bugün

Beseriyetin son yuz yil icerisinde gecirdigi merhaleler sonucu dogrulugu kesinlesen bir tezdir. soyle ki ;

komunizm dunyanin hicbir yerinde hicbir zaman cogunlugun oy varakalariyla iktidara gelememistir. oysa fasizm almanya, italya ve ispanya'da ezici bir cogunlukla iktidara gecebilmistir. Demekki Genis halk kitleleri fasizmi komunizme tercih edebilmektedir.

komunizm evrensel olma iddaasiyla ortaya cikmis fakat bunu basaramayinnca mahallilesmistir. Fasizm ise bunun tam tersine mucadelesine lokal olarak baslamis ve zamanla tum dunyada evrensel bir degere ulasmistir.

fasizm asil buyuk basarisini komunizmin en guclendigi yerlerde yani italya, almanya ve ispanya'da elde etmistir. bunun sebebi insanlarin fasizmi komunizmin getirdigi kargasa ve kaos ortaminin panzehiri olarak gormeleridir.

komunizm insanoglunun fitratinda yeralan milliyet gibi, ferdi mulkiyet gibi, din gibi mefhumlari inkar etmistir. oysa fasizmin unsurlari milli ulku, milli gurur ve dindir. fasizm bu mefhumlarla yogrulmus ve irkin gecmisteki haklarini da mudafaa eden bir fikir oldugu icin insanin tabiatina daha uygundur.

Ve ulu basbug ataturk'un vecizesiyle bitirelim ;

komunizm bu yurdun en buyuk dusmanidir. goruldugu yerde ezilmelidir.
her ikisi de mükemmel olmayan iki ideoloji karşısında yeni bir çözüm üretmek icab etmiştir.

(bkz: erotizm)
yaptığı katliamlara göre baya üstündür.
komünizm; bünyesinde cinsel özgürlük gibi kavramlar barındıran, dinden kültüre kadar milleti millet yapan bütün değerleri reddeden ideolojidir.

faşizm ise bunun tam aksini yapan bir ideolojidir. milliyetçilik, devletçilik ve antikomünizm başlıca ögeleri olup, en mükemmel ideolojidir. herşey devlet adınadır.

faşizmin uygulandığı yerlerin bir çoğunda ırkçılık uygulanmamıştır. faşizm ırkçılık değildir. sadece yerine göre ırkçı olabilir.

faşistler futbolda bile komünistlerden üstündür. (bkz: ss lazio vs livorno calcio)
ayrıca yine faşistler seçimle iş başına gelir yani halk faşizmi destekliyor...
ya gençler bırakın bu işleri ulu önderin yazdığı nutku okuyun.
ikisi de totaliter, diktatörlük kokulu ve demokrasiden uzak rejimlerdir.
*
faşizm in, komünizm den daha genç, daha çağdaş ve daha bilimsel bir rejim olduğunun altının çizilmesidir.

zira günümüzde emperyalist kapitalizmin iki büyük düşmanı olan bu rejimlerden komünizm emperyalist zihniyete hizmet eder duruma gelmişken; faşist diye nitelendirilen mantalite emperyalizm karşıtı bir rejim olarak karşımıza çıkmaktadır.

emperyalizmin yuttuğu şeyler "üstün" veya "büyük" olarak nitelendirilemez.
doğrudur.
çünkü faşistler yakar komünistler yakılır
çünkü faşistler katliam yapar komünistler katliama uğrar
çünkü faşistler cahildir
hülasa o kadar boktanlardır ki faşistler insan olmayı bir türlü beceremezler.
yanlış önerme.
doğrusu için;
(bkz: romantizm)
al birini vur ötekine kıyaslamaları kapsamında bir kıyaslamadır. faşizmle saadet olmaz. totaliter rejimleri 21. yüzyılda hala arayan ve özleyenler hüsrana mahkumdur. ama işin kötüsü peşinden koştukları totaliterizm için başka insanların mutluluğuna da zarar vermektedirler.

ayrıca devlet insanların mutlu olması için olan bir şeydir. devlet uğruna insanları feda etmek, yaşlı kadınları gözünü kırpmadan öldürmek, çocukları imha etmek gibi şeyler peşine düşenlerin arada bunu hatırlaması, insanların devlet için değil, devletin insanlar için olduğunu farketmesinde yarar vardır.
faşizmi hayat felsefesi yapanların düşüncesidir.kesip biçmek de en önemli misyonudur.
aslında iki ideoloji de teoride kusursuzdur; ama pratikte ne kadar ilkelerine sadık olarak uygulandıkları tartışma konusu olabilir. basında ikisi içinde çok klasik bir klişe duyagelmişizdir hep: faşizm/komünizm x'in elinde bir canavara dönüştü. belgesellerde de (genellikle harun yahya belgeselleri) 2. dünya savaşından trajik görüntüler eşliğinde bildik bilinmedik her ideolojiye, sisteme bok atılır ve bunların faturası genellikle faşizme, komünizme kesilir. halbuki 2. dünya savaşı yılları şartlarında tüm ülkeler hemen hemen aynı kaderi paylaştı: açlık, yoksulluk, hastalık, sürgün, ölüm...

bununla ilgili malena adlı filmden hatırladığım bir sahne var. italya'nın son demlerinde, daha musolini ölmediği zamanlar... faşit parti üyesi adam, kahvesini yudumladıktan sonra birden püskürür ve karısına bu ne biçim şey ulan gibisinden bir şey der ve kadın da kahvenin faşistler tarafından verildiğini söyler. adam da bunun üzerine: "olsun, sovyetlerde adamlar yemek bile yemiyorlar" diyerek karşılık verir.
iki farklı ideolojiyi sidik yarıştırma unsuru olarak gören zihniyetin düşünceleridir.
klasisizme tepki olarak romantizm.
stalin in hitler i yenmesi ile üstünlüğün bitmesiyle noktalanmışyır.
Mussolini döneminde italyan ilkokulları için bastırılmış resimli kitaplarda -buradaki tanımıyla- bulunabilecek iddiadır.