bugün

Yunanca 'antropos' insan ve 'logos' bilim kelimelerinden türemiştir. Türkçe de insan bilimi olarak adlandırılır.
köken bilimi veya kültür bilimi olarak tanımlanabilecek bilim dalı. şunu farkettim ki antropoloji, bana alanım olan sosyolojiden daha yakın. tabii ki türkiye şartlarında antropologlar sahaya ne kadar çıkıyor bilemiyorum ama genel işi sahada olmasından dolayı daha çok dikkatimi çekiyor, insan topluluklarının içinde bulunmak, kültürel alışkanlıklarını araştırmak çok güzel olabilirdi.

edit: imla
birçok insanın, sırf iş garanti olsun diye tercih ettiği, elimi kolumu sallayarak bitiririm olgusu ile düşünenlere ebesinin amını tersten gösterdiği bölümdür.

ayrıca olayı salt kültüre vurmamak lazım. antropoloji, içinde insan olan her yerdedir.
bir canlı varlık olarak insanı inceleyen bilim, insanbilimi. Antropoloji insan türünün bugününü ve geçmişini ayrıntılarıyla ve doğanın insan dışı tüm öğeleriyle ilişkileri içinde ele alır. Bu alan­daki incelemeler ancak 18. yüzyılda başlamıştır. Bütün dinler insanoğ­lunu bugünkü durumda yaratılmış saydığı için insanın evrimsel bir geç­mişi olabileceği düşünülemezdi. B una ancak doğa bilimlerinin geliş­mesi olanak sağladı. Antropoloji adının kullanılması ve bugünkü an­lamda antropolojinin üniversitelerde ders konusu olması da 19. yüz­yılın ortalarında gerçekleşti

Kaynak: http://www.yeniansikloped...ntropoloji/#ixzz2OPecNFeJ
ben antropolojiyi seven insanı sevmekten hiç borçlu çıkmadım. antropoloji organik bir uğraştır.
Yeni neslin ilgilendiği insan bilimidir.

https://www.facebook.com/LordEvolution bu sayfada kendisiyle ve genel olarak bilimle ilgili şeyler öğrenmek mümkün.
Zamanımızdaki insanı ve fosilleşmiş insan iskeletlerini sistemli, mukayeseli yollarla ve fiziki görünüşlerinin her cephesi ile inceleyen bilim dalı. Bu bilim dalı ile uğraşan kimseye antropolog denir.

Antropoloji, insanı somatik yani beden bakımından ele almıştır. insanın kültür bakımından incelenmesini etnolojiye, geçmişte yaşamış topluluklar açısından incelenmesini ise, tarih öncesi bilimlerine bırakmıştır. insanlar, dil, din, ırk ve kültür bakımından farklı oldukları gibi; renk, kafatası, göz, yüz, burun, dudak, diş, saç ve vücut şekli bakımından ve ayrıca, çekiklik ve göz kapak kıvrımlarına göre de farklılık gösterir.

Dünyadaki çeşitli ırk ve milletlerin kendilerine has morfolojik yapıları birbirlerinden farklıdır. Hatta biyolojik bakımdan bile (kan grupları gibi) farklılık gösterirler. Bazı millet ve ırklar birbirleriyle karışarak eski özelliklerinden bir kısmını kaybetmişlerdir.
genel olarak kitap yazarlarının mezun olduğu bölüm.
insan soylarını inceleyen bilim dalı.
kafatasçılar.
Cahiller bilmezler.
Dinleri çökertti diyen evrimciler vardır.
Levi Strauss kitapları ve gökhan yavuz demir'le sevdiğim bilim dalıdır.
dijital olanıyla ilgili yerli kaynak bulmanın imkansız olduğu disiplin.
En sevilesi bilimlerdendir.
eğitimini tarih üzerine yapan birinin antropoloji den doktora yapma imkanı var mı merak edilmektedir.
Insanbilim.
Mezun olunca direk işsiz olduğunuz bölüm, ikinci üçüncü üniversite olarak ya da kendini geliştirmek açısından elbet okunabilir ancak evde yiyecek ekmek yokken kim nasıl antropolojiyi?
(img:#1226211)
insan bilimi olan antropoloji, kazılardan çıkan insan iskeletlerini inceleyen, insan ırkının belirlenmesinde rol oynayan bilim dalı.
Soyculugun taban bilimlerinden.
Sosyolojinin yakın akrabası olan sosyal bilim dalı.