bugün

kişinin ruhunu disiplinize etmek için ilahi bir güce ihtiyacının olmaması durumu.
insanlarin inanışlarına saygı göstermeyip iki prof peşinden koşan, proflardan biri `'allah varmis beyler pardon'' dediginde kudurup çokca saldırganlaşan kişilerde ahlak aranmayacağı için, bu kavrama sahip olmayan kimselerin olmayan ahlak sorgulamasıdır.
burada kimseyi zan altında bırakmadan, kendi gözlemlediklerimi anlatacağım.

genel itibariyle ortalama bir müslümandan herhangi bir farkları yoktur.

ana problem, kendilerini çok zeki sanmaları ve inançlılardan üstün görmeleridir. aslında öyle olmamalarına rağmen. biraz carl sagan araştırınca kendilerini üstün sanmaları trajiktir.

dışarıdan bakınca çoğu düzgün insanlar gibi görünür. gerçi bu " düzgün " olma durumu kişiden kişiye değişir fakat zararsız, karakteri oturmuş bir insan olduğunu düşünürsünüz. ama derine indiğinizde öyle değildir.

müslümanları ateistlerden nefret etmekle ve hümanist olmamakla suçlarlar fakat en ufak terörist eylemde tüm müslümanlara hakaret edebilirler. çünkü onlar zekidir ve buna hakları vardır.

genel manada bir inançları olmadıkları için güvenebilecekleri bir tanrı yoktur bundan dolayı birçoğu depresyona meyillidir. bunun tedavisi olarak alkole vururlar kendilerini.

bir kadına tecavüz etmeyecek kadar ahlaklıdırlar tabi ki. bunun din ile ilgisi yoktur. fakat, etik değerleri epey geridedir. yüzeysel insanlardır, pek derinlikleri yoktur.

tabi ki hepsi için söylemiyorum fakat genel manada gördüklerim böyle. belki de benim arkadaş çevrem sıkıntılıdır.
Insani ve empatiye dayalıdır. Zorlamalar ve dayatmalarla oluşmaz. Müslüman sosyal yapısından çok daha iyi bir yapı ortaya koyar.
Mesela; müslümanlar bikini ile denize girenlere "bu allah'ın kuralını çiğniyor, buna napsam onun günahından çok olamaz" diye düşünüyor ve ya taciz ediyor ya da rahatsızlık uyandıracak şekilde bakıyor. Dine bağlı olmayan ahlaki düzende ise karşıya zarar vermedikçe hakkını gasp etmedikçe her şey serbest. Bu yüzden insani güdülere ve empatiye dayanır kendisi.
(bkz: genç yobazların varoluş sebebi abazanlıktır) başlığına konu olan yobazların ahlakından yüksek olduğu kesindir.
Ateist ahlakı diye birşey yoktur.
Ateist ahlaksızdır.
Ateistlerin de ahlaksızı vardır, nasıl bu tür genellemeler yapılıyor anlamadım.

Üniversite profesörü diyorsunuz mesela, gidiyor sekreter kızla gayrimeşru ilişkiye giriyor sonra onunla yatan başka bir üniversite profesörünü öldürüyor.

Aynı şekilde bir imam kız kardeşini beceriyor.

Yani olayın dinle ateistle okumuşlukla pek ilgisi yok. insanın çeşitli sebeplerden dolayı dna'sı bozulabiliyor; kişiliği, karakteri ne kadar zayıfsa, ister ateist olsun, ister müslüman, ister rektör değişmiyor.

Ateist dolu toplumlarda da çokça suç işleniyor. Ha ateistler daha eğitimli oldukları için daha insani yönleri güçlü olabiliyor, insana daha çok önem veriyorlar. Ama ateistlerin de ahlaksızı vardır elbet.
her ateistin ahlakı birbirinden farklıdır. toptan grup ahlakı yapmayın.
Ateistin ahlakı vicdanından gelir, ödül (cennet) veya ceza (cehennem) düşüncesiyle hareket etmez. Elbette içlerinde iyisi de vardır kötüsü de tıpkı teistlerde olduğu gibi.
Genellemeler yanlıştır evet ancak ben çoğu dinsiz arkadaşın olduğu gibi biz ateistlerin de bu şekilde düşündüğümüzü düşünüyorum. Bir kere biz çıkarsız iyilik yapıyoruz ki bundan sonra konuşmak bile saçmadır. Bizim iyiliklerimizin çıkarları yoktur. Sizin deyiminizle biz "yakılmak" için iyilik yapıyoruz.

