bugün

Böyle bir meslek neden hala var? Avrupada amerikada alışveriş merkezlerinde satılıyor ilaçlar. Adamlar ilaç da yapmıyor satmak için okul okumanın ne anlamı var hele bu devirde?
gene bir garabet.

anne babasının diplomasıyla eczane çalıştıranlar var. hatta diploma kiralayanlarda var.

1 yıl çalışan çırak işin ustası oluyor.
bu biraz ağır olmuş ama günümüzde şöyle birşey var eczacı dedim mi ilaç, merhemi felan kendi hazırlayan biri öyle bir ortam düşünüyorsun ama. duvarda asılı bir diploma ve meslekten olduğunu düşünmediğim satış temsilcileri. önceden bir reçete okuma vardı şimdi e reçete ilaç deposundan al ve sat eczacının kendisi ortada yok bence etik değil.

buarada bunları eczacıları kötülemek için yazmadım. hatta zamanında eczacının biri kardeşimin hayatını kurtarmıştı doktor ufak çocuğa yetişkin ilacı yazmış. eczacı babama bunu veremem abi doktorunuza gidin demişti.
bu biraz ağır olmuş ama günümüzde şöyle birşey var eczacı dedim mi ilaç, merhemi felan kendi hazırlayan biri öyle bir ortam düşünüyorsun ama. duvarda asılı bir diploma ve meslekten olduğunu düşünmediğim satış temsilcileri. önceden bir reçete okuma vardı şimdi e reçete ilaç deposundan al ve sat eczacının kendisi ortada yok bence etik değil.

buarada bunları eczacıları kötülemek için yazmadım. hatta zamanında eczacının biri kardeşimin hayatını kurtarmıştı doktor ufak çocuğa yetişkin ilacı yazmış. eczacı babama bunu veremem abi doktorunuza gidin demişti.
Ve de kazanabilecek misin.
Git bakalım oku eczacılık da okuyabilecek misin hep yabancı kelime.
işin tuhafı ne. ilaçları hep kalfalar veriyor. eczacı nerde ? dışarda geziyor.

bir tane eczacı görmedimki verilen ilacı hastaya anlatsın . reçeteyi torbaya doldur parayı kap.

o zaman herkes eczane açsın. 4 senelik okulun amacı ne ?
Yüzde 1 i ancak gerçek manada eczacıdır. Geçen ufuk üniversitesinin altında bir eczaneye girdim raflarda ilaç hariç herşey vardı. Adam elimden reçeteyi alıp arkadan getirdi ilaçları. Hatta kasada parfüm satmaya çalıştılar.
(bkz: pilotluğun uçak şoförlüğü olması)
bu başlığı açan arkadaş sen önce onların almış olduğu sınav puanını al gel sonra konuşalım. bakkal tuz yerine şeker verirse ölmezsin lakin eczacı yanlış ilaç verirse sonun morg.
Eczacılık fakültesi, kamu yönetimi, hukuk fakültesi, ilahiyat ve matematik bölümlerini bitirdim. Şuan serbest eczacılık yapmıyorum. Ama şunu diyebilirim ki bakkalla eczaneyi kıyaslamak, ancak Ortadoğu ülkelerinde görülebilecek kıyaslamadır. Bir kere bakkalda istediğin ürünü alırsın. Digerinde doktor önerisi ve eczacı güvencesiyle kullandığınız bir kimyevi madde vardır. Gün içerisinde elli tane işle ugraşırlar. O ilaç senin ağzına leblebi şeklinde düşürülmüyor. Gerçi burası goygoy yeri. Çokta ciddiye almamak lazım.
Tanım olarak; annesinin bakkalla olan munasebetini, eczacıya yükseltmeye çalışan yazar beyanıdır.
Eczacılıga puanın yetti ve beğenmeyip gitmediysen tıp okumussundur kesin.
Eczacılıga puanı yetmemiş yazarların beyanı.
Pek çok bölümdeki doktorlar da öyle. Belirli hastalık göstergelerine göre veriyorlar ilacı hic bir ciddi tetkik yapmaksızın.
yorumlarına çok güldüğüm başlıktır.

işini iyi yapan eczacıları tenzih ederek söylüyorum ki, antibiyotik kullanımının ülkemizde çok olmasının en büyük sebebi malesef eczacılardır.

