bugün

evet efendim,

doğru bir önermedir kendimce, sözlükte eski nesil yazarları, eskiden kastım dört ve öncesi nesil yazarlardır, pek bir az görüyoruz.bunun nedeni sözlüğün laçkalaşmasımıdır yoksa eski nesil yazarların ukelalık yapıp artık sözlüğü beğenmemelerimidir bilemiyorum amma ve lakin daha fazla takılmalıdırlar gençlere yol göstermelidirler zira nice nesiller yok olup gidecek.

(bkz: duyun sesimizi dedeler)
gerçek olan durumdur. 2. nesil bir yazarın bilgisine baktığımızda en son entry giriş tarihi 1 sene önce diyor. bıkmış adam.
(bkz: bu günleri biz de görebilecek miyiz)
(bkz: bizim zamanımızda)*
özel mesaj kutunuzda ne zaman bir mesaj görseniz cevap yazarken acaba bunu yazan ergencik kaç yaşındadır ona göre cevap yazayım demeye başladıktan sonra bünyede hasıl olan iç daralması. bunun için şu nesil yüzünden böyle bu nesil yüzünden şöyle demek ne kadar doğrudur bilemem ama yazarların yaş ortalamasının ve seviyesinin düştüğü gerçeği göz ardı edilemez.
(bkz: yaş kemale ermek)
(bkz: eskiden buralar dudluktu)
gitmeleri için yeterli sebeptir.zira ölümlüye yakışan da zamanı gelince gitmektir.sözlük kazıkların dikileceği mekan olmamalıdır.
normal bir durumdur hayat bir devinim içindedir.
(bkz: eskiden buralar hep benimdi)

+eskiden buralar hep benimdi
-eee?şimdi ne oldu?
+müteahhite verdim
yeni nesil yazarların hepsi mi kalitesiz diye sorgulamaya neden olan durum. yeni nesillerin girdikleri entrylere ön yargılı yaklaşım devam ettiği sürece, daha çok sıkılırlar sözlükten.
genel olarak sözlük olayının bitip web3.0 uygulamalarının icat edilmesinin gerekliliği
kanımca her nesilden var sıkılanlar, zira açılan başlıkların niteliği çöplüğe dönmüş durumda.
altıncı ve yedinci nesil yazarların adeta istilası ile sözlüğün iyice üçüncü sınıf bir eğlence mekanına dönüşmesi durumundan eski nesil yazarların sıkılmasıdır.

ekşi'ye kaçan bir sürü kaliteli yazar var. gitmeyenler de uludağ'ı çok sevdiğinden değil, ekşi'de çaylak olarak bekletildiklerinden dolayı hala buradalar. maalesef uludağ'ı değerli göstermek için elimizde bir şey yok. işte "çok eğlenceli abi yaa" diye bir tesellimiz var. sorma hakikaten çok eğlenceli.
taaa ne zamandan beri söylediğim trolllük olgusu yüzünden sıkılmışlardır. çünkü başlık çöplüğü oldu sözlük, gereksiz muhabbetler, provokatif entryler ve berbat entryler yüzünden insanlar artık sıkılmaya başladı sözlükten. trollleri sevenler bir kez daha düşünün bunlar sözlüğü hangi noktaya sürüklüyor diye.

ekleme: iyi bir yazar olduğumu iddia etmiyorum, yazdıklarım naçizane görüşümdür.
(bkz: yok öyle bi şey)
nesilleri bilmem de, liseli istilası ne korkunç bişey. koru yarabbim. sözlüktekileri analiz edemedim henüz ama facebookta yaptıgım arastırmalar liselileri komple imha etmek gerektiğini söylüyor. evlerden ırak.
bilgi vermek amaçlı yapılan tanımların dibe vurduğu, günlük açılan başlıkların yüzde doksanlık kısmının güncel konularla ilgili olması ve bunların birbirini tekrar etmesi sonucu oluşan görüntü kirliliğinin sonuçlarıdır. yirmi bin tane entry girmiş, artık açılan başlıktan troll mü, normal bir insan mı olduğunu tahlil eden kişilerin başına gelmesi olağandır.

bundan daha tehlikelisi ise, ortama yeni katılmış yazarın hevesli bir şekilde gereksiz başlık açma gayretidir. okur ve çaylaklık döneminde sözlük jargonunundan nasibini almamış kişilerinde bunda katkısı vardır. umarım ki daha kötü bir hale gelmez ve eski nesiller sözlükten kopmaz. herkesin birbirine laf soktuğu, egosunu şişirdiği bir ortamda olmak, o kadar keyifli olmazdı.
durum o kadar ciddidir ki artık entry girmek yerine yeni nesillere sataşıyorlar.
normal olandır. insanın doğasında var bu.
sözlüğün blender olması. suyu çıkasıca eski yazarlar.
eskileri geçtim, bir beşinci nesil olarak ben bile eskisi kadar hevesle girmiyorum sözlüğe.

ilk üye olduğum sene girip gün boyu entry okuduğum olurdu, oylardım okuduğum her entryi üşenmeden. zaten çoğu yazarlar sırf yazmak için yazmazdı, gerçekten okuyası gelirdi insanın okudukça.

şimdi tüm suçu yeni nesillere yüklemek de anlamsız olur. ama gerçekten değişen bir şeyler var ve bu eskileri sözlükten soğutuyor olabilir.
her gün yeni bir umut ile sözlüğe girip...yarım saat sonra ayrılırken kafam karışmış,çevreme karşı duyarsızlaşmış,ne umduğunu bulmuş nede bulduğunu alamamış şekilde.. masa üstü resmine boş boş bakarken...3.nesil bir yazar olarak kendime sorduğum soru... bu durum bir iç sıkılmasımıdır .. kesinlikle evet.. ama asla bir vazgeçiş değildir.
(bkz: sözlükte hiyerarşi)
sözlükte zaman geçirince, sırf yaştan dolayı daha bir kıdemi hakedip, ne biliyim sözlükte saygıdeğer, üstad falan olmayı bekleyip, uzun süreler boyunca sözlüğe emek harcayıp sözlüğün tapusundan pay falan bekleyip içten içe; aslında hiç bişey alamamış olmak, belki kurduğun dostluklar, kendine kattığın yeni fikirler vs dışında harcadığın zamanın başka bir getirisinin olmaması bir süre sonra düşünceye sevkeder tabi. hadi oy desek, karması 1. nesillerden fazla olan yedinci nesiller var. o kadar emek sarfediyosun, bir yeni nesil geliyor sivriliyor, pabucun dama atılıyor falan. ve hiç biri de sırf eski olduğunuz için size ayrı bir saygı duymuyor. hatta çoğu nefret bile edebilir sizden. yani özetle, aslında tüm çabaların boşuna olduğunu görüyor yazar.

bu bahsettiğim olgu sadece bu sözlüğe özgü değil, internetteki diğer pek çok oluşumda ve statü farkının olmadığı gerçek hayattaki ortamlarda da geçerlidir.
yeni nesillerin format nedir bilmemeleri, öğrenmemeleri ve dahası bilmedikleri bu formatın varlığından rahatsızlık duyup kaldırılması gibi abzürt taleplerde bulunmaları ile gayet can sıkıcı olabildiklerinden şaşırtmayacak bir müsebbip örneği teşkil etmekte oldukları ahvaldir.

ekleme: sözlükteki değil; gerçek hayattaki nesil kavramından bahsedilmiştir.

formatın anlayışını kavrayamayan yazarlara gelsin:
http://fizy.com/#s/123y3m