bugün
- sıfır atık vakfı11
- cop318
- kabe de filistin bayrağının yasaklanması6
- camilerin propaganda üssüne dönüşmesi14
- samed ağırbaş7
- size göre akp'nin en büyük ihaneti hangisi7
- laik ülkeyi dinciler yönetirse14
- ceketimizi koysak kazanırız zaten7
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı34
- aslan dövmenin aslında zor olmaması3
- sivilce için deneyimli yazar tavsiyeleri53
- bilerek ponziye dahil olmak4
- saddam hüseyin12
- koca koca adamların stanley termosla gezmesi5
- lan sen kime ters ters bakıyorsun3
- anın fotoğrafı17
- yapay zeka ile resim video içerik üretmek3
- amedspor'un süper ligin lideri olması7
- yazarların pazar günü planları5
- milisaniyeler içerisinde tüm dünyayı gezmek2
- tr dışında neden hiçbir devlet kktc'yi tanımıyor3
- alternatif türkçe rock müziğin iyice kaybolması2
- trakya'dan slovakya'ya gitmek6
- evlenmeyecek olmak4
- saddam hüseyin ve ibrahim tatlıses benzerliği2
- hayatın çok sıkıcı olması5
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı8
- ilk buluşmada evden kek getiren kız2
- evlilik3
- türk düşmanı piçler6
- okullarda ücretsiz yemek verilmeli mi2
- evrene enerji gönderen müslüman6
- arkadaşlar bi bakar mısınız4
- köy2
- kürdü sevin23
- barça bu galatasaray'a kaç atar5
- millileri eleştiren kemalistlerin sus pus olması2
- okan buruk10
- dualarımız bu akşam beşiktaş ile6
- çöp konteynerine girip ağlamak2
- keşke yunan galip gelseydi diyen adamı savunmak4
- koç burcu erkeği kabalığı2
- claudian clouds33
- 0 0 713
- müslüman vikingler3
- yazılımcıların flört edememesi2
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı2
- futbolun barbarca bir oyun olması4
- osimhensiz galatasaray5
- istanbul3
bağımın en güzel gülüdür kendisi, "içlerinde en çok onu seviyorum".
tanımsız bırakmışız; ekleyelim, memnun etmek lazım.
ömrü hayatımda gördüğüm en doğal insan. benim görmem sizi ilgilendirmez biliyorum ama size de öyle geleceği kesin olduğu için söylemekte yarar var diye düşünüyorum. gerçi ne zaman görse yirmi besinci uummmahhh yaparak öper ama yine de dünya tatlısıdır. hayatımda yer edinmiş önemli insanlardandır. biliyorum çok yücelttim ama hakediyor işte... abla tamam lütfen yine başlama öpmeye yaa.
(bkz: kariyer de yaparım)
tanımsız bırakmışız; ekleyelim, memnun etmek lazım.
ömrü hayatımda gördüğüm en doğal insan. benim görmem sizi ilgilendirmez biliyorum ama size de öyle geleceği kesin olduğu için söylemekte yarar var diye düşünüyorum. gerçi ne zaman görse yirmi besinci uummmahhh yaparak öper ama yine de dünya tatlısıdır. hayatımda yer edinmiş önemli insanlardandır. biliyorum çok yücelttim ama hakediyor işte... abla tamam lütfen yine başlama öpmeye yaa.
(bkz: kariyer de yaparım)
bir özelliğini daha giricem!
böyle bir ortam düşün şimdi, kapa gözlerini, yarat babacım duygusal ortamı. sevgilin seni terketmiş falan filan, ya da ne bilim mevsimlerden sonbahar. ha ağladın ha ağlıcan! haah işte o anda ihtiyacın olan omuzdur kendisi. sonra napar ne eder neşelendirir seni. yapar yani bunu. hadi bunu bir çoğu yapar diyelim.
değiştir dayı şimdi ortamı; en şen kahkahaları atsın sağındaki solundaki senin yaptığın bomba esprilere. yerlere yatın, karnınıza ağrılar girsin, şamatanın haddi hesabı yok, o denli. düşündün mü kanka? hah! şimdi yıkıyorum seni, o ortamda gözlerinden hüzün damlar bu insanın.
tanımlanamayan cisim!
böyle bir ortam düşün şimdi, kapa gözlerini, yarat babacım duygusal ortamı. sevgilin seni terketmiş falan filan, ya da ne bilim mevsimlerden sonbahar. ha ağladın ha ağlıcan! haah işte o anda ihtiyacın olan omuzdur kendisi. sonra napar ne eder neşelendirir seni. yapar yani bunu. hadi bunu bir çoğu yapar diyelim.
değiştir dayı şimdi ortamı; en şen kahkahaları atsın sağındaki solundaki senin yaptığın bomba esprilere. yerlere yatın, karnınıza ağrılar girsin, şamatanın haddi hesabı yok, o denli. düşündün mü kanka? hah! şimdi yıkıyorum seni, o ortamda gözlerinden hüzün damlar bu insanın.
tanımlanamayan cisim!
bu bildiğin abla işte...
Sacma sapan isimdir.
erzurum kadın barı. "oy bağdagül bağdagül bağdagül, kaldır kolun oyna gül oyna gül" şeklinde nakaratı vardır. batı azerbaycan'ın bağdagül barına çok benzer. müziği aynıdır zaten. dörtlükler farklı sadece.
erzurum, nahçıvan ve revan'ın ortak kültüre sahip olduğunun kanıtıdır. tamzara (tenzere) erzurum-nahçıvan ortak halk oyunudur. "gözeller bezenmiş toya giderler" de borçalı ve erzurum ile ortaktır. aynı coğrafya, benzemesi normal elbette ama kültürel hafızamızın maşallahı var hakikaten. revanlı ve gökçeli erkekler herhangi bir oyun havasıyla ellerini açarak oynarken arka fonda erzurum türküsü "kavurma koydum tasa" çalsa zerre kadar sırıtmaz. erzurum'un köylerinden g ve k yerine c ve ç ile konuşan (celirem gibi) vatandaşları paraşütle nahçıvan'a atsak hayatlarında hiçbir değişiklik olmaz. bu coğrafyayı detaylı incelemek lazım. erzurum'un sınırı olan bingöl ile bu kadar benzerliği yoktur mesela. Çok ilginç.
erzurum, nahçıvan ve revan'ın ortak kültüre sahip olduğunun kanıtıdır. tamzara (tenzere) erzurum-nahçıvan ortak halk oyunudur. "gözeller bezenmiş toya giderler" de borçalı ve erzurum ile ortaktır. aynı coğrafya, benzemesi normal elbette ama kültürel hafızamızın maşallahı var hakikaten. revanlı ve gökçeli erkekler herhangi bir oyun havasıyla ellerini açarak oynarken arka fonda erzurum türküsü "kavurma koydum tasa" çalsa zerre kadar sırıtmaz. erzurum'un köylerinden g ve k yerine c ve ç ile konuşan (celirem gibi) vatandaşları paraşütle nahçıvan'a atsak hayatlarında hiçbir değişiklik olmaz. bu coğrafyayı detaylı incelemek lazım. erzurum'un sınırı olan bingöl ile bu kadar benzerliği yoktur mesela. Çok ilginç.
Gündemdeki Haberler