bugün
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- yağmurcu neden akpli12
- şükürcülük5
- call of duty black ops3
- velvet hanım aşk kadınıdır3
- pazartesi diyete başlamak4
- üniversitelerdeki siber güvenlik programları2
- kızlar naber10
- tutuklanmamak için akp'ye katılmak12
- seda akman2
- eli olmayanlar nasıl 31 çekiyor4
- gece gece bana bi çakmak lazım diyen kız7
- nervio hanım ile birlikte kahve içmek2
- g3 ile intihar etmek3
- yeni gelin instagramı2
- öğrencilik halleri3
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek13
- komşuya kahveye gitmek8
- çok sıcak olması4
- erdal beşikçioğlu16
- manifest5
- aykolik bey birader2
- asgari ücretle çalışan yazarlar4
- hamama gitmek4
- mürted öldürmek2
- arkadaşlar kahve içiyorum5
- parmak kılları4
- taşaklardan birinin kayıp olması11
- aslan gibi adam3
- tüik'in temmuz enflasyonu6
- en tehlikeli insan tipleri6
- ömer çelik'in ertuğrul özkök'e franco tepkisi4
- nervio hamferdi10
- askeri ücretle evlenebilir mi12
- aklınıza gelen şarkı sözü10
- çay içen kız13
- bacınızı üniversiteye gönderir miydiniz2
- yar2
- rak2
- 3 ağustos 20263
- mod geldi mod geldi4
- trivagoya bakmadın mı2
- aile hekimi2
- sinem dedetaş10
- smallville'deki konuk oyuncular6
- galatasaray10
- iş ilanı2
- arıların biraz mallaşmış olması4
- ütü13
- yanlış ata oynamak3
farsçada kağlumbağa anlamına gelmektedir.
(bkz: bağa)
Mardin'in Deyrül Zahfaran manastırında annesinin gelmesini sabırla bekleyen küçük Bahe'nin acı dolu hikayesidir, 76 yıllık ömrünün 70 yılı annesine duyduğu özlem ve hasretle geçmiştir. Gerçek adı Cercis Kaplan olan Bahe ölene dek manastırda kalmış hayatı boyunca burda yaşamıştır.
Bahe Annesine Yazdığı bir şiir:
Küstüm sana anne, Manastırın avlusu benim ülkem ve hayatım oldu şimdi, Yük olmazdım sana anne, Bekle geleceğim dedin oysa bana, her gün her hafta her ay her yıl bekledim seni, Yüzlerce çift çorap giydim, Ateş kırmızısı çoraplar ısıtmadı ayaklarımı.
görsel
Yüreğim ve ayaklarım hep üşüdü anne, Manastırın taş duvarları daha sıcaktı, Sen gelip ısıtmadın beni anne, Dizlerim tutmuyor ve görmüyor gözlerim, Sen hep gençsin ve hep güzel, Kim ne derse desin sakın bırakma küçük yüreğimi, Gel beraber yürüyelim "Oğullarla Annelerin Cennetine"
Küçük Bahe (Cercis Kaplan) Annesine duyduğu özlemi ve hasreti Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice dile getirmiştir. Bahe 2 yaşındayken annesi evin avlusunda yer yatağına bahe yi yatırır bahe uyurken yanına yaklaşan bir horozun saldırısına uğrar ve yüzü gözü kan içinde kalır.Bahe ölene dek bu izler kalıcı olarak yüzünde kalır. 4 yaşına kadar pek belli etmeseler de hem fiziksel hem zihinsel olarak bahe hep çocuk gibi kalır Konuşma ve anlama güçlüğü çeker bu yaşadıklarından dolayı 6 yaşında iken babasını kaybedince Annesi Vedia hanım artık çocuklarıyla Çaresiz bir haldedir. Baba evine bahe'yi götüremeyeceğini bilir ve onu Deyrül Zahfaran manastırına bırakır ve ona son defa sarılarak ben geleceğim oğlum beni bekle der. Bahe 70 yıl boyunca annesini hasretle ve özlemle bu manastırda bekler ta ki son nefesini verene dek...
Bahe Annesine Yazdığı bir şiir:
Küstüm sana anne, Manastırın avlusu benim ülkem ve hayatım oldu şimdi, Yük olmazdım sana anne, Bekle geleceğim dedin oysa bana, her gün her hafta her ay her yıl bekledim seni, Yüzlerce çift çorap giydim, Ateş kırmızısı çoraplar ısıtmadı ayaklarımı.
görsel
Yüreğim ve ayaklarım hep üşüdü anne, Manastırın taş duvarları daha sıcaktı, Sen gelip ısıtmadın beni anne, Dizlerim tutmuyor ve görmüyor gözlerim, Sen hep gençsin ve hep güzel, Kim ne derse desin sakın bırakma küçük yüreğimi, Gel beraber yürüyelim "Oğullarla Annelerin Cennetine"
Küçük Bahe (Cercis Kaplan) Annesine duyduğu özlemi ve hasreti Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice dile getirmiştir. Bahe 2 yaşındayken annesi evin avlusunda yer yatağına bahe yi yatırır bahe uyurken yanına yaklaşan bir horozun saldırısına uğrar ve yüzü gözü kan içinde kalır.Bahe ölene dek bu izler kalıcı olarak yüzünde kalır. 4 yaşına kadar pek belli etmeseler de hem fiziksel hem zihinsel olarak bahe hep çocuk gibi kalır Konuşma ve anlama güçlüğü çeker bu yaşadıklarından dolayı 6 yaşında iken babasını kaybedince Annesi Vedia hanım artık çocuklarıyla Çaresiz bir haldedir. Baba evine bahe'yi götüremeyeceğini bilir ve onu Deyrül Zahfaran manastırına bırakır ve ona son defa sarılarak ben geleceğim oğlum beni bekle der. Bahe 70 yıl boyunca annesini hasretle ve özlemle bu manastırda bekler ta ki son nefesini verene dek...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar