bugün

Yanıyor..
içinde 30 yıllık kadim dostum bulunan şehir.
Uzak batı. Evet.
Cigeri güzeldir. Gidin yiyin. Sakindir huzur verir.
Dün yaşadığım şehir kocaeli' ne dönmeden kısa bir gezme fırsatım olan şehir. Öncelikle şehir Selimiye camisi' nin müze tarafının aşağısını siktir etmiş. istanbul' un terk edilmiș ara sokakları gibi. Şehir caminin meriç nehrine bakan çarşı kısmında toplanmıș. Aslında selimiye camisi' den sonra yapacak pek şey yok. Yapacak az şeylerden biri ciğer yemek. inanılmaz bir ciğerci rekabeti var şehirde. Hatta ciğerci aydın ile ciğerci kazım arasında el ciğeriko kapışması var sanırsam. Dün daha saat 16.00-17.00 sularındayken ciğerci kazım' da satacak ciğer kalmadı herifler dükkanı kapatmıș. Öteki ciğerci aydın' da ise lunapark sırası gibi sıra var. Çekilecek dert değil. Ciğer yedikten sonra yapacak tek şey kalıyor o da bisiklet kiralayıp meriç nehri' nin oralardaki köprüleri turlamak. Aslında faytona binip gezecektim oraları ama canım hayvanların nasıl koşullar altında çalıştırıldıklarını görünce vazgeçtim. Sizde sakın binmeyin. Hatta hayvanlar üzerinden para kazanılan hiçbirşeye prim vermeyin. Yazık günak amk onlarda birer canlı. Belediye faytonların kontrolünü daha sık hale getirmeli. Neyse zaten deli gibi trafik vardı dün o yüzden pek uzatamayacağım entrymi.
Şehir gibi şehirdir.
Günübirliğine bi sik anlamaz insan burada.
Kocaeli'de yaşıyorum bi süredir ve burası ile kıyaslamak abesle iştigaldir.

Not: edirneliyim.
Selimiye camisinin etrafı bayram zamani Zincirlikuyu metrobüs durağı gibi olan sehir. iğne atsan yere düşmez.

Bulgaristan ve Yunanistan Sınır kapıları adeta tek yön şekilde buraya akıyor. Sınırdan yurda giriş yapan soluğu cigercilerde aliyor.
4 senemin nasıl geçtiğini anlamadığım şehirdir.
Tam bir öğrenci şehri, acaba kiralar ne kadar oldu şuan, hep kiradan şikayet ediyorduk hele bir apart vardı 2+1 i 3+1 olarak kiraya veriyordu kadın bildiğin antreyi oda olarak sayıyordu.
selimiye, saraçlar caddesi, meriç, tabya, kırkpınar, eski camii, 3 şerefeli camii gidenler için görülmeye değer yerlerdir.
Etliye sütlüye karışmayan hersene sel baskınlarının yaşandığı bir şehir.
Galiba dört yılımı geçireceğim şehir.
Guzel mi sıkıcı mı anlamadim okuduklarimdan. karadenizden uzaklasmak icin tercih edilir mi samsundan kalkip gelmeye deger mi arada kaldim.
türkiye'deki en güzel şehirlerden bitanesidir.
Çarşı da eski camii'de cuma namazında imam kılıç kuşanıp namaz kıldırır.
padişahların emrini yad etmek için yapılıyor hala.
Osmanlı padişahlarından II. Ahmed ve II. Mustafa'ya bu camide kılıç kuşanma törenleri yapıldı. 1749 yılında yangından, 1752'de ise depremden zarar gören cami; I. Mahmud döneminde onarıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun ardından, 1924-1934 yıllarında yeniden restorasyona uğradı.

II. Murat döneminde Edirne’ye gelen ve Camiye girerek vaaz verdigi Söylenen Hacı Bayram Veli'nin anısına duyulan saygı nedeniyle vaaz kürsüsü imamlarca kullanılmamaktadır.[1] Ayrıca Kâbe'den getirildiği rivayet edilen ve mihrabın sağında bulunan Kâbe tası, özel bir ziyaret noktasıdır.[1]
kaynak vikipedi.
belediyecilik dışında türkiye'nin en avrupai şehridir. yayalara gerçekten diğer illere göre daha bir fazla saygı var. bazen karşıdan karşıya geçerken sanırım almanya'ya geldim diyorum.sadece yayalara saygı değil aynı zaman da insanlara saygı gerçekten diğer illere göre çok fazla.
11 yıl önce anılarımı çocukluğumu sevdaları gençliğimi gömdüğüm şehir ...
Neresi bozulmadı ki edirne bozulmasın? Geçiniz...mayası sağlamdır.
Ciğeri ve satır köftesi meşhurdur.
Türkiye'nin en güzel kızlarının bulunduğu şehir.
Edirne'deyim ve ne vakit Edirne'de olsam, ne Selimiye'yi, ne Meriç Irmağı'nı, ne de şehrin serhatlığını düşünürüm. ilkin aklıma, M. Niyazi Akıncıoğlu'nun Edirne şiiri düşer...

"Bir yerde görürsen ki;
Ağır ve edalı akar
dal dal söğütleri öperek
samur üç belik gibi
üç koldan sular;
müjdeler olsun efendim:
Edirne'desin."
Yeşili bol, kaosunda bile huzur kokan ve sokakları tertemiz olan bir şehirdir. Bir de istanbula yakınlığı açısından olsa gerek 22'den çok 34 plakalı araçlar göze batıyor.
Tv2 çok gezentide an itibarı ile tanıtılan şehir .
türkiye'nin en yaşanılabilir şehri.
mimar sinan'ın "ustalık eserim" dediği selimiye'yi bünyesinde barındıran güzel şehir.
bir kaç kez gittiğim ve öğrenciler için ideal bir şehir olduğuna kanaat getirdiğim trakya şehri. sokakta hayat var isimli, cafelerin olduğu bir sokağı da bulunmaktadır.
geçen sene yapmışlardı bu 10 kasım videosunu. güzel trakya, balkan insanlarını görmek ne güzel...

(bkz: ben orta doğulu değilim)

http://www.youtube.com/watch?v=LisZmrNhukw
kadınlar için türkiye'nin en rahat edilebilecek şehridir. şehir genel itibariyle geniş insanlardan oluştuğundan kimse kimseye karışmaz. kızları da göçmen olduğu için erkekleri cezbedecek kadar orijinal sarışınların bulunduğu kenttir.

ekonomik boyutta ise genel itibariyle kendi halinde, sanayisi olmayan küçük birkaç avm'si bulunan yabancı turistleri bulgar ve yunan olan trakya şehri.

şehrin en dikkat çeken yanı ise o kadar başkentlik ettiği osmanlı'ya rağmen ne bir park ne de bir cadde ismi yoktur. belediyecilikte ise memleketin en kötüleri arasında ilk üçü zorlar.