bugün
- habire1215
- sözlükteki sinsi köpekler7
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi12
- habire'nin fendi kadını yendi4
- hesap ödemeyi teklif dahi etmeyen kız4
- çaylak olmadan önceki son kahve4
- yalnız yaşayan erkek özellikleri3
- 0 0 716
- sıfır atık vakfı11
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi14
- aleksey batrakov5
- kabe de filistin bayrağının yasaklanması8
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi9
- evrene enerji gönderen müslüman9
- yahudi kürt ailenin çocuğu olmak4
- cop318
- era7capone2
- ilk buluşmada evden kek getiren kız5
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı35
- bilerek ponziye dahil olmak6
- aslan dövmenin aslında zor olmaması5
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- uluslararası ilişkiler bölümünün özeti3
- laik ülkeyi dinciler yönetirse14
- samed ağırbaş7
- karı koca sözlükte takılan yazarlar4
- sözlük erkeklerinin omuzları2
- ilk buluşmada erkek sevgiliyi evden tofaşla almak2
- arap gel oğlum kuçu kuçu2
- 1000 mbps internet3
- sözlükteki arap döven kızlar2
- katlanılabilir telefon2
- fusya semsiyeli yabanci25
- yoldan geçerken taciz eden yaşlı hanımefendi2
- pikapta müzik dinlemek2
- günbatımında eski dostunla konuşmak2
- ceketimizi koysak kazanırız zaten7
- illüminati filmleri3
- sözlükteki gay araplar2
- yapay zeka ile resim video içerik üretmek4
- galatasaray'ın osimhen başvurusunun reddedilmesi2
- tr dışında neden hiçbir devlet kktc'yi tanımıyor4
- ismail kartal8
- soğan çuvalını sırtlarken sevgiliye yakalanmak4
- saddam hüseyin ve ibrahim tatlıses benzerliği3
- alternatif türkçe rock müziğin iyice kaybolması3
- amedspor'un süper ligin lideri olması7
- saddam hüseyin12
- yazarların pazar günü planları5
- trakya'dan slovakya'ya gitmek6
Hepimiz öleceğiz
Küçükken, holding sahibi olacak bir yetişkin olacağımı hayal ederdim. Kendime alacağım spor araba konusunda çok kararsızdım. Ama villamda, kesin olarak hamak, kamelya ve havuz olmalıydı. Bunların hayali neden ütopik olsundu ki? Ne de olsa çocuktum. Korkusuzdum ve her şeyi başarabilirdim. Dünya üzerinde, üstesinden gelemeyeceğim iş olduğunu sanmıyordum. Zamanla hayat dişlerini gösterdi. Adım adım, her geçen gün haddimi bildirdi. Okyanustaki küçük bir balık olduğumu söyledi. Yapamazsın, gücün yetmez, o kadar yetenekli değilsin
Şimdilerde nasıl da değiştiğimi görüyorum. Çocukluk masumiyeti, nasıl da maddeci yapmış beni şuandaki bütün insanlar gibi. Peki, neye mi hevesliyim, maddeyi azlettiğim günlerde: Gene hayaller.
Bir usta yazarın çantasını taşımak istiyorum. Hem de bedelsiz. Tek isteğim öğrenmek. Para, pul, evler, arabalar istemiyorum. Edebiyatı, dili, hayatı, kalemin mutfağını tanımak istiyorum. Her şeyi isteyen Paramanya Canavarlarından olmak istemiyorum. Daha fazla ve hep bana felsefesini güdenlerden olmak istemiyorum. Ebeveynlerin memurluk, maaşlı iş, KPSS, sıradan yaşam dayatmalarına kapılmak istemiyorum. Çıkarcı, duyarsız, sorgulamayan, bencil, cahil insan olmak istemiyorum. Bir kâğıt ve bir kalem istiyorum. Yazdığım kitaplardan milyon dolarlar da istemiyorum. Sadece yazmak istiyorum. Kalem paradan masumdur.
Elimizde öldürebileceğimiz tek bir hayat var. Ona işkence etmenin hiçbir mantığı yok. Tabureyi itip, ipini çektiğimizde, bize yeni bir tane vermeyecekler. Hayatımız can çekişirken, makinist filmi perdeye yansıtacak. O filmde gördüklerimizden gurur duymalıyız. Nedenlerimiz pişmanlıkla dolmamalı. Kendi hayallerimiz için yaptığımız hatalar, başkalarının hayalleri için yaptığımız doğrulardan yeğdir. Ya yap ya da uğrunda öl. Bir hayatı statüler için harcamak korkakların işidir.
Ha bu arada söylemiş miydim? Hepimiz öleceğiz
vesselam...
Küçükken, holding sahibi olacak bir yetişkin olacağımı hayal ederdim. Kendime alacağım spor araba konusunda çok kararsızdım. Ama villamda, kesin olarak hamak, kamelya ve havuz olmalıydı. Bunların hayali neden ütopik olsundu ki? Ne de olsa çocuktum. Korkusuzdum ve her şeyi başarabilirdim. Dünya üzerinde, üstesinden gelemeyeceğim iş olduğunu sanmıyordum. Zamanla hayat dişlerini gösterdi. Adım adım, her geçen gün haddimi bildirdi. Okyanustaki küçük bir balık olduğumu söyledi. Yapamazsın, gücün yetmez, o kadar yetenekli değilsin
Şimdilerde nasıl da değiştiğimi görüyorum. Çocukluk masumiyeti, nasıl da maddeci yapmış beni şuandaki bütün insanlar gibi. Peki, neye mi hevesliyim, maddeyi azlettiğim günlerde: Gene hayaller.
Bir usta yazarın çantasını taşımak istiyorum. Hem de bedelsiz. Tek isteğim öğrenmek. Para, pul, evler, arabalar istemiyorum. Edebiyatı, dili, hayatı, kalemin mutfağını tanımak istiyorum. Her şeyi isteyen Paramanya Canavarlarından olmak istemiyorum. Daha fazla ve hep bana felsefesini güdenlerden olmak istemiyorum. Ebeveynlerin memurluk, maaşlı iş, KPSS, sıradan yaşam dayatmalarına kapılmak istemiyorum. Çıkarcı, duyarsız, sorgulamayan, bencil, cahil insan olmak istemiyorum. Bir kâğıt ve bir kalem istiyorum. Yazdığım kitaplardan milyon dolarlar da istemiyorum. Sadece yazmak istiyorum. Kalem paradan masumdur.
Elimizde öldürebileceğimiz tek bir hayat var. Ona işkence etmenin hiçbir mantığı yok. Tabureyi itip, ipini çektiğimizde, bize yeni bir tane vermeyecekler. Hayatımız can çekişirken, makinist filmi perdeye yansıtacak. O filmde gördüklerimizden gurur duymalıyız. Nedenlerimiz pişmanlıkla dolmamalı. Kendi hayallerimiz için yaptığımız hatalar, başkalarının hayalleri için yaptığımız doğrulardan yeğdir. Ya yap ya da uğrunda öl. Bir hayatı statüler için harcamak korkakların işidir.
Ha bu arada söylemiş miydim? Hepimiz öleceğiz
vesselam...
Gündemdeki Haberler