Şimdi biraz fotoğraf;

görsel

Ben bu dünya için yaşıyorum. Benim tek dünyam bu ve ona göre yaşıyorum.
var olduğu savunulan ahlaktır.

nedense kendileri sürekli olarak müslümanlardan daha ahlaklı olduklarını söylerler,

ama kendileri karşıt görüşe, dine ve inananlara yönelik sabah akşam hakaretler yağdırırken,

kendilerine karşı olanların açtığı başlıklardaki en ufak bir eleştiriye bile,

"o... çocuğu, gavat, ibne, şerefsiz" vs. vs. küfürler ile karşılık verirler.

bu mu ahlak?
Müslüman ahlakindan yüZ kat insani olan kaynağını insanlıktan alan ahlaktır.
genel itibarıyla yaşamış olduğu toplumu model alır. Toplumdan topluma ve zamana göre değişkendir.
ben bu ahlak konusuna birilerini ahlaksızlıkla suçlayarak giderilecek bir durum gibi bakmıyorum. bugün insanı suça iten sebeplerin altında genetik ve toplumsal nedenler vardır.
eğer daha yaşanılabilir bir dünya konusunda diretiyorsak bunlara odaklanıp çözüm burada aranmalı. yoksa siz ahlaksıznız biz çok iyiyiz le bunlar çözümlenmez.

ahlak nedir?
ahlak bir sistem içinde sorun çıkartan tüm yapıları biraz da uhrevi hava katıp gidermenin aslında bireysel adıdır. (tabi bunun toplumsal karşılığı ve yansıması var)

işte bu kısım önemli. toplum dediğimiz zaman insan şunu diyemiyor: ben sikimin daşşağımın keyfine takılır istediğimi yaparım. yapamazsın.

toplum ortak alandır ve burada bir ilişki söz konusu, bu iki kişi arasında bile belli bir kuralla mümkünken toplum gibi bir yapıda kuralsızlık düşünülemez.

şimdi bunları neden dedim? yani ateist insanlara hiçbir şey üretmeyen, çözümden uzak insanlar olarak bakmayın diye dedim. cennet müjdeleyip insanı iyiye teşvik etmenin yanında gerçekçi bir yanla insanları iyiye yönlendirebiliriz.
ha şimdi genetik olarak insanı suça iten araştırmalar vardır, bu insanları saldırgan, katil veya tecavüzcü olmaya iten şeylerin hangi genler olduğu da araştırıyor. eğer bunu çözer ve etki edebilecek duruma gelirse genetik bilimi o zaman bir umut buradan yürürsün.

diğeri ise sosyolojinin alanı, gene gözlem üzerine insanları suça iten sebepler araştırıp çözülmeye gidebilir.

ayrıca ahlak, birine zarar vermek, onun hakkını gasp etme, özel mülkiyete saygısızlık ve korumaya muhtaç birinin o halinden faydalanıp onu istismar etme gibi durumlar için gerekli.

aksi halde müslümanlar gibi olursunuz, gidip onca vahşet onca kan döner islam toplumlarında ama hiçbiri kime ne giriyor kadar dikkat çekmez.
gidip bekareti sabaha kadar konuşurlar ama acaba ulan bu suçlar neden oluyor diye sormazlar. sonrada gelip kendi dışında olan herkesi ahlaksılıkla suçlarlar.

bugün bekaret olmasa islam çöker, o duruma gelmiş, insanlara sadece bu yönde bir yarar sağlamaya çalışan ya da bura üzerinden tutunmaya çalışan bir din.

bakire kız vaadi onu ayakta tutuyor da olabilir. zuhaha.
Richard dawkins'in bu konuda ateistleri eleştirmeye yeltenen molla kılıklıya verdiği bir ayar videosu var. Telefonda bulmak zor.* pc başındaki yazarlardAn biri yüklerse fav'ları, like'larm ve daha bir sürü şey.
bir ateistten ahlaklı olmasını istemek saçmadır. arkadaş en azından kendinin farkında. Onu ahlak kurallarını benimsemediği için suçlayamayız yani. Herkes istediği gibi yaşamakta özgür. Bizim sınırlarımızı geçmediği sürece.
Ahlak dine değil karaktere bağlıdır.
Ulan kestanesekerinin nasıl bir ... olduğunu biliyorsunuz, buraya gelip onun üstünden ataizm analizi yapıyorsunuz.Biraz akıl, fazla değil biraz.

