bugün

Eski Yunanlılar döneminde, hafızayı kuvvetlendirmek ve konsantrasyonu arttırmak amacıyla, bilginlerin başlarına biberiye çelenklerini taktığı söylenmektedir. Biberiyenin antioksidan özelliği bulunmaktadır. Tek başına çok yüksek dozlarda kullanılmamalıdır, çeşitli yan etkilerinin bulunduğu belirtilmektedir. günümüzde hala kullanılmakta ve faydasi görülmektedir.. tavsiye edilir
idrar söktürür gaz giderir, kan dolaşımını arttırır, bronşite ve sinüzite, sarılık ve karaciğer yetmezliğinde de kullanılır. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Kolestrolü denetler. Kamfer, terpen, tanen, reçine, acı maddeler, saponin, cholin, glikozit, organik asitler, kafur içerir.

KULLANILIŞI: Bir fincan suya 2-3 damla damlatılır veya şekere damlatılarak günde 3 defa kullanılabilir. Sinüzite romatizmal ağrılara sivilceler üzerine sürülerek kullanılır.
selülit şikayeti olanlar için; bacağımıza bir miktar biberiye yağı sürüp bir güzel streçledikten sonra 40 dk hareket halinde olup, koşmak, dans etmek, fitness vs. bölgesel yağlanmanın önüne geçip kanı hareketlendirir.
değdiği yerin eridiği hissini bile verir insana. göbek bel bölgesine sürülür streç filme sarılır korse giyilir uyunursa sabah ne kadar terlediğini görüp sevinir insan sanki 2 saat spor yapmış kadar terlenmiştir. ve kokusu da hoş olduğundan uyarıcı olarak kullanılmakta. ayrıca sadakat ve arkadaşlığın sembolü. daha ne olsun.
Annemin bir aralar saçlarını canlandırmak için sürüp beklettiği üründü. Aynı zamanda romatizmal ağrıları yatıştırmak için kullanılır. Yalnız rahatsız edici ağır bir kokusu var, kokulardan kolay kolay rahatsız olmayan ben bile kokusunu fazla ağır buldum.