şu babası eczacı olan minik kardeşime de sorayım, baban mal fazlası olarak aldığı antibiyotikleri doktor reçetesiyle mi veriyor yoksa ücretini alarak mı satıyor? ya da reçetesiz sattığı ile reçeteli sattığı antibiyotiğin oranı ne? baban dürüstçe söylesin sana, sonra tekrar gel entry gir. bu sorum diğer ilaçlar için de geçerli.

not: bir dr.
bir eczacı kızı olarak bi bok bilmeden yaptığınız yorumları cahilliğinize veriyorum arkadaşlar. biriniz demiş doktor ilaç yazıyor eczacı okuyup veriyor yok öyle bi şey. bazen doktorlar ufacık çocuğa büyük insan ilacı yazıyor ve işini iyi yapan, bilgili bir eczacı yani BABAM gibi eczacılar bunu fark edip durumu açıklayıp aileye o ilacı vermiyorlar!! bi başkası da demiş ki antibiyotiği bile reçetesiz veremiyorlar. veremezler çünkü sizin gibi gerizekalı insanlar olur olmadık her şeyde antibiyotik içip karaciğerinize zarar veriyorsunuz. bunun önlenmesi için doktor gerekli görmediği hastaya test yapmadan antibiyotik yazmıyor. biri de eczacıların hala karışım yapmadığını söylemiş. benim babam yapıyor doktor yazdığında da yapıyor bazı hastalar da doktora gitmeden ilk önce babama gelip karışım istiyorlar. niye? çünkü adam biliyor bazı doktorlardan daha iyi biliyor yapıyor işini! çok gerizekalısınız keşke ölseniz
Marketler zinciri bu mesleğe de göz koydu anlaşılan! Yakında ilaçlardaki kâr oranını düşürmek için, marketlerinde ilaç satmaya başladıklarını görürseniz şaşmayın. Eczacılar ilaç reyonunda asgari ücretle çalışıyorlamış falan... Benim gördüğüm kadarıyla dünya ekonomisi global olarak bu yöne doğru gidiyor.
hicbir eczanede dogru dürüst eczaci gormüyoruzki
genelde bir aile büyügü, bir yada bir kac kalfa, bir kac cirak var o kadar
aslında aklımda bazen şu soru bile oluyor bu eczane gercekmi yoksa birileri sirf ilac satmak icin bir diploma kiralayıp fason bir eczanemi acmis belli degil.
acikcasi madem ilaclari kalfa yada cirak verecek eczaciya ne gerek var.
Gerçektir. Bana kalırsa eczacılık fakülteleri toptan kapatılmamalı. Tıp fakültelerinin içine alınmalı. Hatta tıp dersleri de görmeliler. Çıktıklarında hem pratisyen hekim hem de eczacı olmalılar. Daha doğrusu pratisyen hekimlik ile eczacılığın tek potada eritildiği yeni bir meslek.
Aynen eczacıların bakkal olması bize zorluk çıkarabilir.
Günde 1 tok hariç herşey anlaşılabiliyor da sıkıntı yok ilginç.
karışım ilaç yapabilme kabiliyeti ve yetkisi hala sadece eczacılardadır. hoş bunu yapabilen hakiki eczacı sayısı da yok denecek kadar azaldı. bir semtte 20 tane eczacı varsa karışım ilaçları içlerinden en fazla biri yapabilir. hatta çoğu semtte yoktur başka yerlere yönlendirilirsiniz.

henüz değil ama bundan 5-10 sene sonra olacak olan budur. amerikada ilaçlar avm'lerde marketlerde falan satılıyor.
"geçmiş olsun, yine bekleriz"
artık değersizleştirilen bir meslek grubuna yapılmış en büyük hakaret.

evet mantık tamamen bakkal mantığına dönse de özel ve anlamlı bir meslektir.
Son yıllarda iyice değerini kaybeden mesleklerden biri haline geldi eczacılık.
Eczacılık, ilacı kendilerinin yaptıkları dönemlerde meslekti.
Şimdi ilaç firmaları var, doktor ilacı yazıyor. Gidiyorsun veriyor. Eğer ilaç yoksa, muadili verilebilecek ilaçları bile sistemlerinde görüyorlar. Eczacının hiçbir önemi kalmadı. Bir çok ağır ilacı, hatta antibiyotiği bile reçetesiz gelene veremiyorlar, iğne yapamıyorlar. Diğer ufak tefek önemsiz ilaçları ben bile veririm. O yüzden artık o diplomanın ve okutulan bölümün bir önemi kalmadı. Bence eczacılık bölümü, bir kısım kapsamıyla birlikte Farklı bir branşa devredilmeli.