Ayrıca bu tip meseleler tek örnekler üzerinden açıklanamaz.
bir ateist için ahlak yoktur arkadaşlar. Önce bunu anlayalım. evren tesadüfen oluştu, dünya da öyle. diğer hayvanlardan evrimleştik ki o hayvanların da ahlak kuralları yok. Yani siz bir maymun ötekini öldürdü diye ona kötü diyemezsiniz. Bu bakış açısıyla ateizmin bize sunduğu tabloya göre ahlak denen şey ateistler için geçersizdir. şu an kullandığımız ahlak kelimesi yıllardır dinin bize emrettiği ahlakın bir ürünüdür. ateistler için ahlak bir illüzyondur. olmasına gerek yoktur. içinde bulunulan topluma uyum sağlamak için gereklidir.
gelişmiş ülkelerde kabul edilmiş ahlak kurallarını zerre sikine takmayacak ahlaktır. hiçlikten geldim hiçliğe gidiyorum bir de ahlak denen yapay sınırlamalarla vakit mi harcayayım? yapılacak en mantıklı şey dışarıdan ahlaklı görünüp özünde hiçbir kuralı siklememektir.
Ahlak kavramını bir kitleye ait görmek saçmalık. Herkesin kendi doğruları vardır. Ve herkesin farklı bir ahlak tanımı. Bu yüzden neye göre ahlak kime göre ahlak diyeceğim başlık.
1- insanlar bir yaratan tarafından * dünyaya gönderildi.
2- insanlar haricinde dünyada birçok canlı da var. Bazıları evrimleşti bazıları bilim adamlarınca genetikleriyle oynandı. (Günahı boyunlarına)
3- insanlar ilk başladığından beridir bir şeylere inanmaya başladılar.
4- ilk insandan bu yana (hz Adem) muhtemel karışıklıklar ayrılmalar söz konusudur. (Yamyamlar dahil)
5- insan dışı varlık vardır.
6- Evren boş değildir ve uzaylı diye kabul ettiğimiz ve Allah'ın yarattığı diğer varlıklardır.
7- Ruhani varlıklar (Başka boyular) vardır.
8- Bizim maddesel evrende de birçok varlık bulunmaktadır.
9- Bu varlıklardan bazıları dünya ya gelmiş ve çok gelişmiş, kendilerini çok geliştirmişlerdir.
10- Bu varlıklar ülkelerce gizli tutulmaktadır ve teknolojileri sözleşmeler ile korunarak bizim tarafımızdan kullanılabilmektedir. Elimizde esirler var fakat gerçekliği tartışılır.
11- Yakın veya uzak zamanda uzaylılarla anışacağız fakat yavaş yavaş ilk önce teknolojiyi sonra astrolojiye sonra bilime alışmalıyız. Sonra yavaş yavaş bulundu diyerekten işin içinde yalan da olarak yavaşça millete tanıştırılacaklar.
12- Bir değil birden fazla dünyalar var...
13- Hiçbiri dinin olmadığı anlamına gelmez. GELEMEZ!
14- ister galaktik federasyon isterseniz uzaylar arası federasyon deyin bir yönetici var. Gerçek adı nedir bilemeyiz.
15- Bunların hepsi yaratıcının kendisine aittir....
9 yaşındaki kızla evlenmezler mesela.
Kur'an kurslarında erkek çocuklarına halleden, müslüman ahlakından kat ve kat fazla olan ahlaktır.
insanları aşağılamayı, değerleriyle dalga geçmeyi kendilerinde hak olarak görebilecek kadar düşük bir seviyede olan ahlaktır ki buna ahlak denebilirse.

http://m.uludagsozluk.com/e/31473807/
Büyük patron, kral ve 4 yaver ve sütlimanlar. Bildiğin allah, muhammed ve 4 halife için yazılmış aşağılık bir yazı.
Sonra saygı beklesinler, yok ya, sen bana saygı göster ki ben de sana saygı göstereyim.

Ekleme: Ahlak Ölçülebilecek birşey değildir, sevgi de ölçülemez mesela, ama yinede ne kadar seviyorsun denir, ölçü birimi etkiyi artırmak için kullanılır,
Hani ateistler zeki olurdu? Böyle savunma mı olur? Zeka diye birşey varsa göster amk. Görmediğim şeye inanmam, hasiktir ordan.