bugün

bir türlü anlayamadığım saçmalıktır. adamlar daha kafasının içindeki beyinlerinin %90'lık bölümünün ne iş gördügünü bilemiyorken, çıkıp, evrenin oluşumundan bahsediyorlar ve insanlar da buna itibar ediyor.

o çok sevilen darwin, ve sonraki yamağı dawkins dedigim gibi daha beyinlerinin %90-95'lik bölümünün işlevsel özelliğini çözebilmiş değillerdi. neden hissederiz, acı hissederiz vs hiçbir şey bilmezlerdi. insan vicdana nasıl oldu gibi sürecleri açıklamadan ve kendileri de bilmeden binlerce insanın bunlara itibar etmesi saçmalığın dik alasıdır.
adam haklı. bazıları o kadarcık beyinle nası klavye kullanabiliyo mesela bilim adamları önce bunları araştırmalı.
insanoğlunun en akıllı bireylerinin aralarından çıktığı insanlar oldukları içindir. bilim adamları olmasaydı, en basit enfeksiyondan bile ölüp giderdik. bu cevap bile onların değerini anlamamıza yeterlidir.
bilim adamlari bildigimiz gibi bilim ile ugrasan kimselerdir. ornek olarak fizikcileri alirsak, fizik madde ve enerji arasindaki etkilesimi inceleyen ve dogada gerceklesen olaylar ile ilgili mantikli aciklamalar uretmeye calisan bir bilim dalidir. fizik maddi evrenin disindaki hicbir seyle ilgilenmez. ornegin, duygu dunyamiz, korku olsun, sevinc olsun heyecan olsun bu tur kavramlar ile ilgilenmezler. bunlar baska bir dala girer. bilim adamlarina guvenilme sebebine gelince, belirtildigi gibi mantikli aciklamalar yaptiklari icindir.
Adamlar o kadar araştırmış , bulmuş , yayınlamış ; güvenmesek ayıp olur. Emeğe saygı.
Bilimin objektif ve deneye gözleme açık olması, yani kanıtlara dayanarak konuşmaları. O adamlar Labaratuarlarda kafa patlatırken bazılarının klavye başında göt büyütürken "bunlara niye güveniyoz biz yeaa" demeleri ilginç bir vaka olabilir mesela, bunu araştırsınlar bence.
Çünkü onlar isveçli.

(bkz: isveçli bilim adamları)
şeriat da bunu istiyor işte. neyine güveniliyor değil mi? allah ce ce yapmış her şeyi inan gitsin yeaa

ve ayrıca

(bkz: bilim insanı)
korku ve cehalettir.
karbondioksitle yaşayabiliyorsan güvenme.
Çoğu sebebi vardır.
Bilim adamları ünlü insanlardır. Gerek Arastirmalariyla gerek insanlik namına ses getiren durumlarla bu ünlerine katkı yapmışlar.

Şöyle bir şeyle benzetelim.
Çok sevdiğiniz bir ünlü bilim adamı olmasın. Bu ünlü bir mekana her gün gidiyor. Siz de gitmez misiniz? Imkanınız varsa gidersiniz. Bu hareketiniz o ünlüye guvendiginizi sevdiğinizi gösterir. Tabi mekana gidersiniz servisi beğenmeden geri gelirsiniz bu da o ünlüye karşı olan hislerinizi değiştirebilir. Ama bunu siktir edin önemli olan o mekana niye gittiğinizdir. Neden gittiniz sorusudur
O yüzdendir ki biz insanlar bize yol gösterenlere guveniriz. Sonra bu yol bok yoludur ya da iyi yoldur ogrenirsiniz. En sonunda o kişiye bir daha guvenmezsiniz.
ilk güvenin temeli karşıdaki insanda saklıdır.

