bugün

mali sıkıntıdan boğazı darlanmış, solunumu sekteye uğramış, oksijensiz hayatın yaşam imkanı vermemesi nedeniyle nefessiz kalmış, likidite sorununu merkez kasası dolu olduğu halde aşamamış, yanlış iktisadi uygulamalarla bunalmış cari açık mağduriyetinden bezmiş gsmh talihsizlerinin böyle anlatmazsan anlamadığı mali sıkıntı. geçemeyeceği boğaza yanaşmış koca götlü gemi. gerçek tanım: alacak/borç karşılığının negatif sonuç vermesiyle oluşan cari açıktan doğan sıkıntı.

çözümü basit: barış akardadurmazsu isimli, üzerine ağıtlar dizilen pek muhterem iktisat profesörü, hesap uzmanı, maliye şahı şahbazı, milli bilinç sağlayıcısı dirilip kalktığında denenmemiş fakat, başarısı mutlak yeni yöntemler geliştirerek darboğazdan çıkılmasını sağlayacaktır. dualarımız seninle barış. n'olur ölme. diren, yaşa ve yaşat. ardından eğitim, sağlık, temiz siyaset, inanç/fikir özgürlüğü ve daha yüzlerce sorunun çözümü için sana ihtiyacımız var. bak binlerce insan sana dua ediyor demek ki yeni kurtarıcımız sensin. heykellerin dikilecek, adın caddelere meydanlara verilecek.

bunca şifa dileyenden ilhamla: "bok yiyin. bunca sinek yanılıyor olamaz." demek ki bu yaygara, hengame, ağıt ve dualar yararlı bir sonuç muvaffakiyetine mazhar olabilmek içinmiş. ben yanılmışım. ben yanılmışım demek de erdemdir.
© copyright 2005 - 2026