bugün

bir tür böcek * * bazı ilaçlarda ve kozmetik ürünleri yapımında kullanılır. aynı zamanda colaya rengini veren böcek olarak da bilinir. * * meksika da yaşayan bu böcek son günlerde birkaç gruptan forward yoluyla mail adresime de düşmüştür, isteyene daha açık bilgiler yollayabilirim. * *
coca? cochineal? vardı sende bi pislik zaten dedirten böcek.
kola'nın zararını bir nebze daha açıklayan bir powerpoint sunusunun ana karakterleri. ulan hala içiyorum nalet olsun.
neymiş efendim kola bu böcekten yapılıyormuş, içiyorum amk var mı itirazın böcek boku içiyorum.
eşek etinden sucukla çok iyi giden kola böceği...
hayvan taşşağını, bağırsağını, denizden çıkan karides denen böcüğü, midye denen başka bir böcüğü yiyen insanoğlunun rahatsız olmaması gereken böcüktür.
ülkemizde zararsız olmayan hiçbir gıda maddesinin kalmadığını bilmek çok acı.artık zararsız ne kaldı ki.zarar ne hiç düşündükmü acep zarar oranları nedir neye nekadar zararlı diyoruz.
böceklerin çok besleyici bir protein kaynağı olduğunu bir kez daha gösteren böcek.

efendim ormanda dağda şurada burada hayatta kalmanıza yarayacak bilgiyi veriyorum yazın bir kenara:
hayatta kalmak için çabalıyorsunuz, açsınız ve halsizsiniz o zaman bulabildiğiniz kadar çok böcek toplayın ve ateşin üzerine koyduğunuz metal parçasında bir güzel kavurun.
sonra bu böcekleri taşla ezip toz halinde suya katıp için. protein ihtiyacınızı karşılaycaktır.

ineğin bağırsağını yiyosun da böceğin suyu mu rahatsız eti.
kolaya rengini veren madde olduğu iddia edilen böcek. yanlız şöyle bir olay var;

wikipedia'ya göre, islam'da haşarat yemek haram olduğundan, bu böcek ile renklendirilmiş yiyecek ve içecekler de haram statüsünde. bu yüzden de cochineal'den üretilen "carmine" yani e120 ismine sahip koyu kırmızı boyalı ürünlerden sakınıyormuş müslümanlar.

fakat gelin görün ki, kolanın en çok tüketildiği yer de arap ülkeleri olunca, insan doğal olarak muallakta kalıyor. araplar günahkar mı, kolaya rengini veren şey karamel değil mi, yoksa karamel ama karamele rengini veren şey bu böcek mi, michael jackson öldü mü, ufo diye bir şey var mı?

gerçekten merak uyandırıcı.

l'edit: ahanda böceğin resmi. soldaki dişi, sağdaki erkek;

görsel
dünyada kola yapılacak başka madde kalmadı mı da böceğin içindeki maddeden üretilsin denilecek böcektir. hiç mi madde kalmadı da böceğin içindeki maddeye kaldınız? bir de açıklamalarda garip olan, meyan kökünden basedilirken tonlarca toplandığı için arada fareler ayıklanamıyor muş fakat bu böceği toplayan kişiler de meksikalı köylüler miş. dünyanın her yerinde tüketilen kolanın bir maddesini madem tek tek köylüler mi topluyorlarmış.. öyle olsa onun için de bir fabrika kurulmaz mıydı?..
bir çok besinde; reçellerde vıtda zıtda renklendirici olarak kullanılan böcek. fakat pek bi zararı yokmuş hayvancağızın, wikipedianın yalancısıyım. http://tr.wikipedia.org/wiki/Cochineal
Cola'nın içerisinde kullanıldığına ASLA ihtimal vermediğim böcek. Cola'ya rengini karamel veriyor diye biliyorum. Sağlık ve hijyen işini bu kadar önemseyen Amerika, bir komplo teorisine inanmıyorsanız, Cola'nın içerisinde bu böceğin hammadde olarak kullanılmasına izin verir mi?
popüler mitoloji, belkide kola şirketlerine büyük darbe vurmak için uydurulmuştur. be hey sazanlar hiç mi akıl yok, zararlı böcek kolanın içine girecek rengini verecek kimse bunun farkına varmayacak.

gerçekte kolaya rengini veren kolanın üzerinde yazdığı gibi e 150 karamel dir.
(bkz: starbucks'ın frappuccinoda kırmızı böcek kullanması)

(bkz: solucanlı tekila)

(bkz: böceklerin acayip lezzetli olduğu gerçeği)

(bkz: milyonlarca çinli yanılıyor olamaz)
emperyalistlerin kanını emdiği gariban böcek.
coca cola özütü böcüğü.
(bkz: koşnil)
bununla ilgili yüzeysel bir yazı:
milliyet
Kolanın, sosisin, rujların, allıkların ve daha birçok ürünün rengini borçlu olduğu cochineal böceği Kaktüslerin üzerinde asalak olarak yaşar. kilosu 500 euro olan bu böcek dünyanın en pahalı böceğidir.