Madonna ters atlet giydi onu sevenler de giydi erkekler hariç tabi.
Bilim bilim adamı ve insan muhteşem kör bir kuyudur.
olmadıkları için güvenemediğimdir. o bilim adamı dediklerimizin hepsi bir görüşü savunan ve savunmayan olarak iki ayrı cephe savaşçısı gibi tv programlarında baş gösteriyolar. ve birisinin ak dediğine ötekisi kara diyo. ve programın sonuna kadar kimse "ben yanlış biliyomuşum ya haklısın kardeş" diyemiyor. diyemeyecekte.

ki benim gördüğüm hiçbir bilim insanı " benim tezime göre şöyle" "benim araştırmalarım sonucu" falan diye başlamaz hiç cümleye. hepsi yok niçe böyle demiş. yok galilo şöyle buyurmuş. einstein'a göre böyle darwin böyle demiş. maalesef başkalarının sözleri ve görüşleri , başkalarına aksettirilmeye çalışıyo. ve başkalarının sözlerini başkalarından daha iyi bilen insanlar , başkaları tarafından bilim insanı diye adlandırılıyo. boş. *
Karşısına Şehir efsanesi üzerine saçma argüman üretilmiş, olması gereken ve olan durum.

Bilim materyalist ve pozitivist bir oluşumdur. Bu Katolik kilisesinin zayıflama döneminde böyle belirlendi. Tüm modern dünya bilime güvenin üzerine kurulu. Bu yüzdendir ki arap dinleri ancak cehalette var olur.
daha çok siyaseten kullanılan bilimciler de vardır. güya bilimciler de vardır. dünya karışık usta. siyaset bilimciler de vardır. keşke olmasalardı. insanlarla henüz tanışmayan hayvanlara bakın, ne kadar da mutlular. canlarım.

tezi ben de atıyom hacu. gerçekten bilim adamı olana saygım büyük. ancak ortaya üç beş tez atmakla, alkışlanmakla bilim adamı olunuyorsa durum farklı. ne bilim adamları görüyoz üniversitelerde. kelamı beş para etmez insanlar göt zoruyla bilim adamı olmuş gibi sanki.
Cunku adamlar ortaya bir tez atmislar, bu tezin varligini kanitlamislar ve baska biri de cikip "hayir gardas sen yanlissin bu dogru" diyerek antitez sunmamis. Yani aslinda bilim adamina guvenmek salaklik, ortadaki dogrulugu kanitlanmis teze guvenmek gerekli.
hristiyanlığın dogmalarına karşı seküler bir yaşam öneren modenizmin dinden boşalan alanı pozitivizmle doldurması ve onu tartışılmaz kılmasıdır.
sakın bilimsel dayanaklarla konuşuyor olmaları olmasın.
din adamlarına karşı çıkmak afaroz nedeniydi, günümüzde de akademik çevrelerin psikoposları olan doçentler, proflar sizi afaroz edebilirler, paradigmanın dışında küçük imalarda bile bulunamazsınız. işin ilginç tarafı günümüz bilim dünyasının biricik temel kuramı olan büyük patlama kuramının bir vatikan projesi olmasıdır. işler biraz karışık anlayacağınız.
Normal insanlardan daha çok düşünüyor olmaları.
bilim insanı meraklıdır, bilim insanı gözlemcidir, kararlıdır, daima şüphe eder ve tarafsızdır öyle bence bu böyledir deyip onu yasa kabul etmez belirli yollardan geçer.

ilk önce problemi tespit eder yaptığı gözlemler ile veri toplar ardından bunlar ilgili hipotezler kurar ve deneyler yapar deneyler başarısız olursa hipotezini yeniler ardından tüm bunlar mantıklı geliyor ise bir teori oluşturur...

yani bilim insanlarının elinizdeki bilgisayardan dünyanın yuvarlak olduğunu bilmenize kadar size bir çok katkısı vardır onlara sadece beyinlerinin %90 ının ne iş yaptığını bilmiyor diye güvenmemek budalalık olur.

ek bilgi: beynimizin sadece %10 veya %15 ini kullanabildiğimiz bir yalandır beynimizin tamamını kullanıyoruz bu tür mitleri ciddiye almayınız.