bugün

Bu zihniyetteki insanların küçükken havale geçirmiş olması acı bir gerçektir.
latin alfabesine geçiş uluslararası ticaret başta olmak üzere bir çok konuda kolaylık sağlayacağından isabetli bir inkılaptı. O dönemde olmasa sonrasında gerçekleştirileceği kanaatinde olup, uygun zamanda yapıldığı düşüncesindeyim.
kadınlara secme secılme hakkı vererek yavaslatmıstır dogrudur.ulkeyı hanedanın elınden alıp,cumhurıyetı getırerek yavaslatmıstır,dogrudur.kadın erkek esıt olup ,okuma yazma oranından herkes faydalandıgı ıcın dogrudur.somurgeden bızı kurtardıgı ıcın;bır fılıstın,cezayır, ırak gıbı olmamamız ıcın onca sey yapmıstır dogrudur.ve ataturk'un onca halkı ıcın yaptıgı seyler ,halkın yavaslamasını gerı gıtmesını mı ıstemıstır yanı?bızı bız yapan dusunce ozgurlugumuzu,turklugumuzu yasamamızı saglayan ulu onderdır.butun dunya kabul etmıs,ancak bızım mılletımızden bazı kesım ve sahıslar bunu bılerek mi dusunmeyerek mi farkına varamamıstır ne yazıkkı.son olarak;

Isgaldeki hali sakin unutma.ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.Sen anandan yine çikardin amma.Baban kimdi bilemezdin serefsiz.(neyzen tevfik.)
alfabesi arapça, saraylısı osmanlıca, köylüsü öz türkçe konuşan, okuma ve yazmanın osmanlı asilzadelerine bahşedilmiş bir lütuf olarak algılandığı bir toplumu, derleme toparlama çabasına gericilik dersek, biri bana ilericiliği, aydınlanmayı ve devrimciliği açıklasın lütfen.
alfabesi arapça, saraylısı osmanlıca, köylüsü öz türkçe konuşan, okuma ve yazmanın osmanlı asilzadelerine bahşedilmiş bir lütuf olarak algılandığı bir toplumu, derleme toparlama çabasına gericilik dersek, biri bana ilericiliği, aydınlanmayı ve devrimciliği açıklasın lütfen.
harf inkilabını ciddi anlamda ciddiye alan insanların düştüğü bu durum ne acı. oysa harf inkılabında alınan harfler latin harfleri ya. ha koskoca bi toplumun geçmişini silmek için büyük büyük adımlar atıyorsun, ama kendi özgün düşüncenle değil bunu batıyı herşeyiyle alıp bu topluma adapte ederek yapıyorsun.

şaşırtıcı!

araplara özenmekten, yalakalık yapmaktan ölecek dediğiniz bazı insanlar şimdi çıkıp size "eee hacım bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" derse vereceğin cevap ne asıl ben onu merak ediyorum.

konuya gelirsek, ahah ahahaahah! diyorum.
atatürk'e saldırmak için ne yapacağını şaşırmanın yeni bir biçimidir.
harf inkılabının hala idrak edilmemesi ne kadar acı.* Araplara özenmekten , yalakalık yapmaktan ölecek bazı insanlar. Hem de kendi ulusunu her zaman her platformda satan araplara yalakalanmak ne menem bir cahillik, ezikliktir.
dil bir millet için prestijdir.

180 milyonluk brezilya portekizce konuşuyor. ingilizce dersen amerika-kanada-ingiltere.

resmi dilimiz türkçe!
Eski alfabe kalsaydı kekeleyerek okurdu türk milleti. Atatürk Türkçe için büyük bir adım atmış ve Türkçenin fonetiğine en uygun alfabeyi getirmiştir.
Bir yavaşlatma değil çığır açmadır. Anlamayanlar böyle saçma sapan başlıklar açıyor o ayrı.
o dönem %1.5 yazma %4.5'luk kesim ise okuma biliyordu. değişen alfabeden kaç kişi etkilenmişte yavaşlamış.

