bugün

genç yaşlarda kendisini toplumdan farklı görmek için diğer insanlara üsten bakmak için ateistliği seçenlerin 40 yaşlarından sonra ölümü hatırlamaya başlamaları ile dine dönmeleri durumudur.
(bkz: göt korkusu)
(bkz: ölümü daha sık hatırlamak).
az sonra eksilemeye başlanacak başlık. Ben geçen gün namaz kur'an'da yok diyen birine ayet yazdım eksilediler be. Çok hoşgörülü ateistlerimiz. Çok bilgili, erdemli insanlar. Kur'an'ı daha çok okuyorlar daha çok okudukları için daha çok bilgililer ve ondan dolayı inanmamayı tercih ediyorlar. Zehir gibi adamlar. Onlar dışındaki insanlar yobaz. Tuhaf olan zora gelince inanç patlaması olması.
ibretlik gerçeklerden biri. lisede üniversitede ateist dolaşan çocuklar kırkından sonra camilerden çıkmıyor. garip.
(bkz: Richard Dawkins in ilginç bahsi)
ya varsa boku yedik diye düşünmekten ileri gelir.
(bkz: ya yanılmışsam)
ölüm korkusunun insanın mantığını gölgelemesi sebebiyle var olan durumdur. tıpkı düşen uçakta ateist kalmaması gibi.
(bkz: Düşen uçakta ateist kalmaz hipotezi)
bilmeden, görmeden, tanımadan hayali varsayımlarla konuşmak ve sonuçlara varmak milletimize hastır. kafalarındaki "sadece göt korkusu ve çıkar için inanılır" mantığına zemin hazırlamak için böyle basit argümanlar ve kurgular öne atıyor artık insanlar.

"kaç ateist tanıdın, kaç tane kırk yaş üstü ateist tanıdın?" sorularına maruz kalmaları mümkündür. o değil de koministler de karılarını paylaşıyormuş zaten.
ölüm korkusu falan bunun nedeni sanırsam. bazıları da var ki 40 ından sonra 5 vakit namaza başlıyor. tabi ki hiç kimseye hiçbir şey için karışmaya hakkımız falan yok ama bilemiyorum yani. iç sıç sonra kendini imana getirmeye çalış falan. neyse.
olume yaklastikca allah a kafa tutma cesaretinin azalmasindan dolayidir. ya varsa diye br korku duser akla. soylemler yumusar. 60 yasinda hacca yazilma eylemi gozlemlenebilir.
insanoğlunun fıtratıyla alakalı bir durum. Ateizm dünyada en rahat savunulabilecek dünya görüşüdür çünkü gençken yaptığın yanlışlardan kaynaklı huzursuz olmaktan kurtulabilmenin en kolay yolu günah olarak kabul etmemektir. Etik değerler falan hikayedir. 40 yaşından sonra yedik içtik döşedik hızlı yaşadıkta hadi allah varsa o zaman ne yapacaz lan cümlesiyle dönmeye başlanır. Buda ateizmin azalması ve hatta bitmesi noktasına gelebilir.
kadınların yaşlandıkları zaman örtünmeleri gibidir. oysaki önemli olan gençlikte yapılmasıdır.
kısmen de olsa doğru olan önermedir. sebebi 40 yaşından küçükken ateistliğin daha cool olmasıdır.
ateist kişisi 40 yaşından sonra sorgulamaya başlar ve ateizmin özünde eksik olduğu kanatine varır ve alemleri açıklayan sistematiği en güzel şekilde ifade eden materyalizme geçiş yapar. aklını kullananlardan beklenen budur.

yok eğer kumarbaz ise teist dinlerden birine doğru kıvırmaya başlar.*
bir dahaki sefere kralsın be olum. (bkz: yusuf yusuf)
azalmanın, azalma ivmesinin hızla arttığı durumdur.
göte giren şemsiyenin de artık açılacağı anlamında olmasıdır.stephan hawking bile ateistliği reddettiyse sizin hiç kabullenmemeniz gerekir uyarısının yapılmasına zemin hazırlayan hal.
(bkz: azalarak bitsin)
ateistler ile ilgili yapılan geçersiz saptamalardan biridir.

(bkz: uçak düşerken içindeki ateistin durumu/#18248799)
ateistler gençlik yıllarında herşeyi özgürce yapmak isterler. bilirler ki yapmak istedikleri şeyleri allah yasaklamıştır. bundan dolayı allahı inkar ederler ama yaşlandıkça, gençliğini düşünüp aslında ne kadar da boş yaşadığının farkına varır, mantıklı düşünmeye başlar. bundan dolayı allaha yakınlaşmaya başlar.
kendine ateist süsü veren insanların belirli bir yaştan sonra yaşadıkları hezeyanın sonucudur.
Ölüm korkusu hafız başka birşey değil. Doğru yolu buluyor korkudan. Buna da şükür.