bugün

beethoven´ın en güzel piyano sonatlarından birisidir. çalınması güç sonatlardan birisidir. ancak beethoven yazınında bu sonat numara 3 tür.

4 bölümlü büyük bir sonattır. birinci bölüm allegro con brio üçlülerle yapılmış 2 ölçülük bir girişle başlar.bu ilk iki ölçü bütün bölümün ana karakterini içinde taşır. kırılmış oktavlarla bezenmiş son derece güc pasajlar vardır bu bölümde, özellikle trill ve gamlardan oluşan ikinci tema dinleyiciyi yerine mıhlayacak etkiler gösterir.

2.bölüm adagio, çok romantik ve güzel bir bölümdür. mi majör tonunda yazılmıştır.

3. bölüm bir scherzo dur, ortasındaki "trio" güçtür ve piyanistlerin konserlerde genellikle keçileri kaçırdıkları , hatalar yaptıkları kısımdır.

4.bölüm çok iyi hazırlanmadan sahneye çıkılırsa, piyano sandalyesinden bu bölümü çalmadan kalkmak, çalıpta kalkmaktan daha akıllıca olacaktır.

bu sonatında birçok iyi yorumu mevcuttur. en ünlü yorumları arturo benedetti michelangeli ve sviatoslav richter´e aittirler. bu piyanistlerden başka, daha birçok büyük piyanist bu sonatı yorumlamıştır. friedrich gulda, wilhelm kempff ve claudio arrau yorumları da (ki bu bahsettiğim piyanistler sadece bu sonatı değil bütün beethoven sonatları çalmıslardır.) mutlaka dinlenmelidir.
http://fizy.com/#s/1mfdgc

sıradan biri için ancak 'gıygıdı' yorumu olabilecek, müzikten anlayan bir kulak için güzel bir eser.

çok can alıcı bir tarafı yok .

müslüm baba daha iyi.(http://fizy.com/#s/1ah1kl) şu şarkıdaki yüksek hayat enerjisine bak. babaya allah uzun ömür versin.