bugün

ibni sinadan habersiz ot gibi büyüyen, düşünce yapısının hayvandan bile aşağıda olduğunu tahmin ettiğim, zavallıların savunduğu cahil bir fikirdir. O kadar çok varki hem müslüman hem bilim adamı sadece ibni sina yı ele almak bile insan kılıklı şeytanlara durumu anlatmaya yeterlidir.
ibni sina batı dünyasında avicenna diye anılır ve büyük üstad olarak sayarlar.
ibni sinanın doğumunun 1000. Yılı sadece islam dünyası değil bak bütün dünyada ibni sina yılı kabul edilerek, UNESCO tarafından sempozyumlar düzenlenmiş bir insandır.
Bugün Paris tıp fakültesinin büyük holünde ibni sinanın temsili resmi bulunmakta ve bilime ne kadar hizmet ettiği ortadadır.
(bkz: hassiktir be rıfat abi)

- biraz kurcalansa , kutsal kitaplar okunsa , din ve bilimin ne kadar içiçe olduğunu görülür. salla bol keseden.
görsel
HAYIR GELiŞiR. BiLiME ENGEL OLAN DiN DEĞiL, YOBAZ ZiHNiYETTiR. DiNSiZLER ARASINDA DA YOBAZLAR OLABiLiR. KÖRÜ KÖRÜNE iNANMAK YANi.
yanlıştır, dinin kullanıldığı yerde bilim gelişmez.
(bkz: Türkiye)
buna en iyi örneklerden biri de Türkiyedir.

Çok değil osmanlının gerileme dönemlerine kadar yolculuk yapalım, elin oğlu sanayi devrimini gerçekleştirip çağ atlayıp, dünyayı yeni bir boyuta sürüklemişken, bizim o yedi düvele hükmetmiş ve korku salmış "osmanlı ımparatorluğu" hanlar, saraylar ve camiler yaptırmakla meşgul oldukları için yeni dünyaya ayak uyduramadiklari için helak olmuştur.
Bugun Türkiye de 1250 tane devlet hastahanesi varken, 250000 camii var.

Bilime verilen önem oldukça az ve sürekli beyin göçü yaşayan bir ülke haline geldik.
tabikide öyledir.

görsel

din kendi zamanı baz alarak kesin yargılar bildirir. dini bilimden ne kadar uzat tutatsan o kadar ilerlersin bilim konusunda.
(bkz: biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız)
Din ile bilimin iç içe olduğunu bilmeyen cahil, embesil söylemi.
yanlış bir iddia.
doğrusu yobazın olduğu yer olmalı.
zaten çok temel bir şeye değineceğim bir dindarı bilime teşvik eden ne var?

adamlar zaten evreni bir tanrı yarattığını çözmüş, sonra bu tanrının onlardan istediği şeyleri biliyor ( yani amacını biliyor)

ve tanrı size gidin bilimi geliştirin hakkımda her şeyi öğrenin sizi cennete alayım mı diyor?

hayır kalk siktir git bana ibadet et diyor.

böyle bir kafa niye bilim yapsın ki?

sonuçta tanrı bir buluş yapmayan cennete giremez dese belki bir işe yarardı yada anlam bilim yapmak olsaydı her şeyi bulmak olsaydı belki bir işe yarardı.
Bunun en büyük kanıtı 75 milyonun 1 araba markası, 1 teknoloji markası olmamasıdır.
(bkz: embesil beyanı) islamiyet bir zzmanlar bilimde, teknolojide, tıpta, fende her dalda zirveyi temsil ediyordu ama bize bir nazar oldu...

konuya islamiyet açısından bakmak da yanlış aslında... dinsiz bilim insanlarının öne çıkarılması buna sebep oluyor...
dinin olduğu yerden çok, dinin her şeye karıştırıldığı yerde gelişmez. dinini yaşamak isteyen kendi içinde yaşasa, kimse reklamını yapmasa bilime de, insanlığa da yararı olur.