bugün

yanılmıyorsam temmuz'un ikinci hafta sonunda düzenlenen, izlandalı gruplara ev sahipliği yapan müzik festivali.

bildiğim ve gördüğüm* kadarıyla belli bir tür yok, pek çok türde grup var. bu sene izlandalı olmayan tek grup napalm death idi.

nüfusu 1400 olan neskaupstadur'da, 800-1000 küsür kişiyle düzenleniyor. "ahah buna mı festival diyosunuz?" dediğimde izlandalı arkadaşım "ne bok olduğunu bilmediğim 40 bin insandansa, her sene gördüğüm 800 kişiyi tercih ederim. hem sevmiyorum ben kalabalık" cevabını aldım ama hala nasıl sonisphere ile eistnaflug'u kıyasladığını düşünüyorum.

allah için, bu festivale katılan kaç grup dünyada tanınıyor lan? nd haricinde bir solstafir dinlerim ben, gerisini ya duydum ya duymadım. 800 kişiyle festival mi olur hem? amaan.

ulaşıma gelirsek, izlanda'da olduğunuzu varsayıyorum öncelikle. reykjavik'ten uçağa biniyor, egilstadir'e gidiyorsunuz. oradan da otobüsle ver elini neskaupstadur. uçak yolculuğu 1 saat, otobüs yolcuğu ise yarım saat kadar sürüyor. "la sikerim toplu taşımayı" diyenler arabayla da gidebilirler pek tabi. reykjavik-neskaupstadur arasını 9 saat olarak vermiş resmi internet sitesi ama sallamışlar biraz.

ha site demişken, http://www.eistnaflug.is adresinden kendisine ulaşabiliyoruz. ingilizce dil seçeneği mevcut.

öyle işte.
© copyright 2005 - 2026