bugün

tanıdığım birçok ateist arkadaşımın gerçekleştirdiği eylemdir. dini bütün görünen birçok kişiden daha çok hakimdirler dinlere bilgisel anlamda. lakin allah'ın varlığına inanmazlar. görmediğimiz şeye inanmayız derler veya kitapların, kargaşayı önlemek amacıyla zeki insanlar tarafından yazıldığı fikrine inanırlar. her birinin nedenleri farklıdır.

bir inanan olarak hepsine saygı duyarım. zira inandığım kur'an bana bunu emreder.
ateist olmakla sonuclanan eylemdir zira bahsi geçen kitaplardaki tutarsızlıklar, tekrarlar ve çelişkili açıklamalar insana başka bir seçenek bırakmaz. tabi aklı olan insana...
insan bilmediği bir şeye inanıyor ya da inanmıyorsa ahmaktır; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma, demiş büyükler..

ateistlerin çogunun madde inancı da burdan gelir..

okurlar, okunması gerekir; neden'leri sorgulama acısından bu gereklidir..

lakin, güzelim ülkemde bu kısırdöngü olmuştur, yani inanc; okunmaz, ilkokuldaki kitaplardan öğrenilir, mahalledeki kuran kursundan, dedelerden ve sonra..sonrası malum gülen cemaatini peygamber kabul edilir; din kişisel yorum içermeye başlar ve böyle kutsal olan el değiştirir..

bu, matematik dersine giden öğrencinin matematik dersi hiç görmeden sınava girmesi ya da görerek sınava girmesine benzer; okumak.
çoğu ateistin götünden uydurduğu laftır. muhtemelen son okuduğu 4 kitap cin alinin maceralarıdır. he tabi aralarında gerçekten okuyanlarda var onların da hakkını teslim etmek gerek.
ateist olmanın ön şartlarından. zira ateist insan bilgiyi, doğruyu arar, kuşkucudur, sorgulayıcıdır. ateizm, teizmin yanlızca ismen karşısında değildir, onun mutlak inanç, önkabul öğretilerinin de karşısındadır zira.
sizleri bilmem ama bu eylemi gerçekleştiren birçok ateist arkadaşım, en mantıklı kitabın kur'an olduğunu söylemesi de art niyetli olmadıklarını gösterir bu eylemi yapanlar için.

zira inanmama sebepleri mucize görmemeleri, başka tür benzer fikirleri. saygı duymak gerek. lakin her inanmayanı da misyoner diye yaftalamamak gerek.
tanrı'ya inanan ve en büyük ibadetin kimseye zararı olmadan iyi bir insan olarak hayatını devam ettirmek olduğunu düşünen birisi olarak söyleyebilirim ki, ateist olup dört kitabı da okumak, insanın neyi reddettiği hakkında bilgi sahibi olmasıdır ve bu son derece normaldir. bu tamamen subjektif bir görüştür.
bir nevi göt olma korkusundandır.

dindar insanlar ile aynı ortama girdiklerinde onlara karşı cevaplar üretebilmek * * * amacıyla okunan kitaplarda kendi yorumları ile kitapların aslında yanlış ya da yalan olduğuna dair her ayrıntıyı kafalarına kazırlar.

ama her şeye rağmen hiç okumadan bikbik öten ateiste tercih edilmelidir.
(bkz: abiler/@zedx)
bilmeden konuşmamak için yapılan eylemdir. ateizme saygı duymasan bile yaptığı eyleme saygı duymayı gerektirir .

(bkz: birazda ılımlı ol be)
(bkz: 4 kitabı okuyup ateist olmak)
(bkz: müslüman olup bir boktan anlamamak)
(bkz: müslüman olup kuran ı bile okumamamak)
(bkz: dindar gecinenlerin ateistlere olan itici tavri)*
pek de gerekli bir eylem değildir. zira ateist kişinin* dünya görüşü, evrene, hayata vs bakış açısı ile 4 kitabın içeriği arasındaki farklar 654656654km öteden kolayca farkedilmektedir.
gayet de göt korkusundandır.

zira "bilmediğin şeyi nasıl inkar edebilirsin?" sorusu ya kendi akıllarına gelmiş, "birisi sorsa ne derim lan?" denmiş ya da birisi sormuş ve "vıkvık" edilmiştir.

tekrar başa gelmesin ya da hiç gelmesin mantığıdır.

evet gerçekten inanmıyordur kişi tamam, ancak kitap okumanın mantığı bilgiyle birilerinin karşısında durabilmektir.

bilgi en büyük güçtür.
ve herkes bir savaşın içindedir.
kültürlü olmaya engel değildir.
hiç bir kitabı okumadan Müslüman olmaktan daha akıllıca olan durum..
çok mantıklıdır. körü körüne inanmaktan veya körü körüne ateist olmaktan iyidir.
ateist olmak icin 4 kitabi okumak gerekir. anlamsiz baslik.
sadece 4 kitabı değil diğer 1.996 dini de arştırmaları gerekmektedir.ateistlik zor iştir vesselam..
Reklam kokan hareketler bunlar.
dini bilmeden ve anlamadan reddedmenin cahilllerin işi olduğunu farkeden kişinin eylemidir.sorgulamanın dibine vurucu bir harekettir.