmektedir.Fakat bu da yalanlanmıştır olayın örtbas edilmesi niyetiyle. Bakıldıgında Frances in psikiyatri alanındaki en ağır tedavilere maruz kaldığı görülmektedir.
Yaşamının son yıllarını sefalet ve fakirlik icinde geçirmistir. 1970 yılında gırtlak kanseri nedeniyle öldüğü bilinmektedir.
nirvana'nın bir şarkısına konu olmuştur. ayrıca "benim için bir tanrı var fakat tanrı için ben yokum" şeklinde güzel bir sözü vardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar