bugün

Evet, gerçektir. At eti kullanan yerler hakkında yapılan haberler ve bu etin yasak olması anlamsızdır. Çünkü at etinin, hijyenik ortamlarda yetiştirildiği sürece hiçbir zararı yoktur.

Bugüne kadar at etinden ölen gördünüz mü mesela? Olmuşsa da inek etinden ölenler kadar çok değildir. Tamamen hijyenle alakalı bir durumdur.
islamda haram da değildir.
Sorun pahalı,helal veya zararlı oldugu degildir.neden at eti kullanıldıgının söylenilmemesidir.elbette isteyen istedigini yer.Bir ikincisi de atlar duyguları olan hayvanlardır asillerdir.
tayyip erdoğanının sucuk imalatı ile uğraştığı dönemde kanıtlamaya çalıştığı fakat polis tarafından tutuklanıp tercüman gazetisine haber olmasına sebep olan et türüdür.
çukurova üniversitesi öğrencilerinden yurtta kalan bir kısmının bizzat kendi mideleriyle test ettikleri ve herhangi bir yan etkisine maruz kalmadıkları gerçeği zararsız olduğunun ıspatıdır.
aşırı kaslı hayvan olduğundan eti son derece serttir, makbul değildir, hijyen sorunu da olunca, orta asyada da olsam yemem şeklinde düşündüren olgudur.
hem bindiğim dalı neden keseyim?
Atalarımız kımız yapıp içerlermiş o derece.
etini bilmem yemedim ama sütü güzeldir. (bkz: kımız)

edit: düşündüm de bilerek yemedim desem daha doğru olur, sonuçta türkiyede yaşıyoruz, illa ki kaktırmışlardır at eşek vb.
italya ya da fransa'ydı, tam net hatırlamıyorum ama tüketimi yasal olan bir et.
sağlıklı olması açısından bakarsak fare etinin de sağlığa zararı yoktur ama biz yemiyoruz, bazı ülkelerde yeniliyor. at eti de aynı şekilde bazı ülkelerde yenilmesine rağmen dini sebepler ve bazı başka faktörlerden ötürü ülkemizde tüketilmiyor. bazı gerçekleri amacından saptırmamak lazım.
At etinin dinen bir sakıncası yoktur.
dini olarak kurbanda kesilmeyen hayvanların arasındadır. gayet de yenilebilir. fakat orta asyaya dayanan kültürümüzde göçebelik zamanlarında atlar türklerin en ihtiyaç duyduğu hayvan olduğu gibi hisli hayvanlar olmasından mütevellit atalarımızca kesilip yenilmemişlerdir.
zikine denk gelmediysen zararsızdır, evet.
bir düşünün bakalım koyun mu pahalı yoksa at mı? tabi ki at. eğer bir yerde at kesildiyse ya çok yaşlıdır ya da hasta bir attır. bu sebeble at etine mesafeli durulur.
(bkz: kasap tesellisi)
Kıtlık durumunda sağ arka bacağını yemek dinen caizdir.
En'am sinifina girdigi icin dogrudur ve zararli degildir.
Kesim yapilmamasinin sebebi tarihseldir ve gelenek haline gelmistir.
eski türklerin de at eti yediğini düşünürsek zararlı olma ihtimali çok düşüktür ama adam gidip de sağlıklı tosun gibi atı kesmiyor ki.
anlamsız tespit. at etinin yanında birçok hayvanın eti zararsız olabilir. ama mecbur kalmadıkça yemeyiz. mecbur olmadığımız halde bize isteğimiz dışında at eti yedirdiler diye sevinmemiz mi gerekir anlamış değilim. aslında bu tespitin sebebini hiç anlamış değilim.
burger king uygulamasıdır.
Kaçak bir iş yaparken Ne kadar Özen gösterilir?
ülkemizde yasak olan bu etleri kesenler ne kadar titiz davranabilir!
ve bu hayvanların sağlık durumları Nasıldı...
peki Ne tür bir hastalık kapılır;
''Ruam'' Ölümcül olabilen bir hastalık ve tedavisi;
insanlarda ve hayvanlarda sağlık açısından riskli olduğundan yasaklanmış...
geçmişte orta asya'da devlet erkanı ve halkın önde gelenleri yermiş at etini.
Dini açıdan mekruh olduğu için tercih edilmez ama.
binek hayvanı olduğu için mekruhtur. ha şuan binek hayvanı mı yok ama atı sigirdan ucuza bulabiliyorsan ye. yoksa atta ot yer.
zararı yoktur ama eskiden savaş alanlarında ve binicilikte kullanıldığı için kutsal sayılarak eti yenilmemekteydi.