bugün

iki gecede mi cahil olmuştuk yoksa tek mi?

görsel
bir gecede cahil edildik ulan. utanmazlar!

görsel
tarih bilmeden ne bilimini ne ülkeni geliştirebilirsin. dinin çok daha egemen olduğu 7. yy'dan 14.'yy'a kadar bilim islam devletlerinden çıkıyordu. hatta bu süreyi fatih sultan mehmet'e kadar bile uzatabiliriz. emin olun o zamanlar din toplum üzerinde çok daha egemendi.

bilimin gelişmemesine bahaneler bulmayın. anladığım kadarıyla bilimin gelişmemesi çok canınızı sıkıyor. ne güzel bir duygu. o zaman kalkın ve bilim için bir şeyler yapın.
doğru söz. avrupa'da bilimsel gelişim reform hareketlerinden sonra olmuştur. ne zaman kilisee siktiri çektiler o zaman yükseldiler. günümüzde de dinin etkili olduğu toplumların hepsi geri kalmıştır. bu ülkenin padişahı zamanında adamın biri uçmaya çalıştı diye bu adam tehlikeli deyip sürgüne yolladı. hiç gelip buralarda islam bik bik ötmeyen. tüm dinler gelişime engeldir.
görsel
anca açılınca ışığı yanan ekmek dolabı üretirler de ondan.
eger din olmasi gerektigi gibi sadece kisinin ozeli olarak kalirsa( bugun hristiyan ulkelerde oldugu gibi) bir problem olmaz....Ama musluman ulkelerdeki gibi her yirtik don deliginden cikarsa, zaten sonuc ortada....
(bkz: embesil beyanı) islamiyet bir zzmanlar bilimde, teknolojide, tıpta, fende her dalda zirveyi temsil ediyordu ama bize bir nazar oldu...

konuya islamiyet açısından bakmak da yanlış aslında... dinsiz bilim insanlarının öne çıkarılması buna sebep oluyor...
din bilime engeldir.
din hiçbir şey bilmeyen insanların bilenleri de engelleme çabasıdır. o yüzden bireysel olarak kalmalıdır.
doğrudur. dinler palavra olduğu için eninde sonunda bilimle çelişecek ve güç dindarlarda olursa bilime engel koyacaklardır. bilimin tarafsız olması için özgür olması gerekmektedir, eğer özgür olmazsa taraflı bilim yapar ki o da palavralar zincirini oluşturur. bilim dini onaylamak veya din adamlarının sikinin keyfine hareket etmek zorunda değildir. din kitaplarının tanrı sözü adı altından kutsiyet kazanması bilimi gölgede bırakıyor. tanrı yanılmayacağına göre bilim yanılmıştır. onca çaba ve yıllarca süre gelen köklülük mağarada melek gördüğünü iddia eden arap ın halüsinasyonlarıyla bir tutulup yeri geldiğinde o şizofrenik anlatılar tercih ediliyor. ülkemizde örneği evrim teorisi olarak gösterilebilir. sırf dinlerin safsatalarıyla çeliştiği için bu teori ve sahibi dindarlar tarafından yıllarca bilim dışı salt duygusal saldırılara uğramış ve fırsat ele geçince de yasaklanmıştır.
engizsiyonun galile ye yaptığını darwin yaşasa müslümanlar da darwin e yapardı. kafa aynı çünkü.
o yüzden gökten geldiği sanılan safsatalar terk edilip bilim tamamen özgür hale getirilmeli ve bilim bir şeyleri onaylayan merci olmaktan çıkarılmalıdır.
bilimin tarafsızlık üzerine yükselebilmesi için bu şarttır.
tabikide öyledir.

görsel

din kendi zamanı baz alarak kesin yargılar bildirir. dini bilimden ne kadar uzat tutatsan o kadar ilerlersin bilim konusunda.
din yani dinci yani dinden yolunu bulanın olduğu yerde tabii ki de ilim olmaz

kendisinin tek rakibi ilim sahibi adamdır onu da istemez.

