bugün
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı23
- claudian clouds33
- gocu'nun tınlamıyorım deyip yan hesaba geçmesi7
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri23
- okan buruk8
- özürlü diyerek hakaret ettiğini sanmak4
- true'nun engelli olması4
- arkadaşlar ben olmasam ne yaparsınız3
- seri eksicinin iq düzeyi4
- true'nun idrak yolları enfeksiyonu sorunu4
- sevgilisi yüzünden engelli kardeşini öldüren kız7
- seri eksiciyi köçek gibi oynatmak3
- meriç dükalığı8
- okan buruk'un yerine geçecek teknik direktör2
- leroy sane2
- sözlükte kimin idamına evet dersiniz6
- tai lung12
- gözünde büyüttüğün insanın çok da şey olmaması4
- true ve g'i l d'e d l'i l y birlikteliği2
- habire124
- islamda namaz yoktur30
- sevdiğiniz yazarlar8
- okan çık hesap ver4
- galatasaray trabzonspor kardeşliğinin bozulması2
- galatasaray10
- rakı arasında çay içmek2
- sözlük kızlarının kekleri24
- galatasaray rezil oldu2
- kadir inanır'ın mirası4
- muhammed salah'ın galatasaray'a döşediği boru2
- fusya semsiyeli yabanci22
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği3
- özürlü yazarlara yardım kampanyası2
- okan buruk 102 puanı nasıl topladı sorunsalı2
- uğurcan çakır2
- hadi birbirinize sarılın2
- arkadaşlar bana engel olun2
- insanları birbirine düşürmek4
- habire12 istenmiyorsun algısı2
- trabzonspor5
- sözlüğün ölü gibi olması5
- etli biber dolması5
- dualarımız bu akşam trabzonspor ile3
- hoşlanılan kızın gel beni bubamdan iste demesi3
- kıçını yırtsan sonu tabut3
- bana onu sormayin8
- gecenin şarkısı19
- beşiktaş'ın amedspor'a döşeyeceği boru2
- kürdistan10
- şemsiyeli benim3
iskoç asıllı misyoner ve kaşiftir.1849 yılında orta ve güney Afrika'yı Luandai'den Mozambik'e kadar katetti. David Livingstone , Victoria Çağlayanı ve Malawi Gölü dahil pek çok yeri keşfetti.*
(1813-1873) acımasız köle ticaretine son verilmesi konusundaki çabalarıyla da tanınır.
afrika içlerine yaptığı geziler sonrasında, nil'in kaynağını bulmuş, ve afrikanın bazı bilinmeyen kısımlarını insanlığın bilgisine açmıştır. bu gezileri esnasında, kongo ve zambezi nehirlerini de, keşfetmiştir.
hem kaşif hem misyoner. afrika'nın bir çok yerini dolaşarak köleliğe karşı yaptığı konuşmalarla tanınır. Zambezi ırmağı'nı bulup batıda luanda'ya kadar gitmiş,daha sonra iç bölümlere geri dönüp 1856'da victoria çağlayanı'nı bulmuştur. 1860 yılında nyassa gölü'nü ve onun batı kıyılarını keşfetti. sonra tanganika gölü'ne doğru ilerlemiştir.
fakat bu 6. hissi kuvvetli olan abimiz kongo, zambei ve nil'in doğrultuları konusunda yanılmıştır. bu yüzden kongo ırmağı yoluyla ujiji'den nyangwe'ye gitmiş ve tanganika gölüne geri dönmüş. burada hastalanıp 1873 yılında ölmüş. livingstone tek başına ve yaya olarak 30.000 millik bir yolculuk yapmış. sıfırlara dikkat, dile kolay. bu vatandaşın yarım kalan gezisini ise kongo ırmağı'nın tümünü keşfeden henry morton stanley tamamlamıştır.
(bkz: viki değil alın teri)
fakat bu 6. hissi kuvvetli olan abimiz kongo, zambei ve nil'in doğrultuları konusunda yanılmıştır. bu yüzden kongo ırmağı yoluyla ujiji'den nyangwe'ye gitmiş ve tanganika gölüne geri dönmüş. burada hastalanıp 1873 yılında ölmüş. livingstone tek başına ve yaya olarak 30.000 millik bir yolculuk yapmış. sıfırlara dikkat, dile kolay. bu vatandaşın yarım kalan gezisini ise kongo ırmağı'nın tümünü keşfeden henry morton stanley tamamlamıştır.
(bkz: viki değil alın teri)
iskoç asıllı adam. Afrikanın kalbine giden yol böyle bir başlığı vardı kaşifler TÜBiTAK kitabında(aa nick ime benziyor * ) yıllar sonra yine bir ingilizle Afrika nın ortasında karsilasmıştir. Kongo, Zimbabve gibi yerleri ortaya çıkarmıştır Afrika halkı ile de iyi geçinmiş yamyamlar ona saldirmamistir hatta hastalaninca livingstone ona bakmislardir bile *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar