bugün

öncelikle "nurcular" falan diye sınıflandırmak istemezdim. sonuçta hepimiz ümmet-i muhammed'iz. ancak son günlerde özellikle bu sözlükte üzerlerine fazlaca gidildiğini hissettiğim için yazma gereği duydum.

evet, o kadar inanç sahibi insanlardır bunlar. fakültenin boş sınıflarında zamanı yettiği derecede kendi inancı gereği yaşamaya çalışan, en nihayetinde allah'ın bir emrini, ahirette imandan sonraki ikinci sorunun geleceği bölümü eda etmeye çalışan insanlardır.

ama hiçbirinden şimdiye kadar herhangi bir fakülte avlusunda camii, hatta mescid isteği duymadım, görmedim. bu da onların şartlar altında ezilmediklerini ve kanaatkarlıklarını gösterir bence.

ben "nurcu" ya da herhangi bir cemaate bağlı birisi değilim. ancak tekrar yazmak isterim ki, birazcık daha saygı!..çünkü onlar bunu hakediyorlar..

kimsenin inancı umrumda değil ama, en azından ortamdaki "ateist" insanlardan çok daha fazla..
insan haklarına saygısız, bencil, o mekanın eğitim yuvası olduğunu bilmeyen, anlamak istemeyen şahıslardır.

(bkz: üniversitede sınıfı kapatıp namaz kılan densizler) *
yalnızca sınıfı değil alternatif mekanlarıda kullanabilirler.nurcumu değilmi bilemem ama lisedeyken islam tarihi dersine giren hocamız namaz kılmak için okulun harita odasını tercih ederdi.
kısıtlı imkanlarda kimseyi rahatsız etmeden, riyaya kaçmadan ibadetlerini yerine getirmeye çalışan müslümanlardır.

namaz kılmanın olmazsa olmaz olduğu dinimizde vakit darlığı sebebiyle müsait yerlerde üzerine farz olanı eda ederler.

hürriyet gazetesi manşeti beyinli güruh ise bunlara gerici, yobaz, irticacı demeye devam eder. sınıf kapatıp namaz kılmaktan öte boş * evet boş olan o saatte kullanılmayan bir sınıfı kötü olmayan bir amaç için kullanmalarıdır buna sebep.

eğitim yuvaları dinsiz imansız mekanı değildir, dileyen inançlarının gereğini yerine getirebilmelidir. namaz dediğimiz ibadet şekli vakitle bağdaşık olduğu için belli bir vakit içerisinde eda edilmelidir. bu yüzdendir ki o kısıtlı zamanda boş bir sınıfta namazını kılarlar bu gençler.

"inanmıyorsan inancımı yaşama hakkıma saygı göstermelisin" diyebilirim buna karşı çıkanlara.
bir gün hazırlık sınıfındaki avustralyalı hocam Kathryn, kampüste mescit olup olmadığını sordu ve ben de olmadığını izah ettim. Çok şaşırmıştı, çünkü masaşuset'te, öğrendiğime göre, üç semavi dine ait ibadet odaları vardı. batılı zihin hala islam'ın da kişisel bir tercih olabileceğini kabullenemiyor, amenna. ama booş bulduğu sınıfta namaz kılanları eleştirenlere ne demeli. boş sınıfta sevişen de gördüm, pes oynayan da gördüm, ödev yapan da , uyuyan da. demek ki zorumuza giden insanların inançlarının gereğini yapmaları.
(not-a: eksi veren açıklamasıyla gelsin efem.)
adam gibi namaz kılacak yer gösterilmeyen insanların çözüm şekli.
okulun çatısında kıllanmaktansa, daha kabul edilebilecek davranış gösteren dini bütün insanlar..
akşam okul bittikten sonra hepsinin birden paşa paşa kılınabileceğini bildiği halde ısrarla yasak olan alanlarda bu işlemi icra eden kişilerdir. tek amaçları şov yapmak ve ses getirmektir. *
vapurda namaz kılan insanla bir tutulabilecek gruptur. kazası kılınabilecek, cuma namazıysa geçerli mazerette allahın affedebileceği durumların olmasına rağmen eğitim yuvasında, kamu alanında, devlet binasında inadına, provakatörcesine namaz kılan sadece nurcu diyemeyeceğimiz yobaz insanlardır.
boş sınıflarda içki içmeyi marifet bilenlerden daha hayırlı olan insanlardır.
(bkz: kıyamam)
etrafında bin türlü tarihi veya tarihi olmayan cami bulunan istanbul üniversitesi beyazıt yerleşkesindeki fakültede de aynı eylemi yapmaya çalıştıklarını görünce, aman imkan yaratın kılalım yani ehi ehi diyenlerini hiç inandırıcı bulmadığım insan tipleri. türkiye'de her mahallede bir sürü cami var zaten gerekli gereksiz. mesela okuduğum anadolu lisesi'nin etrafında 10 metre arayla 2 cami, bir de inşaatı vardı. bu ortamda okulda namaz kılmak isteyen adama ben sadece embesil derim.
(bkz: tüm yeryüzü mescidinizdir)
(bkz: ayet)*
Çok geniş bir kitledir. Genellemek imkansızdır aslında. Aslolan insandır ve herbiri ayrı yaratıklardır. Dışardan bakıldığında aslında boş veya dolu sınıf meselesi değildir. Her yerde kılarlar ayrım yapmazlar. Ne yani dolu sınıfta insanların ortasın da mı kılsalar?