bugün
- çalışmayan erkekle evlenilir mi10
- kedinin kafasının mama kutusuna sıkışması5
- çalışmayan kadınla evlenilir mi5
- kaşık pozisyonunda sevgilisinin önünde yatan erkek8
- damarı bulunamayan erkeğin ağlaması4
- ankete gelin beyler31
- hemşirenin damarı bulamaması sizin suçunuzdur5
- 1 milyon tl birikmiş parası olan insan7
- pendik ten kadıköy'e yürümek6
- kızlar küfür etmez geyiği5
- yoga yapan kız namaz kılan erkek ilişkisi6
- bir sözlük erkeğinin size aşık olması3
- merkezi sistem klima2
- bir sözlük kızının size aşık olması3
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı15
- elektrikli otomobil6
- chp de butlan yönetiminin kurultay toplantıları4
- jon snow ak gezenleri öldürürken chp nerdeydi3
- bir sözlük erkeğinden romantik mesaj almak2
- recep tayyip erdoğan23
- ilk buluşmaya yaprak sarmasıyla gelen kız5
- annesiyle yaşayan 40 yaşındaki erkek4
- islam barış dinidir27
- ray ban3
- türk kızlarının sohbet edememesi5
- kan tahlili2
- aisu3
- ismail kartal14
- tai lung51
- ölümüne sevişmek2
- sözlük kızlarının kombinleri19
- helal lokma vs haram lokma3
- anın görüntüsü18
- sabah fk3
- sarapci koala40
- deniza nazır kahvaltı yapmak2
- 15 mayıs gecesi2
- ne kadar yaşlısın19
- karadeniz de kız çocuğu yoktur2
- zorunlu eğitim9
- ırkçıların hırt dediği insanlara sevgi göstermek21
- sözlükte yükselen reis sevdası20
- şarapçı koala niye kuzey kore'ye gitmiyor8
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi4
- kızarmış ekmek10
- sevmediğiniz yazarlar14
- pkk'nın silah bırakmasını takip edecek kurul31
- uludağ sözlük iç huzur ve aydınlanma derneği9
- seks benim için 3 planda diyen erkek3
- sözlüğe küsmek4
Karın yağdığını görünce, Kar tutan toprağı anlayacaksın, Toprakta bir karış karı görünce, Kar içinde yanan karı anlayacaksın, Allah kar gibi gökten yağınca, Karlar sıcak sıcak saçlarına değince,
Başını önüne eğince,
Benim bu şiirimi anlayacaksın.
Bu adam o adam gelip gider,
Senin ellerinde rüyam gelip gider,
Her affın içinde bir intikam gelip gider,
Bu şiirimi anlayınca beni anlayacaksın.
Ben bu şiiri yazdım aşkın çeşidi
Öyle kar yağdı ki elim üşüdü,
Ruhum seni düşününce ışıdı.
Her şeyi beni anlayınca anlayacaksın.
Başını önüne eğince,
Benim bu şiirimi anlayacaksın.
Bu adam o adam gelip gider,
Senin ellerinde rüyam gelip gider,
Her affın içinde bir intikam gelip gider,
Bu şiirimi anlayınca beni anlayacaksın.
Ben bu şiiri yazdım aşkın çeşidi
Öyle kar yağdı ki elim üşüdü,
Ruhum seni düşününce ışıdı.
Her şeyi beni anlayınca anlayacaksın.
sinan ergin in Neden adlı kitabından alıntıdır;
--spoiler--
--spoiler--
Hayat ne kadar enterasan...Sen başkasına canım derken ve onun için herşeyin en güzelini yapmaya çalışırken, onun tek isteği kaçmak...Ya uykuya kaçmak ya da yasak aşka...Sen parçam dedikçe, canım dedikçe, onun senden ve sorumluluklarından kaçan bir köle halinde inlemesi...Kendi iç dünyasında problemler arayıp bulamadığında, seni bulan ve problem yapan parçan, canın. Ne yapmak gerek? insan kendi canının kendinden kaçtığını görünce ne yapar ki? Canın çıksın desen çıkar mı? Çıktıktan sonra sana ne kalır? Hiç bilmediğin bir yok oluşa seni de çeken canın mı? Yoksa seni senden çıkaran cananın mı? Sevgi ve ölüm iki karşıt mı yoksa aynı evin içindeki bir olguları yanlış yorumlamamız mı?
Eğer burada can isen can gibi davran, yok eğer değilim diyorsan, sus kal da canlan...Yok, o da değilim diyorsan, nesin o zaman ey sevgili! Bilinmez bir alemden gelen mahşerin 4 atlısı mısın? Ee, o zaman ne bekliyorsun öttür borunu bitir bu alemi...Kurulurmuş yeni dünya 6 günde kalır sana yine dinlenmen için 1 gün, hepsi hepsi 7 gün. Ne dediğimden, ne yazdığımdan anlamadığına eminim, anlamaman senin yüzünden değil, bu yazının sana yazıldığını sanıp okumandan. Bu yazı dünyada bir kişi için yazıldı. Eğer o değilsen okuma...Canımı çıkaran değilsen yaklaşma.
Ne hamdım, ne piştim, ne de yandım. Bunu söyleyen büyük eren Rumi gibi değilim, aşkı bilen ve anlayan hatta onun gibi yaşayan. O yüzden okuma, bırak bu yazı sana değil. Canımı alana.
--spoiler--
--spoiler--
Hayat ne kadar enterasan...Sen başkasına canım derken ve onun için herşeyin en güzelini yapmaya çalışırken, onun tek isteği kaçmak...Ya uykuya kaçmak ya da yasak aşka...Sen parçam dedikçe, canım dedikçe, onun senden ve sorumluluklarından kaçan bir köle halinde inlemesi...Kendi iç dünyasında problemler arayıp bulamadığında, seni bulan ve problem yapan parçan, canın. Ne yapmak gerek? insan kendi canının kendinden kaçtığını görünce ne yapar ki? Canın çıksın desen çıkar mı? Çıktıktan sonra sana ne kalır? Hiç bilmediğin bir yok oluşa seni de çeken canın mı? Yoksa seni senden çıkaran cananın mı? Sevgi ve ölüm iki karşıt mı yoksa aynı evin içindeki bir olguları yanlış yorumlamamız mı?
Eğer burada can isen can gibi davran, yok eğer değilim diyorsan, sus kal da canlan...Yok, o da değilim diyorsan, nesin o zaman ey sevgili! Bilinmez bir alemden gelen mahşerin 4 atlısı mısın? Ee, o zaman ne bekliyorsun öttür borunu bitir bu alemi...Kurulurmuş yeni dünya 6 günde kalır sana yine dinlenmen için 1 gün, hepsi hepsi 7 gün. Ne dediğimden, ne yazdığımdan anlamadığına eminim, anlamaman senin yüzünden değil, bu yazının sana yazıldığını sanıp okumandan. Bu yazı dünyada bir kişi için yazıldı. Eğer o değilsen okuma...Canımı çıkaran değilsen yaklaşma.
Ne hamdım, ne piştim, ne de yandım. Bunu söyleyen büyük eren Rumi gibi değilim, aşkı bilen ve anlayan hatta onun gibi yaşayan. O yüzden okuma, bırak bu yazı sana değil. Canımı alana.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar