bugün

kol düğmeleri şarkısı, meze, balık, sahil manzaralı bir teras ve bir tek fotoğrafı sözleriyle anlamlı kılabilen nacizane insanlardandı.
kendisinin cumhurbaşkanı olduğu ülkede çocuk olmak isterdim ben.
beyhude geçti yıllar adlı şarkı, yazdığı ilk şarkı olan bir usta, böyle şarkı nasıl yazılır, nasıl seslendirilir, nasıl bir acımasızlıkla dinleyiciye sunulur, insan bu kadar derinden vurulur mu.
sadece anlamlı şarkıları ile değil, küçüğün ağabeyi, büyüğün arkadaşı olmasıyla da akıllara kazınmış, unutulmayacak büyük sanatçı.
türkiyedeki gelmiş geçmiş en iyi sanatçılardandır. Sanatının yanı sıra efendiliktede herkese örnek olmuştur.
yolda giderken, ya da ders çalışırken...

otobüs beklerken, kitap okurken, bilgisayarınızı önünüze almış, zaman geçirirken...

yatağa uzanmış, dinlenirken...

veya herhangi sıradan bir zamanda dinlenecek bir sanatçı değildir.

barış manço dinlemek; farklı olmak, farklı yaşamaktır.

şarkılarda hayat bulmaktır.
7 den 70 herkesin begenisini kazanmış aynı zamanda yurtdışındada sevilen saygın bir sanatçıdır.
bazıları bu ölmüş adama bile bok atmaktadir yok ülkücü yok fetullahçı diye çok yazık.
sami sibemol takma ismi ile; müzik içerikli yorumlar da, yazmıştır.
yüzlerce kişinin arada kan bağı olmamasına rağmen hala özlediği nadir insanlardan.. arada aklıma gelir içimde bi yer sızlar sanki yakınımı kaybetmişim gibi.. biz adam olduk barış abi.. kocaman olduk ama hala özlüyoruz..
7 dil mi ne biliyordu kendisi.. dünyada gitmediği ülke sayısı belkide bi elin parmakları kadardır. *
temin radyoda aynalı kemer şarkısı çalan sanatçı. hüzünlendirir insanı.
http://www.youtube.com/watch?v=ZvlnOwo3P7k&feature=fvst

bu ne kadar güzel bir yorumdur çok özledimişim be barış abi.
geçenlerde moda 81300'deki evini ziyaret ettiğim ve sanki ordaymışçasına sıcaklığını hissettiğim muhteşem insan.

hayatıma damga vurmuş kişilik.

zira geçen gün arabanın ön koltuğuna oturmuş bir çocuk gördüm. annemle konuştuk. dedim ki " barış manço öyle etkilemiş ki bizleri, ben küçükken ön koltuğa oturmayı bir nevi suç işlemek gibi düşünürdüm"...evet, ön koltuğa bıraksalar dahi oturmazdık kardeşim ve ben. ele avuca sığmaz ufacık çocukların aklına ve kalbine böyle bir girmiştir barış manço. benim neslimin kalbinden çok şeyleri çıkartabilirsiniz, ne yapılırsa yapılsın barış manço atmaya devam edecektir şuramda.
56 yaşında hayata veda eden büyük sanatçı. 21. yüzyıl şarkıcılarını gördükçe çok üzülüyordur, eminim.

seni unutamadık barış abi...

http://www.youtube.com/watch?v=ycMJxnpXwPY
1999 yılında aramızdan ayrılan muhteşem sanatçı.
her bayram aklıma düşen ölümsüz sanatçı. şarkılarıyla büyüyen son jenerasyonuz. iyi ki vardın barış abi. iyi ki seninle aynı çağda yaşadık. bizlere örnek oldun, şarkılar besteledin. ailemize çocuk eğitimi ve davranışları konusunda yardımcı oldun. şimdiki nesli görünce üzülüyorum. benim jenerasyonum ve öncesi senin şarkılarını dinleyerek, paylaşmayı öğrenerek büyürken şimdiki çocuklarda o ışığı göremiyorum. dinledikleri şarkılar malum duvar kenarı önünde çekilen bir kaç fotoğrafı birleştirip kendince rap biraz r&b yapmaya kalkmış bir de 17 yaşında bir bebenin peşinden zırlayan nesil. dejenere. huzur içinde yat. adam olacak çocuklar artık büyüdü.

http://fizy.com/#s/1ajavg
biz bile bu kadar özlerken onu ailesi ne yapıyor kim bilir?
yedek subay olarak askere alınır.

haliyle saçları kesilir barış manço' nun..

uzun yıllar o uzun siyah saçların altında güneş ışığı görmeyen kulakları, türk silahlı kuvvetleri tarihin de ilk defa konulan bir alerji teşhisi ile revirin yolunu açar barış abiye.

kendi ağızından anlattığı bir anısıdır, toprağı bol olsun rahmetlinin.
daha uzun yıllarca yokluğu kendini hissettirecek olan gerçek sanatçı, hep hatırlanacak olan muhteşem insandır. her dinleyişimde çocukluğuma döndüğüm kişidir.
muhteşem bir sanatçıydı, ama sanatçı olmayı kanımca insanlardan ayrı olmak görmezdi. herkesin seviyesine, kültürüne hitap ederdi. çocuklara bile son derece içten seslenirdi. bu yüzden şarkılarını zevkle dinlerdim.
*
çok seviyorduk be abi, çok özledik, yaşarken de farkına varmıştık sevgimizin de, bu kadar uzunca bir süre üzüleceğimizi bilmiyorduk. yeni nesilin bu gibi değerlerin sadece isimlerini duydukları, tanımadıkları gerçeği beni üzüyor; hatta kendisinin yaşadığı döneme denk gelmeyen bazı çocukların, gençlerin şarkılarını dinleyip beğendiklerini ancak kimin yaptığını, öğrendiklerinde ise aa barış manço muymuş o diye tepki verdiklerine tanık oldum.
*
Nur içinde yatsın. mekanı cennet olsun.
(bkz: #13325399)
Bana diş fırçalamayı, ıspanak yemeyi öğretirken bir anda hayatın en acımasız gerçeğini öğretti. Daha 7 yaşımda o soğuk 1 şubat sabahında barış manço öldü haberiyle... Ölmek neydi? Bir daha görebilecek miydim onu? Annem ağlamaya başlayınca ben de ağladım. Ölüm kötü bir şeydi, barış abi yapmaz kötü şeyler, bizi ağlatmaz o. Gülmemizi ister... Ama annem anlattı, ölenleri istediğimizde görürmüşüz. En güzel halleriyle hemde. Onlar içimizde yaşarmış. 1 şubatta Sen yeniden doğdun benim için. Ölenleri içimde yaşatmayı öğrettin. Ben artık büyüdüm barış abi. Seni unutmadım. Aşık olunca hala kara sevdayı dinliyorum. Seni çok seviyorum. iyiki bu dünyada var oldun...
oku bakayım a-y-ı sözleriyle çocukların sevgili "barış abisi", unutamadım şarkısıyla gönlü yaralıların "ilacı", bugün bayram parçası ile "bayram neşesi", bal böceği ile "yüzümüzdeki tebessüm" dür sevgili barış manço.

ruhu şadolsun.
her bayram sabahı çocukluğumdaki gibi bugün bayram şarkısını mırıldanmama sebebiyeti olan enfes kişilik.. yerinin ayrı olması dönence şarkısı ile uykuya dalmalarımı unutmam barış abi.
ölüm şekli yakışmayan sanatçı, hani sanatçı örnek olmalıydı insanlara.