saçmalamalarınız yüzünden yeterince yavaşladık zaten.
yobazlar olmasın sakın o dediğin.
seri eksi oy verenleri iş başına geçirmek demektir bu iddia.
ama objektif düşünebilmektir aynı zamanda.
halkın %7si okuma yazma biliyordu zaten. o büyük insan %21'lere getirmiştir bunu 1 yılda. %7'lik kısım ülkeyi 2ay bile yavaşlatmış olamaz, saçmalamayın.
haklı bir ifade. bu ülkenin altını oyanları, sadece kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışanları, laik düzeni istemeyenleri geri plana iterek, yollarına engel çıkartarak yavaşlatmıştır. ama artık o engeller kaldırılıyor bir bir. yolları açık maalesef.
Köhnemiş bir osmanlı devlet yapısı düşünüldüğünde yalandır. mantıksızlıktır.
(bkz: geç olsun güç olmasın)
eğer türkçenin yapısına uymayan o arap harflerini kullanmaya devam etseydik global dünyaya birkaç yıl geriden yetişmek gibi bir durumumuz dahi olmayacaktı. araplaşmamızın yanı sıra hiçbir zaman global dünyaya yetişemeyecektik. ayrıca atatürk'ün yaptığı harf devrimini amerikancılık veya batıcılık olarak değerlendiren, kur'an'ın anlaşılmaması için yapılmış birşey olduğunu düşünen saçma beyinlerin de bu konuyu daha derinden düşünmesini isterim. zira bizim o zamanlarda konuştuğumuz dil arapça değil yine türkçeydi, sadece arapların alfabesini kullanıyorduk. nasıl ki şu anda latin alfabesini kullanıyorsak ama bunu kullanmak ingilizceyi anlamamıza bir fayda sağlamıyorsa, önceki durumu da öyle değerlendirmek gerekir.
sözde kendi doğrularını sözlük yazarlarına kabul ettirmeye çalışma durumu. bu asla gerçekleşmeyecek.
bu hangi yöne gitmek istendiğine bağlı. atatürk türk halkını ait olduğu yöne doğru hızlandırmıştır, yavaşlatma olayı kendini o yöne ait hissetmeyenler için doğru olan bir gerçektir.
evet. daha herşeye yeni başlamışken türk milletini böyle çabuk yanlız bırakıp ölmemeliydi.
atatürk'ün ülkeye bahşettiği onca güzelliği es geçmeyen yazar söylemi.

efendim şöyle düşünün:

sürekli elma yiyen birisiniz. elma soymanın uslünü zamanla öğrenmişsiniz. sonra size "karpuz yiyeceksiniz" diyorlar. karpuzu da elma gibi mi kesersiniz? hayır. buna da bir alışma süreci olacaktır elbette. bu alışma sürecinde de mutlaka farklı dallarda gerilemeler veya duraksamalar olacaktır, oldu da.
(bkz: kafayı atatürk ile bozmak)
bir bakıma haklı önermedir. zorunlu din derslerini geri getirenler, cemaat içinde kul olmayı yüceltenler, dolandırıcılar, soyguncular ... sayesinde türkiye hız rekorları kırarken, atatürk bu ülkeyi yavaşlatmıştır. hemde okuma yazma oranının %3 ile %5 arasında değişen bir toplumda harf devrimi yaptığı için.
sığ düşünenlerin mantığıdır.
Atatürk günümüz şartlarını önceden tahmin ederek muasır medeniyetler seviyesine çıkmamızı kolaylaştırmak adına böyle bir yenilik getirmiştir ve latin alfabesini getirip bırakmamıştır. bir sürü kursların açılmasına öncülük ederek hatta ve hatta yeri geldiğinde tahtanın başına kendisi geçerek milletin alfabesini öğrenmesine katkıda bulunmuştur.
atatürk'e işte bu yüzden ileri görüşlü önder ve baş öğretmen diyorlar.
o dönemlerde yüzlerce alim, edebiyatçı, devlet adamı olduğunu düşünürsek, yüzümüze vuran gerçektir.
böyle olsaydı, şöyle olurdu gibi saçma ve hiç bir anlamı olmayan tartışmadır. keşke yazarlarımız böyle başlıkları tek entry'e mahkum edebilecek entellektüel seviyeye sahip olsalar.