bugün
- nickten isim tahmini yapmak72
- kalabalıklar içinde yalnız olmak10
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- arkadaşlar bir bakar mısınız9
- hikayeyi devam ettir30
- hayattan zevk alamamak15
- gocunun nerede olması12
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- rüyamda kadın olmuştum6
- uyumayın konuşalım5
- yazarlara göre olması gereken insan ömrü süresi7
- temiz nevresimler içinde uyumak4
- kurbağa öpüp prens beklemek14
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor6
- pizzada ince hamur tercih eden erkek12
- yazarların öldükten sonraki planları4
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum17
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak3
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey12
- türk kızlarına bir öğüt bırak4
- yazarların sözlükte bulunma amaçları4
- insana kendini güvende hissettiren şeyler4
- makine mühendisliği3
- uysaljakoben16
- 32 yaş evlenmek için çok mu erken8
- biber dolması olsa da yesek5
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu4
- yeşilçam filmi izlemek6
- spora yeni başlayacaklara tavsiyeler3
- mesajlara geç cevap veren insanlar3
- sokakta kavga teknikleri3
- fakesi çaylak yiyen yazarın dramı4
- gecenin bu saatinde acıkmak3
- sözlüğe yön veren kutup yıldızı yazarlar4
- ailevi değerlere dil uzatan insanımsılar5
- habire12 adamdır37
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri2
- başlık altında laf sokmaya çalışan tipler3
- yeni parti50
- mesajlaşılan kızın silik yemesi3
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi6
- bütün güzel kızların kapılmış olması5
- cioran neden intihar etmedi3
- en güzel tatlı2
- kadın2
- cem küçük5
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler7
- yazarların zeka seviyeleri7
- habire1259
- cinsel hikaye yazıyoruz3
bir garip adam / şair. ikinci yenicilerin amerika şubesi. can bir adam.
http://oznurdogan.com/201...lerin-adami-e-e-cummings/
http://oznurdogan.com/201...lerin-adami-e-e-cummings/
(bkz: edward estlin cummings) .
Eğer aşk için kelime gerekseydi, Dilsizler nasıl sevecekti.
Diyen amerikalı şair.
(bkz: edward estlin cummıngs)
ABD'li şair ve yazar (Massachusetts, 1894-North Conway 1961). Harvard Üniversitesi'nde edebiyat öğrenimini tamamlayan (1916) e.e.cummings, Birinci Dünya Savaşı'na gönüllü katıldı. Fransa'da sağlık birliklerinde cankurtaran şoförlüğü yaptı. Cepheden yazdığı mektuplarında savaşın yönetimini eleştirdiği savıyla, Fransız Sansür Kurulu tarafından La Ferte-Mace'deki toplama kampında üç ay gözetim altında tutuldu. Resmi görevlilere güvensizliğini
pekiştirici olaylarla örülü gözetim günlerindeki deneyimlerini anlatan The Enormous Room (Büyük Koğuş) adlı romanı ABD' de savaşı dile getiren en iyi yapıtlardan biri sayılır. ABD' ne dönünce, savaş günleriyle ilgili yergi şiirlerini yayınladı. Daha sonra şiirin yanı sıra roman, gezi notları, tiyatro oyunları, desen ve resim alanlarında yapıtlar verdi. 1925 yılında Amerikan edebiyatına katkılarından ötürü Dial Şiir Ödülü'nü, 1955 yılında Ulusal Kitap Komitesi Özel Ödülü'nü ve 1957 yılında Bollingen Şiir Ödülü'nü aldı. Alay, yergi, yazım kurallarını hiçe sayma büyük harf kullanmayı reddetme, bürlesk ve kaligramlar kurma şiirinin özelliklerindendir. Anglosakson şiirinin Apolainaire'i olarak nitelendirilmiştir.
Diyen amerikalı şair.
(bkz: edward estlin cummıngs)
ABD'li şair ve yazar (Massachusetts, 1894-North Conway 1961). Harvard Üniversitesi'nde edebiyat öğrenimini tamamlayan (1916) e.e.cummings, Birinci Dünya Savaşı'na gönüllü katıldı. Fransa'da sağlık birliklerinde cankurtaran şoförlüğü yaptı. Cepheden yazdığı mektuplarında savaşın yönetimini eleştirdiği savıyla, Fransız Sansür Kurulu tarafından La Ferte-Mace'deki toplama kampında üç ay gözetim altında tutuldu. Resmi görevlilere güvensizliğini
pekiştirici olaylarla örülü gözetim günlerindeki deneyimlerini anlatan The Enormous Room (Büyük Koğuş) adlı romanı ABD' de savaşı dile getiren en iyi yapıtlardan biri sayılır. ABD' ne dönünce, savaş günleriyle ilgili yergi şiirlerini yayınladı. Daha sonra şiirin yanı sıra roman, gezi notları, tiyatro oyunları, desen ve resim alanlarında yapıtlar verdi. 1925 yılında Amerikan edebiyatına katkılarından ötürü Dial Şiir Ödülü'nü, 1955 yılında Ulusal Kitap Komitesi Özel Ödülü'nü ve 1957 yılında Bollingen Şiir Ödülü'nü aldı. Alay, yergi, yazım kurallarını hiçe sayma büyük harf kullanmayı reddetme, bürlesk ve kaligramlar kurma şiirinin özelliklerindendir. Anglosakson şiirinin Apolainaire'i olarak nitelendirilmiştir.
(14 Ekim 1894 - 3 Eylül 1962), E. E. Cummings ismini kullanan Amerikalı şair, ressam, deneme ve oyun yazarıdır. Hayatı boyunca dokuz yüzden fazla şiir, iki roman, birkaç tane de tiyatro oyunu ve deneme kitabının yazarı olan Cummings'in, bunların yanında birçok tablosu bulunmaktadır. 20. yüzyıl şiirinin en önde gelen ve popüler yüzlerinden biridir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/E._e._Cummings
https://tr.wikipedia.org/wiki/E._e._Cummings
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar