bugün "zehirsiz" bir eyleme ve muazzam bir kararlılıkla, çeşitli siyasi çevrelerin etkisine girmeden devam eden nesildir.

bu eylemin bu kadar leziz, bu denli temiz niyetli ve bu derece inatla sürmesinin yegâne sebebi eylemcilerin gerçek anlamda "apolitik" olmalarıdır.

gene aynı nesil "internet başından kalkmıyor", "ellerinden cep telefonu eksik olmuyor" diye de eleştirilmiştir ve evet bu eylemin başarıya ulaşmasında ve hatta insanların "tarafsız haber alma özgürlüklerinin" onlara sunulması da bu şekilde olmaktadır.

bugün ulusal tv ve halk tv adında gene bir siyasi oluşumun şakşakçılığını yapan kanallar dışında ciddi anlamda yayın yapan tek kanal neredeyse yok. oysa o "ellerinden düşmeyen cep telefonları" ile hem organize olup hem de her türlü video ve fotoğraf paylaşımını o "başından kalkmadıkları" internet aracılığı ile sunuyorlar.

demek ki o kadar da kötü birşey değilmiş apolitik olmak, ne dersiniz?

en azından tadına baksaydınız be canlar... zincirlerden, sınırlardan kurtulsaydınız bir anlık dahi olsa.

öperim.
suçlama tabirinin yanlış olduğu tespittir.

apolitik nesil suçlanmamıştır bir sonuç olarak görülmüştür. çünkü 80 darbesi sonrası gençlerin siyasetten uzak tutulması sağlanmıştır.

darbe sonrası gençlerin yaşadığı işkenceler hatta ölümler sonraki dönemlerde ebeveynlerin çocuklarını en ufak bir siyasi etkinlikten uzak tutmalarına neden olmuştur.

tabi bu apolitikleşmeye 80 darbesi sonrası hayata geçirilen yeşil kuşak projesi de yardımcı olmuştur.

zira 80 öncesi gençlerin en az %70'i solcu olurken bugün artık ancak 3'de 1'i solcu olabilmektedir. emperyalizm bu toplum mühendisliğinde genel olarak amacına ulaşmıştır yani.

ancak son birkaç yılda bu durum değişmeye başlamıştır.

10 yıla ulaşan akp iktidarının baskıcı,gerici ve işbirlikçi politikaları 2000'lerin apolitik gençliğini ister istemez politikaya yakınlaştırmıştır.

bu nedenle coninin 30 sene önceki planları 80'lerde 90'larda amacına ulaşsa da 2000'li yılların sonuna doğru bozulmaya başlamıştır.
apolitik zihniyeti "asosyal olma", "bordo klavyelilik" ile karıştıran cahil kişi söylemidir.

apolitik düşünce tarzı umursamazlığa dayanır. bilgisayar başında birbirini favlayan insanların bile ufak tefek de olsa belirli bir düşünceleri vardır. biç bir boktan anlamayanı bile "ben kemalistim" der çıkar işin içinden.

ama apolitik zihniyet tam tersine sosyal insanların benimsediği zihniyettir. gezmekten tozmaktan adamın siyaset yapacak kafası kalmıyor. aldığı alkolden dolayı parti isimlerini bile bilmiyor.
e şimdi bu adam meydanlara çıkınca komik bi durum ortaya çıkıyor aga. hiç bir ideoloji sahibi olmayan insan "hükümet istifa" diyor. e eline bakıyosun votka şişesi var.