bugün

tüm üniversiteler öğrencilerine bütünleme sınavı imkanı tanırken, açıköğretim fakültesi bir takım gerekçeler ileri sürerek, bu hakkı tanımamakta ısrar ediyor. son zamanlarda meclisin gündemine taşınmış sorundur.

http://www.burhaniyegunde...sinav-hakki-mecliste.html
aöf'ü olduğundan daha değerli gösteren bir uygulamadır. zaten itibarı çok düşük olan açık öğretim fakültesi çan eğrisi sistemi ile daha da değer kaybetmiştir. 38 ile cc, 55-60 ile aa getirilebilen dersler ortaya çıkmıştır. kaldı ki zaten adam akıllı öğrenilmeden işleniyor dersler, bir yol göstericisi yok, sadece okuma yapılarak sınavlara giriliyorken; bu bir insana ne kazandırabilir?

bak arkadaşım; ben 2. üniversite olarak açıköğretim okuyan biriyim. hatta kısmetse bu sene 4. sınıfı da verip aöf işletme'den de mezun olacağım. diploma diplmadır diyorum kenara koyuyorum bunu. ama sor bana hiç çalıştın mı diye? bakmadım bugüne kadar kitaplara falan. hep salladım sınavlarda... hatta ve hatta şimdi finallerde bütün şıkları a yaparsam mezun olabiliyorum oradan. zaten mevcutta okuduğum bölüm türkçe değil ve ağır bir bölümken inan kıyaslayamıyorum bile ikisini. gel sen de bu bütünleme gelsin, o gelsin, bu gelsin gibi zırvalardan vazgeç. bunlar o bölümün verdiği diplomanın değerini yükseltmez, düşürür. diploması kolay alınan bir bölüm değerli olmaz. daha zor versinler diplomayı da değerli olsun diye çalışma yap eğer gerçekten bir şey yapacaksan.

not: sözlerim aöf'ün ingilizce öğretmenliği bölümünü okuyanlar da dahildir. hiç kusura bakmasınlar...