bugün

insan beyninin yapabileceği en zevkli düşünme sanatı. Felsefeyi anlamak için bir ömür yetmez.
Anlamayan, beyni basmayan herkesin gereksiz gördüğü zihin antrenmanıdır. Felsefe hocası derse giriyor ve allah için adam işinin hakkını veriyor yaşayarak anlatan cinslerden. Sınıfın arka sıralarında ise herkesin dilinde aynı terane "bu adam kafayı yemiş, sıyırmış" ulan embesil yaratık hayatında dünyaya, yaşama ve insana dair tüm düşüncelerin seks ve futbol ikilisi arasında sıkışmışken bu neyin kafası? Düşün ki bu ülkenin yarısı hala bir filozofu deli zannediyor. Elbetteki herkes felsefeyi bilecek onunla ilgilenecek diye bir kaide yok ama bu milletin kafam basmıyor demek varken felsefeye "deli işi"" gözüyle bakması gerçekten acınacak bir durum.
öğretmeni olduğumdur. çok seviyorum işimi de. harika öğrencilerim var.
Felsefe, çürük cevizlerle dolu bir denizde sağlam cevizi aramaktır.
ne diyon birader ya? yok çürük cevizmiş de denizde aramakmış da hay sikeyim yapayın lan siz felsefe.
'Tek bildiğim şey hiçbirşey bilmediğimdir'
Sokrates.
O kadar derste bir bunu öğrenebildim.
türk halkının girişmemesi gereken mesele. zira salt şaraptan anlıyoruz.
bi' kere felsefe aç karnına yapılmaz, karnımızı doyuralım önce.
Oruç Aruoba 'Hani' adlı kitabında Felsefe'yi; "kişinin baş edemediğiyle boğuşmasıdır", diye betimlemiş.
pek de haksız sayılmaz sanırım.
Hadi gel felsefe yapalım kafaları tehlikelidir. Gece oturup düşünmeyi felsefe sananından tut akrabalarla yapmıyom ben ya! ya kadar gider.
bilgiyi sevmek, Sorgulamak, yolda olmak...
''bu gördüğünüz adam aslında gördüğünüz adam değil.''
hakikate ulaşmayı çabalayan nazenin bir bilim dalı. insanın var oluşunun gerekçesi ve amacı. türlü şekillerde yapılabilir ama türlü kişilerle yapılamaz.
(bkz: sofie nin dünyası)

Sofie'nin Dünyası kitabı Felsefeyi en baştan günümüze kadar ayrıntılarıyla, 10 yaşında ki çocuğa anlatır gibi anlatıyor. Meraklılarının bilgisine.

Not: kalın bir kitap ve beyninizin sınırlarının zorlanacağını da bilin.
Cevabı olmayan sorular sormaktır.
Philosophia=bilgelik arayışı, bilgiyi sevmek, bilgi severlik, araştırmak ve peşinde koşmak anlamlarına gelmektedir. Filozof da bilgeliğe ulaşmaya çalışan kişidir.
Bir bakıma kofti bir bilim. Düşün düşün nereye kadar. ayrıca nesnel değilde öznel olması yani kişiden kişiye değişebiliyor olması onu daha da basit yapıyor.
sosyal bilimlerin anasıdır. fen bilimleriyle karıştırılmaması gerekir zira sosyal bilimlerle efen bilimlerini aynı metodlarla yürütmek imkansızdır.
Genistir. Nereye cekersen oradan uzar. En cok tartismayi sevdigim alandir, ozellikle varolusculukla ilgili. Biji biji felsefe.
felsefe, insan zihninin üzerinde düşündüğü tüm soru ve sorunlarla ilgilenir. bunlarla ilgili akıl yürütür, yorum yapar ancak hiçbir konuda son sözü söyleyip, noktayı koymaz.
cahil insanların zihnini bulandıran bilim, yaşam formu, olgu. felsefe yapma lan tepkilerine maruz kalabilirsiniz.
Bölümü okurken her aklımıza düşen sorudur efendim, olamadık efendim oldurmadılar..

http://galeri.uludagsozluk.com/r/felsefe-801535/
felsefi düşüncenin kendisi mutlak bilgidir. Felsefi Bilimler bu bilgiyi oluşturan kavramların nasıl eklendiklerini ve Doğru'ya ulaşmasına nasıl olanak sağladıklarını gösterecektir. Tarih, olarak felsefe önceki bütün felsefeleri kendi içinde bütünleştirir ve aşar. Ancak bunu yalın bir toplama işlemi biçiminde değil. Doğru'nun kendisine ulaşmak üzere gerçekleştirdiği eyleme göre yapar. Felsefenin her parçası bir bütündür, her felsefe bir dairededir ve tarih dairelerin dairesidir; bunun sonunda düşünceye ulaşılır ve orada felsefe gerçekleşir.
Felsefenin en büyük iki görüşünden birincisi olan idealizm, tüm dinlerin babasıdır. Haliyle ateizmin karşıtıdır. Böyle bir durumda felsefe ile ateizmi bir tutmak imkansız hale gelir. Felsefe denilen şey bir orman ise, ateizm de o ormandaki sıradan bir ağacın dalıdır.
felsefe, bir anahtardır; her kapıya olmaz.
felsefe deyince aklıma bu video geldi yarılma garanti https://www.youtube.com/watch?v=ZmmiK_RxMlc