maçası sıkışınca aaa olurmu öyle şey el cabir, Farabi falan sayar

günümüzden bir tane örnek veremez zira onlar için en büyük ilim adamı

polat, çakır ve memati ayrıca esra erol ve seda sayandır gerisinede lüzum yoktur.
ileri derecede mal beyanı ya sormazlar mı adama o bilimi çok gelişmiş devletler var ya hani o devletler hala incilin üstüne yemin ederek devleti yönetmeye başlıyorlar onlar hala papa nın iki dudağı arasındaki emire bakıyorlar hatta bazıları kiliseye bağlı. He bizim ülkede niye bilim gelişmiyor dersen bildiğin gibi bizim ülkenin dinle bir alakası yok la dini bir devlet düzeni var yani amerika isviçre italya bizden daha dini bütün ülkeler.
Yanlıştır... islam dinini ele alırsak eğer; Bir Müslüman eğer dinini tam olarak öğrenememişse onun için bilimin önünde ki en büyük engel dindir. Doğrudur ama iyi okuyup öğrenilince aslında en büyük tezlerin sağlaması yine din ile yapılır... "Özet geç lan" diyenlere bir hocamın sözlerini aktarayım "Cahil bir bilimci din de açık bulabilir ama bilimin en derininde yine islam'ı bulacaktır." ya da buna benzer bir şeydi o da alıntı yapmış olabilir...
Dinin yanlış anlaşıldığı her yerde desek daha doğru olur.
yanlış bir iddia.
doğrusu yobazın olduğu yer olmalı.
türkiye'deki kemalist, hdpkk'lı, laik bilim adamlarının her yıl nobel ödülü alıp müslüman bilim adamlarının armut toplamasıyla doğrulanan tespit!

hassiktirin.
kulların geri kalmasını allahın dinine bağlayan yazar beyanı. sanki islam bilime karşı. insanın dini düşüncesi ne olursa olsun kendini geliştirmesi adı üstünde kendine bağlıdır.
doğru bir tez. Türkiyeyi verebiliriz örnek olarak. yobaz, faşist dinciler her b*ka burnunu sokunca tabii ki de bilim gelişmez.
tam aksine dinin olmadığı yerde bilim gelişmez.
enteresan bir önerme. osmanlı imparatorluğu en güçlü olduğu yaklaşık 300 yıllık aralıkta, epey dindardı. üstelik bilim açısından da epey ilerideydi. din, bilimin gelişmesine normal şartlarda engel değildir. fakat bağnazlık engeldir. bağnazlık derken neyi kastediyorum; geçen yıllarda bir akp'li milletvekili çıkıp " biz müslümanız biz icat yapamayız " gibi saçma sapan bir cümle kurmuştu. işte böyle düşünen insan çoksa o toplumda, bilime engeldir.
kıcını yıkamayı müslümanlardan öğrenen avrupa özentisi yeni ateist olmuş ergen sana söylüyorum az tarih oku.
katilmadigim bir onermedir. bir zamanlar musluman bilim adamlari ozellikle matematik, astronomi ve tip alaninda bir cok arastirma yapmis ve onemli buluslara imza atmis. bilim icin develerin sirtinda arastirmalara gitmisler. tip alaninda ibn i sina bugun bile dunyanin en iyi tipcisi kabul ediliyo. astronomide hala bir cok yildizi musluman bilim adamlarinin buldugu isimlerle aniliyor. simdi hatirlamiyorum adini ama bir tanesi isigin duz bir sekilde gunesten gelen isin oldugunu buldu. bu size cok siradan gelebilir ama o zamana kadar butun dunya isigi insanin gozunden cikiyor saniyodu. yapilab bu bulusla gunumuzdeki butun isikla ilgili arastirmalarin temeli atildi. ama su an gunumuz de ne olduda biz muslumanlar bu hale geldik onu anlayamiyorum. kutsal kitabimiz oku diye basliyor ama biz neden okumuyoruz. ne olduda bilim bize ocu gibi yansiltilmaya baslandi iste bunu ben de cok merak ediyorum.
ibni sina ne, farabi ne, buruni ne, harezmi ne o zaman tespitine sıçtığım ?