bugün

yaratmanın allah'a mahsus olmasından kaynaklanır.
bırakın uraşsınlar gariplar...
laboratuvar ortamında tek hücreli organizma yaratma fikri elbette bugün için sıradışıdır fakat bu konuda yoğun araştırmalar ve çalışmalar halen yürütülüyor ve bunun gelecekte mümkün olabileceği söyleniyor.

100 sene önce çıkıp "ben kağıdı makineye buradan sokacağım, çin'den çıkacak." deseydiniz ya deli derlerdi ya da alay konusu olurdunuz. oysa ki fax denen iletişim biçimini eski teknoloji olduğu için şu an kullanmaya gerek bile görmüyoruz.
bu olayın bilimsel yönü.

bir de şarkıcı-manken polemiğine dönüşmüş diğer yüzü var ki evrimci, gerici, şucu, bucu gibi kamplara bölünüp kısır tartışmalar arasında kaybolup gidiyor insanlar. neticede kimsenin fikri değişmeyeceğine göre bu tip tartışmaların bir anlam taşımadığına inanıyorum.
Evrimciler zaten Dünya evrilmektedir, çeşitlenmektedir derken onlara yaratamadıklarını söylemek sanırım onları çok üzer. Böylece bilimi sahte isim kullanan yazarlardan öğrenmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu teğit etmiş de oluruz.
(bkz: yaratmak ne arar la evrimde)
bir insanın yumurtadan anlamak için yumurtlamak zorunda olmadığının göstergesidir.
bok yaratırlar. ama olmadı bok bile yaratamamışlardır.
ciddiye alıp cevap yazıyorum:

zaten çok kızgınım son günlerde işler pek iyi gitmiyor. şu sözlüğü okuyorum, yaş ortalamanızdan, kültür ve eğitim seviyenizden tam emin olamıyorum ama şöyle bir şey var ki bazı insanlar sanırım bilerek böyle başlıklar ve entryler giriyorlar, yani sırf geyik yapma amaçlı. bu ciddi bir konu bence. yani evrim'in önemli bir konu olduğunu anlayamıyorsun sanırım evladım. evrimci derken neyi kastettiğini de ben anlayabilmiş değilim. evrim hakkında soruların varsa bana ulaşabilirsin. bu konu üzerinde tez yazmış biri olarak bütün sorularını yanıtlamaya hazırım.

şimdi de tanım yapayım: evrimciler derken bilim insanlarından ve bilimin önemli olduğunu düşünenlerden bahsediyorsan eğer, bu kişilerin hücre yaratamaması normaldir, ama bu kişiler hücrenin varlığını keşfeden kişilerdir. hücreyi görmeyi başarmış ve organik yaşamın mekanizmaları hakkında çalışmalar yapıp, senin de hücre kelimesini kullanabilmeni sağlamış kişilerdir. amaçları yaratmak değil, bunların nasıl olduğunu çözmektir. mekanizmaları anlamak ve varolan araştırma alanlarını bir adım ileriye götürmektir. ama sen bu yazıyı son cümlesine kadar okumayacağın için işte sen ve senin gibiler de böyle başlıklar açıyor.

bundan 1500 yıl önce çoğu insan belki kanserden ölürken bunun kanser olduğunu bilmiyorlardı. şimdiyse kanser araştırmaları oldukça ilerlemiş durumda. kimbilir bu çalışmalar devam ederse yepyeni çözümler üretecek insanoğlu ve hatta belki bir gün insan yapımı bir hücre de ortaya çıkacak. sizin gibi dar kafalılara rağmen de belki bunu yapan bir türk insanı olur diye de temenni ediyorum.
deveye hendek atlatamamak gibidir.
*
açıklamaya gelince bıdı bıdı konuşmaları ama iş uygulamaya gelince sınıfta kalması.
sorunun zaten uygularken o mükemmel sistemi kuramamasıdır.
ama gel gelelim (bkz: ki oğlum reşit sen söyle sen işit)