bugün

ender rastlanılacak bir durum olmakla beraber belki de tek rastlayabildiğimiz yer ilköğretimlerde okutulan sosyal bilgiler dersine ait kitaplardır. "dayısının yanına giden küçük mustafa" sonrası zaten malum..
zaten kimse ona mustafa dememiştir hayatında. herkes ona "kemal" der, annesi bile.
bunu yapan insan olamaz denir ya işte öyle bir şey.

kimse benim ulu önderime misilleme olarak:
tayyip erdogan a tayyip diye hitap etmek in karşılıgı olarak koyamaz bunu ortaya.

herşeyin sınırı vardır ve bunu bilmek önemlidir.

ulu önderimize söylenecek en ufak bir şey'i türk halkına söylenmiş gibi kabul ederiz.
olmayan ifadedir. kendisine yurtdışında genellikle "kemal" şeklinde hitap edilmektedir.
yurt içinde ona :

ulu önder,ata,gazi denilerek hitap edilir.
ya bırakın efendiler. ne imiş "tayyip'e tayyip" diyesiymiş bu solcular. ben bizzat m. kemal'e deccal, gökgözlü şeytan, mason, dinsiz, alkolik, i.ne diyen insanlar gördüm. onlara karşı sesini çıkaramayan zihniyet, vay efendim nasıl saygısızlık yaparsınız gibisinden dolanıyor ortalıkta. kusura bakmayın bizim memlekette "tayyip'e tayyip" denir.
(bkz: tayyipe tayyo demek)
(bkz: samimiyetin bokunun çıkması)
terbiyezlikten başka bir şey değildir.
...
altmış üç ilimiz, altmış üç yetim,
yıllar gelir geçer, kuşlar gelir geçer,
her geçen seni bizden parça parça götürür,
Mustafa'm, Mustafa Kemal'im... *
bir insana ismi ile hitap etmek neden saygısızlık oluyormuş hiç anlam vermedim. bu ülkede hakaret olmadığı sürece isteyen istediğini söyleyebilmeli. fikrini beyan edebilmeli. ve ben bu sözleri söyledikten sonra bana çemkirenlere,
eşşek gözlüğünü takıp ortalıkta düşünce özgürlüğü diye feryad edenlere bir şey demiyorum. eşşek yine eşşektir. bu gözlüklü eşşekler beni atatürk düşmanı diye yargılayacaklardır üzerlerine vazife olmasa bile...
neticede
benim için mustafa. hem mustafa'da güzel isimdir. ata'mıza layıktır.
mustafa ismi bilerek isteyerek ve kasten kullanılmıştır. bunlardan iki tanesini taksimde sallandıracaksın bakalım bir daha yapıyor mu. "gazi kemal" demek ideoloji göstergesdir, "mustafa" demek de. suç değildir fakat birini özellikle de çizgisi belli olan birini kendi tarafına çekmek bu kadar kolay ve sığ bir şekilde yapılmamalıdır.
şahıslar ve eşyaya isimleriyle hitap edilir, mustafa kemal bir insandır, bir ismi vardır. Bu kişinin sadece ismiyle yahut mustafa paşa diye çağrılması saygısızlık telakki edilmemelidir.

devlet adamlarına milleti tercihen, gönüllü olarak, iltifat ederler.. ancak bir devlet adamını ölümünden bilmemkaç sene sonra hala kanunlar koruyorsa, orada jakoben bir sakatlık vardır demektir.
hiçkimse kendisinden müstakil olarak seksenküsür sene evvel meclisin kendisine verdiği bir ismi kullanmak zorunda değildir. başlangıç olarak ahmet kabaklı/temellerin duruşması 1-2 okunabilir.

hitabın default hali mustafa paşa, mustafa kemaldir. övgü, meth içeren hali ise /kanımca fazlasıyla iddialı bir isim olan/ atatürk(türklerin atası)tür. normal hali keyfe göre tercih edilmesi gereken hal olarak alırsanız kalp kırarsınız, çatışırsınız, sevilmeye elyak bir insanı dahi halkından soğutusunuz.
normal bir davranıştır. bizzat ben mustafa diyorum kendisine.