bugün

/17
Yeğenler Hipermarketlerinde kilosu 8 liraya satılan tatli cesididir. (Tatlicidan ! Gelisi 5.5 liradır)
Dün tek başıma bir tepsi bitirdiğim şerbetli tatlıdır.
Yarın bol bol yiyilecek olan tatlıdır.
şerbeti az ise ve malzemesi bol konulduğu takdirde yemesine doyum olmaz.
En güzelinin Türkiye'de bulunduğu tatlı.
Kahramanmaraş veya gaziantepde tapılacak tatlı.
Gaziantep'te yenir.
tatlıların padişahıdır .üzerine tatlı henüz icad edilmemiştir .
Uzerine kitap yazarim yazarlarim. Taze tereyagli olacak baklava glikoz olmayacak bogazini yakmayacak. Annelerimizin yaptigi baklavalar şahanedir. Ramazan bayramlarinin vazgecilmezidir. Afiyet olsun.
fıstıklı olacak şöyle...

mükemmel bi tadı var...

leziz...
Kusmukla eş deger.
8 ayda beliren kas türü.
"köse"nin minnak baklavaları.
enfes.
Türklerin bayram tatlısıdır.
antep'te yenmesi gereken tatlıdır. Zira en güzel orada yapılıyor.
Ev yapiminin da oldukca lezzetli oldugunu dusundugum her seferinde yunanlilarin bizim dedigi Turk tatlisidir.
Edit:birde antep fistigi diye bezelye(yuzde sekseni ve hatta daha fazlasi) ile suslerler tatliyi.aman diyelim lutfen bilindik ve kaliteli yerlerden aliniz.
6 dilim olanindan vardir Efenim.
Fırından yeni çıkan sıcak sıcak olana ölünür.
kustuğum tatlı!
pastanelerde satılanların yarım kilo fiyatını tepsisini verdiğimiz ve üretimini gerçekleştirdiğimiz üründür.
halı sahadan ya da iyi bir seksten sonra bir oturuşta bir kiloyu götürebiliyorum. harikadır.
Yörelerdeki kuruyemiş yoğunluğuna göre çeşitleri daha çok yer yer tutulan ama hası antep fıstıklısı olan - cevizliyi de gömerim şimdi yalan olmasın- Türk tatlısı. kat kat ince ince çıtır çıtır ...

gece azrail yokladı galiba normalde 3 dilimden fazla yiyemeyen ben baklava diye uyandım. *
Güllaçla beraber eb çok sevdiğim orgazmik tatlı. Yunanlılara yedirmeyiz bu arada. en güzeli antep'te yapılır.
Içi bol fıstıklısı makbul olup Gaziantep'te yenmesi veya merkezi Gaziantep olan yerlerde yenmelidir. Aksi taktirde yediğiniz baklavası gerçek antep baklava tadını vermeyecektir.
sütlü nuriye'den başkası yalandır. neymiş gaziantep baklavasıymış. peh..
© copyright 2005 - 2026